Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер зустрівся з послом Франції Етьєном де Понсеном

Олексій Кучер зустрівся з послом Франції Етьєном де Понсеном

Це перший візит на Харківщину нового Надзвичайного та Повноважного Посла Французької Республіки в Україні.

На початку зустрічі Олексій Кучер відзначив, що Франція входить до першої 20-ки країн за зовнішньоторговельним оборотом з Харківською областю.

«Думаю, що нам ці взаємовідносини потрібно нарощувати», - зауважив голова ХОДА.

Він також відзначив спільні освітні програми харківських та французьких університетів: сьогодні 12 закладів вищої освіти області мають 27 угод про співробітництво з 25 закладами Франції.

«Питання освіти для нас дуже важливе. У нас є спільні програми подвійних дипломів. Думаю, що потрібно посилювати їх, щоб якомога більше студентів навчалися й отримували французькі дипломи», - сказав Олексій Кучер.

Також голова ХОДА та посол Франції обговорили можливість співпраці у сфері ІТ і перспективи залучення французьких інвестицій у реалізацію інфраструктурних проєктів у Харківській області, зокрема, у сфері перероблення побутових відходів.

«Французькі підприємства готові вкладати гроші в інфраструктурні проєкти, в тому числі в енергетиці. Але для цього потрібно створити сприятливий клімат на рівні законодавства, потрібні закони про концесію. Щоб наші підприємства не мали жодних побоювань», - зазначив Етьєн де Понсен.

Олексій Кучер підкреслив, що залучення інвестицій – одне з головних завдань, які ставить перед собою команда обласної адміністрації.

«Я все зроблю для того, щоб у нашому регіоні був найсприятливіший інвестиційний клімат», - сказав очільник ХОДА.