Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін підтримав поданий ХОДА варіант Перспективного плану формування територій громад

Кабмін підтримав поданий ХОДА варіант Перспективного плану формування територій громад

Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер.

«Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів підтримали нашу позицію, й перспективний план буде затверджений у тому вигляді, в якому він погоджений усіма громадами області. Я відстоював поданий Харківською ОДА варіант плану. З цього приводу ми зустрічались з керівником профільного комітету Верховної Ради України Андрієм Клочком та Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим у Києві. Це принципова позиція, і ми її відстояли», - відзначив керівник області.

Під час засідання Кабінету міністрів було надано доручення Мінрегіону спільно із Секретаріатом Кабінету міністрів під час доопрацювання розпорядження врахувати пропозиції щодо уточнення конфігурації Мереф’янської, Нововодолазької, Зміївської, Первомайської та Біляївської спроможних територіальних громад із урахуванням позиції Комітету Верховної Ради України організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Харківської обласної державної адміністрації та Асоціації міст України.

Довідка. Проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Перспективного плану формування територій громад Харківської області» двічі надходив на погодження до ХОДА – 27 лютого та 6 березня 2020 року. Обидва рази проєкти були погоджені облдержадміністрацією без зауважень, оскільки у вказаних проєктах розпоряджень склад ОТГ повною мірою відповідав редакції, що була спрямована на розгляд Кабінету Міністрів України листом від 7 лютого 2020 року.

10 квітня 2020 року за ініціативи Мінрегіону відбулась узгоджувальна онлайн-нарада з питання врегулювання розбіжностей щодо проєкту Перспективного плану формування територій громад Харківської області. За підсумками онлайн-наради обласною державною адміністрацією листом від 14 квітня 2020 року № 01-47/3110 на адресу Мінрегіону спрямовано протокол узгодження позицій щодо проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Перспективного плану формування територій громад Харківської області». У протоколі ОДА наполягала саме на тій конфігурації проєктних ОТГ, що була погоджена обласною державною адміністрацією листом від 12 березня 2020 року № 01-47/2234.