Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антикризову програму дій для України обговорили на форумі «Tavrian online horizons»

Антикризову програму дій для України обговорили на форумі «Tavrian online horizons»

Міжнародний інвестиційний форум пройшов 28 квітня в режимі онлайн-конференції.

Захід відбувся за участі представників різних гілок влади, бізнес-асоціацій, компаній, підприємців.

Від Харківської області участь у форумі взяв заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Відкриваючи захід, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що пандемія COVID-19 вже спричинила зміни в економіці світу і надалі впливатиме на бізнес та розвиток регіонів.

«Економічні втрати, на які очікують всі країни, зокрема - Україна, маємо моделювати вже зараз. Саме тому відпрацювання конкретних кроків з бізнесом має велике значення для нас. Держава сьогодні спирається на погляд бізнесу, його пропозиції. Тож плануються певні програми підтримки як бізнес-середовища, так і громадян, котрі працюють», - зазначив Олексій Чернишов.

Він також повідомив, що вже ухвалено програму підтримки бізнесу, виділено 6 млрд грн. Крім того, розроблено низку програм підтримки малого та мікробізнесу, передбачаються кредитні програми. Кабмін працює над ідеєю підготовки програми створення «швидких» робочих місць, щоб людям, які вийдуть із самоізоляції, було запропоновано «швидкі» робочі місця в різних галузях.

Своїм баченням основних трендів у світовій економіці та політиці поділився голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко презентував зміни до підходу до процесу приватизації в частині прозорого та зручного інструментарію. Зазначив, що в умовах карантину підготовка проєктів до приватизації не зупиняється.

Також на форумі виступили секретар Національної інвестиційної ради України Леван Варшаломідзе, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков та інші.

Підбиваючи підсумки інвестиційного форуму, Михайло Черняк зазначив, що в кризових умовах необхідно зосередитись на розвитку внутрішніх ринків.

«Наше завдання сьогодні – створити такі умови, щоб максимально підтримувати саме внутрішнього інвестора», - наголосив заступник голови ХОДА.