Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначають Всесвітній день туризму

На Харківщині відзначають Всесвітній день туризму

Урочистості відбулись на базі футбольного комплексу «Металіст».

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина та передав найкращі побажання від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Туризм, який останнім часом набув широкого розвитку, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво. Наш неповторний Слобожанський край вартий того, щоб відкрити перед світом свої унікальні природні багатства, самобутність своєї історії, культури, народних звичаїв і традицій. І завдяки туристичним ініціативам, які нині діють у Харківському регіоні, наші громадяни мають можливість планувати свій відпочинок з врахуванням своїх інтересів та уподобань. Я впевнений, основні здобутки туристичної галузі Харківщини ще попереду», – сказав Олег Яцина.

Кращі працівники туристичної галузі Харківщини були відзначені почесними нагородами ХОДА, Управління культури і туризму ХОДА, Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму».

Окрім урочистостей, представники туристичної спільноти Харківщини взяли участь у туристичній виставці «Харківщина: туристичні відкриття» та долучились до роботи конференції «Безпека туриста». Також фахівці туристичної галузі відвідали з робочим візитом Національний природний парк «Гомільшанські ліси», взяли участь у практичному семінарі «Промоція національного природного парку за допомогою туристичних маршрутів».

«Було проведено фестиваль «ІнклюзіON – 2019. Дозвілля дозволене», під час якого пройшли заходи для людей з інвалідністю та інших інклюзивних категорій населення: пішохідні екскурсії, цикл лекцій, а також найближчим часом запланована презентація аудіогідів у Харківському художньому музеї, Пархомівському художньому музеї ім. П. Ф. Луньова та Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди», - розповів Олег Яцина.

Також вже четвертий  рік поспіль спільно з установами культури і мистецтва проводиться акція «День відкритих дверей у музеях Харкова». Хедлайнером цього року став  Харківський художній музей, який запрошує на безкоштовні екскурсії усіх охочих (до 5 жовтня).

Теги