Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нова українська влада сповнена рішучості для здійснення потужного економічного стрибка. Президент

Нова українська влада сповнена рішучості для здійснення потужного економічного стрибка. Президент

Це Володимир Зеленський заявив під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі.

«Ви перебуваєте у справді феноменальній країні. Без зайвої скромності скажу, що це – один з найцікавіших і найпривабливіших стартапів на планеті Земля, це – Україна. Так, 28 років тут імітували важливі реформи, будували тіньову, непрозору систему – ми це знаємо. У результаті Україна стала таким собі економічним андердогом (невдахою – ред.). Але нова українська влада занадто амбітна, щоб миритися з таким непривабливим статусом», – сказав Президент, звертаючись до учасників форуму.

За його словами, коли дехто оцінює шанси України як невисокі, це ще більше мотивує владу.

«Коли нас недооцінюють – все це додає нам адреналіну, рішучості та сили для потужного економічного стрибка», – зазначив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що влада чудово розуміє, що потрібно для розвитку країни. «Це – рівні правила гри для всіх, очищення судової системи, подолання корупції, діджиталізація процесів, реформа освіти відповідно до викликів ХХІ століття, життєво важливі для економіки закони. Навіть коли вони непопулярні. Щодня разом з урядом та парламентом ми втілюємо в життя всі ці законопроєкти», – сказав Глава держави.

Президент підкреслив, що сьогодні Україна – це алмаз, який потребує огранювання з внутрішніх реформ та зовнішніх інвестицій, для того щоб стати справжнім діамантом не лише в серці Європи, а й в усьому світі.

«І я, як Президент, гарантую, що особисто готовий захищати кожну вашу інвестицію, кожну копійку, яку ви вкладаєте в українців», – заявив він.

Президент також прокоментував відео, яке було продемонстроване учасникам форуму перед його промовою. «На цьому відео було показано, що до 2050 року у світі буде два головних гравці – Китай та Індія. Та тут також було сказано, що футурологи іноді помиляються. Коли я вирішив іти в Президенти України, теж було два інших лідери. Але – футурологи іноді помиляються. Тому ми повинні зробити все, щоб і цього разу футурологи теж помилилися, і щоб поряд з Індією та Китаєм своє гідне місце посіла Україна», – наголосив Володимир Зеленський.