Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось перше засідання штабу щодо підготовки інфраструктури районів до опалювального сезону

Відбулось перше засідання штабу щодо підготовки інфраструктури районів до опалювального сезону

Засідання пройшло 11 червня під керівництвом заступника голови ХОДА Руслана Тихонченка.

Так, під час заходу розглянули стан підготовки до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2020/2021 років господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Барвінківського, Дергачівського, Куп’янського районів, ОТГ, що розташовані на їх території, та міста Куп’янська.

Представниця Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Тетяна Кокоріна зазначила, що це перше коло засідань, які охоплять усі райони області, після чого за результатами зустрічей буде здійснено контроль за виконанням визначених завдань. Наступне коло перевірок відбудеться вже у вересні напередодні опалювального сезону.

Як зауважив Руслан Тихонченко, особливу увагу слід приділити питанням опалення об’єктів системи освіти, медицини та культури. Він також наголосив на персональній відповідальності голів районів та керівників ОТГ за підготовку до зими.

«Ми повинні опрацювати всі проблемні питання, щоб якісно підготуватися та достойно пройти опалювальний сезон 2020-2021 років», - зазначив Руслан Тихонченко.

Члени штабу заслухали представників районів та громад. Здебільшого на місцевому рівні говорили про проведення ремонту та оновлення котелень, топкових, про переведення багатоповерхового житлового фонду на альтернативне опалення, завершення ремонту та будівництва об’єктів соціальної сфери, відновлення свердловин для забезпечення населення питною водою.

Також обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення.