Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про результати повторного відстеження розпорядження голови облдержадміністрації від 12 травня 2008 року № 281 “Про встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав - послуги, що надає комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації».

1. Виконавець заходів з відстеження-Головне управління економіки облдержадміністрації.
2. Цілями прийняття проекту даного розпорядження є:
- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” (зі змінами);
- запровадження державного регулювання тарифів на інвентаризацію нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав – послуги, що надаються комунальним підприємством бюро технічної інвентаризації.
3. Строк виконання заходів з відстеження – не пізніше двох років з дня набрання чинності регуляторного акту (з 24.05.2010р).
4. Тип відстеження - повторне.
5. Методом одержання результатів відстеження - є використання даних комунального підприємства “Харківське районне бюро технічної інвентаризації” щодо фінансових результатів від реалізації послуг.
6. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність:
- доходи, витрати, відрахування на соціальні заходи, результати діяльності від надання послуг з інвентаризації нерухомого майна, оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав, об’єм робіт.
7. Кількісні та якісні значення показників результативності акту наведені у таблиці вигод та втрат (додається).
8. Оцінка результатів реалізації регуляторного акту та ступеня досягнення визначених цілей.
В результаті реалізації регуляторного акту досягнуті основні цілі:
- виконані вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548;
- запроваджено державне регулювання шляхом встановлення тарифу на інвентаризацію нерухомого майна, на оформлення прав власності на об’єкти нерухомого майна та реєстрацію таких прав – послуги, що надає комунальне підприємство “Харківське районне бюро технічної інвентаризації”
Надання послуг підприємства за встановленим тарифом сприяло:
- захисту прав споживачів від надмірного зростання тарифів на вищезазначені послуги;
- збільшенню розміру надходжень до державних соціальних та Пенсійного фондів.
Так згідно даних підприємства сума перерахованих коштів до державних соціальних фондів та пенсійного фонду в 2008році складала -416,52 тис. грн., в 2009році ця сума збільшилась до 446,0 тис. грн., за перший квартал 2010року сума перерахувань склала-99,0 тис. грн..
В той же час необхідно відмітити і негативні наслідки запровадження державного регулювання цін, а саме:
- відсутність можливості оперативно реагувати на зростання складових собівартості;

 

Начальник Головного
управління економіки                                   С. Авершин

 

Мархасьова, 705-10-52

Скачати