Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники малого та середнього бізнесу отримають фінансову допомогу на період карантину

Представники малого та середнього бізнесу отримають фінансову допомогу на період карантину

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, в області діє відповідна програма, її мета - збереження робочих місць.

«Кошти надаються для здійснення виплат працівникам у разі втрати ними частини зарплати внаслідок зупинення чи скорочення діяльності підприємства через карантин. Програма діє в період карантину та протягом 30 днів після його закінчення. Розмір виплат встановлюється за кожну годину скорочення робочого часу з розрахунку двох третин тарифної ставки/окладу, але він не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати (4723 грн)», - пояснюють у департаменті.

З детальною інформацією можна ознайомитись на сайті Державного центру зайнятості.  

Також протягом карантину запроваджено низку законодавчих змін, які значно спростили умови реєстрації в службі зайнятості та отримання допомоги по безробіттю на цей період.

Так, зареєстрованим у службі зайнятості безробітним допомога призначається з першого дня набуття статусу. До карантину звільненим за власним бажанням допомога виплачувалася з 91 дня набуття статусу.

Розмір допомоги по безробіттю на період карантину та протягом 30 днів після його завершення підвищено до 1000 гривень мінімальний. Забезпечено можливість подання заяв про надання статусу безробітного та допомоги по безробіттю дистанційно, тобто на електронну пошту центру зайнятості, де людині зручно перебувати на обліку.