Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній дитячій лікарні №1 завершили капремонт 2-х відділень

В обласній дитячій лікарні №1 завершили капремонт 2-х відділень

Також заклад отримав нове обладнання для ендоскопічних втручань.

Цього року в ОДКЛ №1 реконструювали відділення алергології та офтальмології. Тут повністю відновили всі приміщення, в тому числі функціональні кабінети та допоміжні служби. Фінансування на ці роботи спільно виділили Німецька агенція міжнародного співробітництва GIZ (6,5 млн грн) та Європейський інвестиційний банк (0,25 млн грн). Також залучено 1 млн грн з обласного бюджету.

«Хочу сказати слова подяки німецьким партнерам. Це величезна допомога, якої ми потребуємо для розвитку медицини в Харківській області», - відзначив голова ХОДА Олексій Кучер.

Він ознайомився з проведеними роботами та наголосив, що саме в таких умовах мають лікувати дітей у Харківській області.

«Насправді, дуже важливо, що тут є умови як для дітей, так і для батьків. Зрозуміло, що деякі діти не можуть тут знаходитися самі під час лікування. Тому для родин створені умови, щоб люди отримували якісні медичні послуги та щоб наші діти були здоровими», - сказав керівник області.

Окрім якісного ремонту, цього року лікарня отримала і якісне обладнання. У тому числі комплект для ендоскопічних втручань у педіатрії Conmed виробництва США та набір інструментарію для ендоскопічних операцій виробників Lawton та KarlStorz (Німеччина).

«Це дуже необхідна техніка для проведення лапароскопічних втручань. Ми активно впроваджуємо цей метод з 2011 - 2012 років. За цей період виконано близько 500 оперативних втручань. Це хороша цифра, тому що цей метод дозволяє поліпшити якість надання медичної допомоги, прискорити одужання і полегшити післяопераційне відновлення», - повідомила генеральна директорка КЗОЗ «Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1» Оксана Піонтковська.

Нове обладнання для ОДКЛ № 1 придбано коштом обласного бюджету (загальна вартість склала 5,1 млн грн).