Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віталій Погосян ознайомився з ходом модернізації харківської фабрики компанії «Nestlé»

Віталій Погосян ознайомився з ходом модернізації харківської фабрики компанії «Nestlé»

24 лютого перший заступник голови ХОДА здійснив робочу поїздку на одне з найбільших підприємств харчової промисловості Харківської області.

Разом із керівництвом фабрики перший заступник голови ХОДА оглянув те, як проходить реконструкція потужностей та облаштування першої нової лінії виробництва. В оновлення виробництва компанія запланувала інвестувати 800 мільйонів гривень.

Віталій Погосян зауважив, що залучення інвестицій до Харківської області є одним з ключових завдань, які визначив голова ХОДА Олексій Кучер.

«Для плідної співпраці інвестори повинні відчувати довіру, ми повинні гарантувати їм безпеку та комфортні умови праці. Основне завдання нашої команди – чути бізнес, визначити та прибрати ті бар’єри, які заважають його розвитку», - наголосив перший заступник голови ХОДА.

Говорячи про співпрацю держави та бізнесу, Віталій Погосян запропонував допомогу в координації роботи з підготовки та перекваліфікації необхідних підприємству кадрів у центрах зайнятості та закладах професійно-технічної освіти.

Як зазначив директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю компанії «Nestlè» в Україні та Молдові Володимир Співак, наразі фабрика «Мівіна» є надійним роботодавцем для більш ніж тисячі жителів Харківщини. Підприємство також робить важливий внесок у бюджет регіону та є соціально відповідальним.

«Реконструкція фабрики підвищить якість виробництва та продукції, що важливо для наших споживачів. Модернізація виробничого устаткування та заводських приміщень дозволить підвищити ефективність роботи та створити кращі умови праці для робітників фабрики», - сказав Володимир Співак.

За словами директорки фабрики «Мівіна» Ольги Щербакан, реконструкція передбачає два етапи: трансформацію наявного логістичного центру у виробниче приміщення з подальшою розбудовою всієї необхідної інфраструктури та перенесення ліній виробництва до нового приміщення. Влітку цього року на заводі запустять дві нові лінії з виробництва вермішелі швидкого приготування. Завершити всі етапи реконструкції компанія планує до 2021 року.

Довідка. Понад 40% продукції, яку виготовляють на харківській фабриці «Мівіна», експортується до країн ЄС та світу – це понад 90 найменувань. Близько 42 найменувань постачають на внутрішній ринок України. Окрім вермішелі, на фабриці виробляють соєві соуси та приправи.