Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кучер – активістам: «Правоохоронці, які покривають «чорних лісорубів», будуть сидіти»

Кучер – активістам: «Правоохоронці, які покривають «чорних лісорубів», будуть сидіти»

Голова ХОДА зустрівся з групою протестувальників, які провели в Харкові мітинги проти вирубування лісу.

Громадські активісти 7 лютого пікетували ГУ Національної поліції та СБУ в Харківській області, а потім прийшли до стін ХОДА. З групою протестувальників зустрівся голова ХОДА Олексій Кучер. Він запевнив учасників акції, що Харківська облдержадміністрація для них відкрита.

«Після призначення головою Харківської обласної державної адміністрації на кожній координаційній нараді з правоохоронцями я порушую питання щодо припинення вирубування лісу. Зі свого боку я роблю все для того, щоб цього ганебного явища в Харківській області не було», - наголосив голова ХОДА.

Під час розмови представник ВГО «Потон» Павло Онищенко повідомив, що активісти організації неодноразово зверталися до правоохоронних органів з питань вирубування та надавали відеодокази з місць подій, проте належної реакції не було.

«Ми не знаємо, до кого вже звертатися. До вас - ви людина нова. До вас є довіра. Нашою організацією було виявлено низку порушень, незаконного вирубування, незаконних пилорам. Знято велику кількість відеоматеріалу. Ми провели багато годин у лісах, написали низку заяв у поліцію. І за жодною нашою заявою нас не допитали. Це вирок. Поліція навіть не вдає, що хоче розібратися», - заявив Павло Онищенко.

Олексій Кучер нагадав, що на нараді в обласній прокуратурі попередив співробітників правоохоронних органів про наслідки, які матиме покривання злочинців або просто бездіяльність у цьому питанні.

«Я пообіцяв усім, що вони будуть сидіти. Особи, які будуть покривати «чорних лісорубів», правоохоронці - вони всі будуть сидіти. Якщо хтось не бачить можливості в собі припинити це покривання, йому краще просто звільнитись, покинути правоохоронні органи», - сказав голова ХОДА.

Керівник області запросив громадських активістів до діалогу – зокрема, до створення спільної робочої групи. Олексій Кучер також запросив представників ГО, що борються проти вирубування лісу, взяти участь у найближчій координаційній нараді керівництва ХОДА з правоохоронними органами області.