Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

11 вересня до заступника голови ХОДА зверталися переважно з питань надання матеріальної допомоги, а також обстеження та лікування в обласних закладах охорони здоров’я.

Усім заявникам, які зверталися з питання надання матеріальної допомоги, розповіли, які документи потрібно надати на розгляд відповідної комісії. Увагу громадян акцентували на необхідності надати чеки, що підтверджують витрати на лікування або придбання лікарських препаратів.

Михайло Черняк також зазначив, що комісія здебільшого тільки частково компенсує затрати заявників.

«Засідання комісії проходить двічі на місяць, і на одному засіданні розглядають понад 1000 звернень. Кількість заяв постійно росте, адже люди дізнаються, що отримати допомогу від держави реально, і звертаються до комісії все частіше. Ми намагаємося допомогти кожному, але бюджетні можливості обмежені», - пояснив заступник голови ХОДА.

Серед тих, хто прийшов на прийом громадян, жителька селища Буди Харківського району. Вона попросила заступника керівника області сприяти створенню ОТГ, до якої увійдуть Буди та місто Південне.

Михайло Черняк відповів, що представники обласної адміністрації не можуть брати участь в процесі обговорення та ухвалення рішення про створення громади.

«Об’єднання громад проводиться виключно добровільно. Тому представники влади не можуть втручатися в процес, адже в будь-якому разі їхня учать – це вплив на ситуацію. Роль адміністрації в цьому процесі – дати висновок, наскільки проведені процедури відповідають  чинному законодавству. На Харківщині діє Центр підтримки реформ, який займається впровадженням реформи децентралізації. До його фахівців ви можете звертатися за консультаціями та підтримкою в процесі створення ОТГ», - розповів заступник керівника області.

Також у ході прийому підіймалися питання, пов’язані з пенсійним забезпеченням, пільговими перевезеннями, соціальним забезпеченням чорнобильців.

Усі звернення будуть розглянуті спеціалістами відповідних підрозділів ХОДА та Пенсійного фонду, а заявники отримають відповіді у встановлений законодавством строк.