Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

11 березня до заступника голови ХОДА звернулися понад 20 жителів Харківської області.

Переважно заявники просили допомоги в лікуванні та придбанні дорогих медичних препаратів, а також проведенні операцій.

Михайло Черняк розповів про порядок розгляду таких звернень під час засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги. Він зазначив, що кожна заява розглядається колегіально, для отримання часткової або повної компенсації витрачених на лікування коштів необхідно надати комплект документів, у тому числі копії чеків за придбані ліки або послуги.

Також жителі області зверталися за допомогою в проведенні медичного обстеження і лікування. Михайло Черняк запевнив, що всі звернення будуть розглянуті персонально, хто потребує медичної допомоги, зможе її отримати в обласних закладах охорони здоров'я.

Під час прийому громадян сім'я з Дергачівського району розповіла, що не отримує допомоги від держави для лікування дитини з орфанним захворюванням. Михайло Черняк пообіцяв розібратися в ситуації й з'ясувати, яка допомога повинна надаватися неповнолітній пацієнтці за кошти держбюджету.

Також до Михайла Черняка зверталися з питаннями соціального характеру. Так, ветеран праці, який проживає в одному з геріатричних пансіонатів, просив сприяти отриманню належного йому за законом транспортного засобу.

Усі озвучені в ході прийому питання будуть детально вивчені фахівцями відповідних підрозділів обласної адміністрації, заявники отримають відповіді на звернення у визначений законодавством термін.