Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер відзначив кращих науковців Харківщини

Олексій Кучер відзначив кращих науковців Харківщини

Цього року обласні іменні стипендії отримали 40 науковців.

«Сьогодні тут присутні найкращі. Це 20 молодих та 20 видатних вчених. Ви - наша надія, - сказав Олексій Кучер. - Ми сподіваємось, що Харківщина залишиться в лідерах з розвитку науки. Для цього ми від себе зробимо все залежне, аби ви змогли досягти вершин».

Він зазначив, що за ініціативи Глави держави Володимира Зеленського створено Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні при Президентові України, це є сигналом підтримки розвитку наукової галузі на найвищому рівні.

«Окремо хочу сказати, що ви знаєте, що Президент підписав указ, яким створено відповідну раду з розвитку вищої освіти. Харківська ОДА теж розпочала відповідну роботу, буде створена обласна рада, і ми запрошуємо вас, - сказав Олексій Кучер. - Ми чекаємо на ваші пропозиції. Будемо разом розвивати як науку, так і освіту нашого регіону».

Олена Сінна, кандидатка географічних наук, доцентка кафедри фізичної географії та картографії факультету геології, географії, рекреації та туризму Харківського національного університету імені Каразіна, яка цього дня отримала обласну стипендію імені А. М. Краснова, зазначила, що отримати нагороду імені колишнього очільника кафедри, на якій вона зараз працює, - це законне право називатися його послідовницею.

«Це дуже почесне для мене визнання на обласному рівні, тому що Андрій Краснов свого часу очолював нашу кафедру, і тепер можна з честю назватися послідовницею цих традицій, - розповідає Олена Сінна. - Я сама родом з міста Балаклії Харківської області, тому визнання саме на обласному рівні вдвічі приємніше».