Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У святкові дні карантинні заходи на території Харківської області будуть посилені

У святкові дні карантинні заходи на території Харківської області будуть посилені

Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер під час брифінгу 17 квітня.

«Вчора ми провели засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було прийнято рішення про посилення карантинних заходів на ці три вихідних дні. Біля храмів будуть виставлені поліцейські, щоб не допустити скупчень людей. Також ми прийняли рішення про закриття ринків. По Харківській області ринки закриті, й до міста Харків це рішення доведене. Наскільки мені відомо, сьогодні буде проведено аналогічне засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, де розглядатиметься це питання. Більшість ринків, зокрема, в місті Харків не працюють», - повідомив Олексій Кучер.

Посилені карантинні заходи в області діятимуть з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня. Щодо закриття ринків, то ці обмеження діятимуть до завершення карантинних заходів – 24 квітня.

Начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко наголосив, що в області вживаються безпрецедентні заходи для захисту здоров’я та життя людей.

«Я нагадую нашим громадянам, що в церкві може знаходитися (разом зі священником, півчою) не більш ніж 10 громадян. Поліція нікого не буде витягати з храмів, але ми будемо нагадувати, документувати, попереджувати. Не буде біди, якщо їх там буде не 10, а 11, але якщо в невеликому храмі буде 40, то буде біда. Якщо там буде хоч один хворий, то ми бачимо, що прогресії геометричні», - попередив Валерій Сокуренко.

Він повідомив, що до несення служби у святкові дні залучать понад 2,5 тисячі працівників поліції та Національної гвардії.

«Вони проінструктовані, екіпіровані, всі отримали засоби захисту та всі готові до несення служби. Основні зусилля будуть спрямовані на роз’яснювальну роботу на превенцію, але ті з громадян, хто буде поводитись, скажемо так, поза рамками закону – на них чекають величезні штрафи. Усі про них знають. І навіть передбачена кримінальна відповідальність до 3 років. І це буде зроблено для того, щоб зупинити епідемію», - наголосив начальник ГУ НП у Харківській області.

Він відзначив, що обмеження скупчень громадян стосуються й відвідання ними кладовищ.

«Злісне невиконання рішень Кабінету Міністрів України, рішення обласного штабу з ТЕБ і НС буде присікатися жорстко», - підкреслив Валерій Сокуренко.

Він відзначив, що в Великодні свята поліція працюватиме цілодобово – у тому числі, все керівництво НП в Харківській області та райвідділів.