Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

23 жовтня до заступника голови ХОДА зверталися переважно з питань надання матеріальної допомоги, а також обстеження та лікування в обласних закладах охорони здоров’я.

Під час прийому Михайло Черняк пояснив усім заявникам, які зверталися з питання надання матеріальної допомоги, які документи потрібно надати на розгляд відповідної комісії. Він акцентував увагу громадян на необхідності надати чеки, що підтверджують витрати на лікування або придбання лікарських препаратів.

«Перед лікуванням або проведенням операції комісія не може виділити допомогу, адже йдеться про бюджетні кошти, і членам комісії необхідно розуміти, що кошти витрачені саме на ці цілі», - пояснив заступник голови ХОДА.

Жителям міста Харків рекомендували в першу чергу звертатися за допомогою до міської ради, яка також має відповідні програми.

Заявники, які потребують обстеження або лікування, будуть направлені до відповідних обласних закладів охорони здоров’я.

Також у ході прийому порушувались питання, пов’язані з пенсійним забезпеченням, виплатою соціальної допомоги, працевлаштуванням та постановкою на облік в обласний центр зайнятості.

Усі звернення будуть розглянуті спеціалістами відповідних підрозділів ХОДА та Пенсійного фонду, а заявники отримають відповіді у встановлений законодавством строк.