Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кошти, які вдалося зекономити на ремонтах доріг державного значення, використають для освітлення мостів

Кошти, які вдалося зекономити на ремонтах доріг державного значення, використають для освітлення мостів

Про це повідомив заступник начальника з розвитку доріг САД у Харківській області Сергій Пляка під час брифінгу 27 вересня.

За словами Сергія Пляки, ремонтні роботи на дорогах державного значення - на завершальному етапі.

«Основний об’єкт - Мерефа-Лозова-Павлоград. Усі роботи, які заплановані в рамках фінансування, що було виділено державою, ми виконали в повному обсязі, - сказав Сергій Пляка. - Зараз у Службі автомобільних доріг України розглядають можливість виділення додаткових коштів на продовження ремонтних робіт, виходячи з погодних умов, що дозволяють їх проводити».

Заступник начальника САД зазначив, що зараз дорожники проводять роботи на одному об’єкті – поблизу екопарку.

«Розпочаті земляні роботи, знято чорнозем по лівому боку, де буде облаштовано перехідну швидкісну смугу. Зараз викопується котлован під новий водовідвідний лоток», - зазначив Сергій Пляка.

За його словами, всі штучні споруди, які було заплановано відремонтувати в 2019 році, завершили.

«Як і ДП «Дороги Харківщини», теж маємо економію коштів. Їх спрямуємо на додаткові заходи - освітлення відремонтованих штучних споруд у межах населених пунктів», - сказав Сергій Пляка.

Також під час брифінгу він повідомив, що роботи на пошкодженому шляхопроводі на окружній дорозі тривають, і строків, які  були встановлені головою «Укравтодору» Славоміром Новаком під час огляду споруди, буде дотримано.

«Ремонті роботи завершимо до кінця року, - запевнив заступник начальника САД у Харківській області. - Міст відкриємо тільки після висновків експертної комісії».

Заступник директора ДП «Дороги Харківщини» Сергій Литвинець також повідомив, що ремонті роботи на дорогах місцевої мережі - на завершальному етапі.

«Сьогодні виконуються роботи на останньому об’єкті - це дорога Нова Водолага-Новоселівка-Княжне, ділянка відфрезерована, з понеділка плануємо роботи з укладання асфальтобетонної суміші», - сказав Сергій Литвинець.

За його словами, також тривають ремонтні роботи на штучній споруді. Це капітальний ремонт мосту через річку Сіверський Донець у Балаклійському районі.

«За сприятливих умов також продовжуємо роботи з ліквідації ямковості на дорогах, щоденно близько 20 - 25 бригад працюють», – зазначив Сергій Литвинець.