Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначають День фізичної культури та спорту

На Харківщині відзначають День фізичної культури та спорту

На базі ДЮСШ «ХТЗ» відбувся Олімпійський урок.

На святковий захід завітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Учасниками свята стали фізкультурно-спортивний актив області, а також вихованці та тренери школи. Відкриваючи урочистий захід, Анатолій Бабічев привітав присутніх з Днем фізичної культури і спорту від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Сьогодні хочеться особливо відзначити тих, хто захоплює нас своєю майстерністю, силою волі, наполегливістю, прагненням до поставленої мети. У 2019 році спортсмени Харківської області на чемпіонатах, кубках світу та Європи, міжнародних змаганнях вже вибороли 373 медалі різного ґатунку», - сказав Анатолій Бабічев.

Він зазначив, що 2019 рік є передолімпійським, і харківські спортсмени виборюють право на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх у Токіо.

«Уже сьогодні ми можемо заявити, що харківські спортсмени будуть брати участь у Олімпійських іграх, адже збірна команда України з синхронного плавання, яка складається з харків’янок, уже виборола олімпійські ліцензії в дуеті та групових вправах», - зазначив Анатолій Бабічев.

Він відзначив, що керівництво області на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною докладає великих зусиль для створення комфортних умов для тренувань наших спортсменів, залучення дітей та молоді до занять фізичною культурою й спортом, розбудови спортивної інфраструктури. Під час заходу він передав кращим спортсменам регіону відзнаки ХОДА.