Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2020 році 108 харківських вчителів початкових класів пройдуть сертифікацію

У 2020 році 108 харківських вчителів початкових класів пройдуть сертифікацію

Реєстрація на участь у пілотному проєкті Українського центру оцінювання якості освіти завершилась 31 січня.

Підсумки тогорічного оцінювання вчителів початкових класів та зміни у сертифікації - 2020 обговорили під час круглого столу 5 лютого. За інформацією начальниці управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлани Вольянської, минулого року успішно пройшли сертифікацію 35 вчителів з Харківської області.

«Цього року до участі з Харківської області зареєструвалися 108 вчителів початкових класів, і це максимальна кількість, адже проєкт - пілотний. З усієї України можуть обрати лише 2000 учасників», - зазначила Світлана Вольянська.

За її словами, цього року процедура проходження змінилася.

«Минулого року вчителі одразу проходили оцінювання компетентності, а в кінці - тестування, а в цьому році перший етап – проходження незалежного оцінювання», - повідомила Світлана Вольянська.

Довідка. Участь у сертифікації є абсолютно добровільною та спрямована на виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.