Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Руслан Тихонченко перевірив хід ремонтних робіт на об’єктах у Куп’янському районі

Руслан Тихонченко перевірив хід ремонтних робіт на об’єктах у Куп’янському районі

30 січня заступник голови ХОДА відвідав район з робочою поїздкою.

Він провів нараду з керівництвом міста Куп’янськ та відвідав низку об’єктів, які ремонтують та реконструюють.

Основне питання, яке порушили представники місцевої влади під час зустрічі, – це реконструкція котелень, які забезпечують опаленням центральну частину міста, в тому числі об’єкти соціальної сфери та житлові будинки. Зокрема, обговорено можливість залучення до співпраці приватних інвесторів.

«Минулого року ми розробили проєктно-кошторисну документацію, вийшли на тендер, але через закінчення бюджетного року не встигли отримати кошти», - сказав секретар Куп’янської міської ради Валерій Говоров.

Також порушувалось питання щодо ремонту каналізаційного колектору, кошти на який були виділені у 2019 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко запевнив, що це питання знаходиться на контролі обласної влади.

Під час візиту на Куп’янщину Руслан Тихонченко ознайомився й з ходом ремонтних робіт у Куп’янській міській лікарні.

«Ця лікарня - опорний заклад охорони здоров’я. Вона обслуговує близько 109 тисяч пацієнтів, у тому числі й з інших районів області, - відзначив заступник голови ХОДА. - Ремонт у закладі розпочали в 2018 році. У головному та інфекційному корпусах відновлюють фасади, міняють вікна та двері. Фінансують роботи з обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку».

За інформацією Валерія Говорова, зараз ремонтні роботи виконані на 70%.

«Утеплення та реконструкція фасадів виконана на 80% у головному корпусі та на 50% - в інфекційному», - повідомив Валерій Говоров.

За його словами, вже завершено заміну вікон та вхідних дверей у будівлі інфекційного відділення, а в головному корпусі роботи виконані на 80%.

Також у ході робочої поїздки заступник голови ХОДА відвідав Куп’янський районний Будинок культури, Куп’янський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №2 «Орлятко» та ще низку соціальних об’єктів, серед яких - амбулаторія загальної практики, яку ввели в експлуатацію наприкінці 2019 року.