Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна інфекційна лікарня отримала два нові апарати штучної вентиляції легень

Обласна інфекційна лікарня отримала два нові апарати штучної вентиляції легень

На даний час у головному закладі регіону, який приймає хворих на COVID-19, вже понад 20 апаратів ШВЛ і 11 з них – нові.

Два апарати ШВЛ французького виробництва, які передали обласній інфекційці 16 червня, - благодійна допомога від фонду Ріната Ахметова, який закупив загалом 200 апаратів для медичних закладів України.

«Ми вдячні за те, що роблять бізнесмени, фонд Ріната Ахметова, за підтримку футболістів «Шахтаря». Тому що ми розуміємо: якби не було підтримки всіх цих активних людей, наша медицина, мабуть, не витримала б», - зазначив голова ХОДА Олексій Кучер, який відвідав інфекційну лікарню разом з представниками благодійної організації.

«Ця допомога 100%-во на часі. На жаль, інфекційна лікарня сьогодні завантажена, як і палати інтенсивної терапії, в реанімації весь час знаходиться досить багато людей», - повідомив керівник обласної адміністрації.

За інформацією директора інфекційної лікарні Павла Нартова, зараз на лікуванні у закладі перебувають понад 200 хворих, з них 162 людини - з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

«На сьогодні в реанімаційному відділенні знаходяться 12 хворих з тяжким перебігом коронавірусної інфекції. З них на апаратах ШВЛ на ранок було 9 осіб. Ці апарати нам украй необхідні», - розповів Павло Нартов.

Він також повідомив, що в лікарні планують збільшити кількість реанімаційних палат.

«Разом з обласною адміністрацією ми вирішили, що, можливо, відкриємо ще реанімаційні ліжка на другому поверсі лікарні, якщо буде така необхідність», - сказав директор закладу.

Теги