Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Олексіївському ліцеї проводять капітальний ремонт спортивної зали

В Олексіївському ліцеї проводять капітальний ремонт спортивної зали

5 вересня з ремонтними роботами у закладі ознайомився заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Він взяв участь у сесії районної ради та відвідав низку соціальних об’єктів району, один з яких – Олексіївський ліцей.

Капітальний ремонт у закладі розпочали у 2018 році, коштом обласного бюджету замінено покрівлю, утеплено фасад та встановлено енергоощадні вікна.

«Олексіївський ліцей - це перший опорний заклад у Первомайському районі і один з перших, створених у Харківській області. За 4,5 роки роботи закладу ми можемо побачити реальні зміни, які тут відбулися, - зазначив заступник голови ХОДА. – Коли ми створили опорний заклад, у першу чергу було встановлено предметні кабінети, поповнено бібліотеку та коштом міжнародних програм замінені комп’ютери та встановлено інтерактивні дошки».

За його словами, наступним етапом стала ініціатива голови ХОДА Юлії Світличної – встановлення в кожному опорному закладі спортивного майданчика.

«Школа має серйозну команду дівчат, що займаються футболом та волейболом. Тож школа отримала сучасне футбольне поле та тренажери, - сказав Анатолій Бабічев. – Також для школи придбали спортивний інвентар».

Він зазначив, що на сьогодні у навчальному закладі продовжується ремонт спортивної зали, де повністю замінено підлогу, відремонтовано стіни, замінено вікна та облаштовано душові та роздягальні.

Директор Олексіївського ліцею Лариса Семеруніна зазначила, що у закладі, який побудовано понад 80 років тому, вперше проводять такий масштабний капітальний ремонт.

«Усе робиться для того, щоб діти, які навчаються в новій українській школі, почувалися максимально комфортно, щоб розвивати сучасну та креативну особистість, як цього вимагає наш час», - сказала Лариса Семеруніна.

За її словами, завдяки енергомодернізації школи, яку було проведено в минулому році, економія на обігріві школи у зимовий період склала 36%.

Наступним етапом має стати влаштування шкільного двору, де буле покладено плитку, та ремонти всіх коридорів та класів навчального закладу.