Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА та Харківський IT Кластер спільно залучатимуть інвестиції та готуватимуть фахівців

ХОДА та Харківський IT Кластер спільно залучатимуть інвестиції та готуватимуть фахівців

Керівник облдержадміністрації Олексій Кучер та голова Наглядової ради ГС «Харківський кластер інформаційних технологій» підписали меморандум про співробітництво.

«ІТ-галузь – це пріоритет для нас сьогодні. Харківська область - у лідерах в Україні за розвитком ІТ-індустрії. І зі свого боку ми будемо робити все для того, щоб наш регіон за розвитком цієї галузі став першим», - сказав голова ХОДА Олексій Кучер під час зустрічі з представниками Харківського ІТ Кластера.

Голова Наглядової ради Громадської спілки «Харківський кластер інформаційних технологій» Олександр Медовой повідомив, що зараз кластер має 110 учасників та партнерів, об’єднує 70 ІТ-компаній.

«Кластер – це близько 30% у людях та 40% - в обсязі бюджетів усього ІТ-бізнесу в Харківській області», - навів дані Олександр Медовой.

Він відзначив, що для себе учасники кластеру визначили 5 ключових напрямків роботи. На першому місці – освіта, на освітні проєкти спрямовують понад половини всього бюджету громадської спілки. Серед партнерів кластеру – 9 ключових вишів регіону. Серед пріоритетів об’єднання – також промоція регіону, розвиток інфраструктури та взаємодія з владою.

Олександр Медовой додав, що три роки поспіль представники кластеру допомагали ХОДА в розробленні документів, пов’язаних з ІТ-стратегією. Проєкти айтішників включали до відповідних обласних програм, проте жоден з них так і не стартував, адже на це не виділяли фінансування. Голова наглядової ради презентував Олексію Кучеру перелік проєктів.

«Це набір проєктів, які ми хотіли б робити разом з областю. Кожен з них передбачає, що кластер вкладає половину або більше. Ми готові бути партнерами з регіоном і разом робити ці речі», - підкреслив Олександр Медовой.

Олексій Кучер запевнив, що будь-які пропозиції з боку Харківського ІТ Кластеру приймаються, а спільні проєкти отримають підтримку обласної влади.

На завершення зустрічі сторони підписали меморандум про співпрацю. Керівник області відзначив, що підписання меморандуму між ХОДА та ІТ Кластером - це формальний крок, який підтверджує спільні цілі та бажання розвитку ІТ-індустрії.

Ключовим питанням, якому приділено увагу в документі, є залучення інвестицій у сферу ІТ в області. Також сторони домовилися про те, що спільно сприятимуть підвищенню якості освіти у сфері інформаційних технологій та розбудові мережі відповідних закладів освіти. Планується промоція професій у галузі інформаційних технологій та перспектив ведення ІТ-бізнесу.