Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласним коштом підтримають спортсменів, які готуються до Олімпійських ігор

Обласним коштом підтримають спортсменів, які готуються до Олімпійських ігор

Відповідні кошти виділені під час сесії облради 27 лютого.

Так, бюджетним коштом придбають спортивне обладнання та інвентар довгострокового користування для провідних спортсменів, які готуються до XXXII Олімпійських ігор у м. Токіо та інших міжнародних змагань. Так, підтримку для придбання спортивного обладнання та інвентарю довгострокового користування нададуть КЗ «Школа вищої спортивної майстерності» (відділення важкої атлетики, стрільби з лука, велосипедного спорту, стрибків на батуті та інш.); КЗ «Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та КЗ «Центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту».

Також у бюджеті області передбачили фінансування роботи 15 ДЮСШ, підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам. Кошти спрямують, зокрема, на оренду спортивних споруд, відшкодування витрат експлуатаційних послуг, забезпечення підготовки та участі спортсменів ДЮСШ у змаганнях, придбання спортивної форми та інвентарю.

Коштом обласного бюджету профінансують і надання підтримки федераціям, асоціаціям на суму майже 2,5 млн грн. Кошти передбачені на оплату оренди спортивних споруд. Для фінансової підтримки спортивних споруд КП «ОСК «Металіст» виділили 3,5 млн грн.

Також в обласному кошторисі передбачили фінансування виплати грошових винагород спортсменам за виступи на міжнародних змаганнях.