Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела прийом громадян в Обласному клінічному перинатальному центрі

Голова ХОДА провела прийом громадян в Обласному клінічному перинатальному центрі

По допомогу до Юлії Світличної звернулися близько 15 співробітників установи.

6 вересня працівники перинатального центру просили керівницю області сприяти вирішенню питань, пов'язаних зі сферами ЖКГ та розвитку інфраструктури, екології, ремонту доріг. Низка питань стосувалась виділення матеріальної допомоги, а також допомоги з обстеженнями і лікуванням у медичних установах області. Також співробітники центру порушували питання, пов'язані з розвитком установи.

Так, серед тих, хто звернувся - завідувач відділення ендоскопічної лапароскопії Максим Козуб.

«Я хочу висловити подяку керівництву області від колективу, тому що ваша підтримка центру дійсно відчувається, - звернувся він до Юлії Світличної. - Матеріальна база закладу останнім часом оновлюється, і я хотів би, щоб ви звернули увагу на необхідність оновлення ендоскопічного обладнання. Наші фахівці виступають на міжнародних конгресах. Нам є що донести до європейських колег, наші думки відповідають світовому рівню, але обладнання не завжди відповідає світовим стандартам. Наше ендоскопічне обладнання - 1993 року. Частина приладів оновилася, але необхідно комплексне оновлення».

Глава ХОДА відповіла, що зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я області - один з головних пріоритетів для обласної влади на найближчі кілька років, і пообіцяла вивчити можливості вирішення озвученого прохання.

Максим Козуб також подякував керівниці області за рішення побудувати новий онкологічний комплекс у Харкові.

«Це неймовірно важливо. Ніхто не думає про проблему онкології, поки не зіткнеться з нею. А потім людина перебуває в стані колапсу. І пересічному громадянину практично не до  сил вирішити цю проблему, оскільки вона вимагає колосальних витрат. Мені дуже подобається підхід глави області до вирішення цієї проблеми. Це системність, конкретність, ентузіазм і енергія, з якою вона підходить до вирішення завдань», - підкреслив заввідділення.

Також серед тих, хто звернувся - жителька Солоницівки, акушерка Валентина Сурьянінова. Вона попросила Юлію Світличну сприяти відновленню роботи спортивного комплексу «Енергетик» у селищі. З цим же питанням жителі Солоницівки вже зверталися до глави ХОДА під час її робочих поїздок до Дергачівського району.

«Поки тепло, діти ходять на заняття, але, коли прийдуть холоди, вони не зможуть займатися, якщо не включать опалення. Там багато хороших секцій - теніс, футбол, боротьба. Діти навіть з Харкова приїжджали туди займатися», - розповіла жінка.

Юлія Світлична відповіла, що це питання на даний момент вирішується.

Вона зазначила, що всі питання, які були озвучені в ході прийому, взяли на особистий контроль керівники відповідних підрозділів обласної адміністрації.

«Прошу, за можливістю, швидко відпрацювати ці питання і надати людям всю можливу допомогу», - звернулася глава ХОДА до керівників підрозділів.