Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У грудні культурно-мистецька акція кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться в Парижі

У грудні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» за підтримки Посольства України у Франції в Українському культурному центрі в Парижі відбудеться культурно-мистецька акція. Про це повідомила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Справа в тому, що 3 французькі кінострічки завоювали різні нагороди IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», але режисери, нажаль, не змогли за ними приїхати. Тому для того, щоб вручити нагороди, ми запланували таку творчу акцію 14 грудня в центрі при Посольстві України у Франції – саме в тому будинку, де жили Ален Делон і Ромі Шнайдер», – підкреслила вона.

Подорожчання соціальних сортів хлібу в Харківській області не передбачається

Про це повідомив керівник одного з провідних хлібопекарських підприємств Харківської області Володимир Мисик. За його словами, причин для підвищення ціни на масові сорти хлібу немає. «В області з великими виробниками хлібу укладено меморандум, який передбачає регулювання масових сортів хлібу і передбачає джерела забезпечення виробників борошном і зерном. Цей меморандум дозволяє закумулювати протягом літніх і перших осінніх місяців достатню кількість зерна, яке потрапляє до регіонального фонду, звідки йде забезпечення всіх хлібопекарських комплексів. Також є страхуючий механізм, який дозволяє стримувати ціну на хліб – Аграрний фонд України. Уклавши з ним договір, можна заповнити запаси сировини в достатній мірі. Наприклад, наше підприємство, яке працює в 10 областях України, забезпечено борошном на півроку вперед. Крім цього, на підприємстві була проведена реорганізація існуючих та будівництво нових хлібопекарських комплексів, які передбачають зниження енерговитрат. Особливо газу, електроенергії, які впливають на собівартість хлібобулочної продукції. Тому ми маємо можливості непідвищення ціни на масові сорти хлібу», - сказав Володимир Мисик.

Робота з озеленення Харкова триватиме

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи висадку кущів бузку на Алеї зірок Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в саду імені Т.Г. Шевченко. «Харків – зелене місто і воно активно засаджує парки і сквери новими рослинами, враховуючи, що протягом багатьох років зелені насадження не оновлювалися, і старі вже прийшли в непридатність. Ця робота буде продовжуватися. Посаджені сьогодні саджанці бузку обов'язково приживуться. За статистикою, приживається трохи менше 100% усіх дерев, які висаджуються в Харкові. Це означає, що тут хороша енергетика і люди, які володіють позитивною енергією. Харкову бути, Харкову цвісти», – підкреслив він. 

Сільгосппідприємства області розрахувалися з населенням по земельних і майнових паях на 98,5%

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 26 жовтня 2012 року сільгосппідприємства області розрахувалися з населенням по земельних і майнових паях на 98,5%. Загальна кількість орендодавців землі в сільськогосподарських підприємствах області складає 197 тис. осіб. Загальний розмір орендної плати за договорами оренди становить 701,7 млн. грн., що на 79,8% більше минулорічного показника. 

Бузок у саду імені Т.Г. Шевченко зробить Харків ще більш гарним містом

Сьогодні Харківський міський голова Геннадій Кернес взяв участь у висадці кущів бузку на Алеї Почесних гостей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». За його словами, подібні акції покликані зробити Харків ще більш гарним і комфортним для життя містом. «Головне, щоб сьогоднішня висадка була вдалою, і саджанці прижилися. Підтримуючи існуючі сьогодні в Харкові традиції та висаджуючи восени та навесні нові саджанці, ми повинні з вами зробити все, щоб Харків підтвердив свій статус найкращого міста», - підкреслив Геннадій Кернес.

З початку року в Харківській області газифіковано більше 2 тисяч квартир та домоволодінь

З початку року в Харківській області введено в експлуатацію 40,7 км газопроводів, газифіковано більше 2 тисяч квартир та домоволодінь. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Газифікація була і залишається одним із пріоритетних напрямів з підвищення рівня життєдіяльності населення. Завдяки плідній співпраці області і Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» продовжується робота з будівництва об'єктів соціальної сфери, у тому числі і об'єктів газифікації», – підкреслив він.

На Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» висаджені кущі бузку

Сьогодні на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса було висаджено 20 саджанців бузку. «Ці кущі символізують, що з кожною весною буде розквітати наше місто і всі його добрі традиції. У тому числі, і харківський бузок, як в буквальному сенсі, так і кінофестиваль, що носить це ім'я», – зазначив у своїй промові Михайло Добкін.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. Питання, з котрими звернулися до губернатора мешканці області, стосувалися перерахунку пенсій, якості надання медичних послуг, газифікації населених пунктів Золочівського району, а також соціально-побутової сфери. Розгляд і вирішення всіх питань взято головою облдержадміністрації на особистий контроль.

Рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,3%

Станом на 1 листопада 2012 року рівень розрахунків споживачів області за надані протягом року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,3%, у т.ч. населення – 94,2%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 94,5%, з місцевих бюджетів – 96,3%, інших споживачів – 93,3%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення, надані в 2012 році, станом на 1 листопада склала 19,5 млн.грн. (м. Харків – 16,0 млн.грн.); установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 1,3 млн.грн. (м. Харків – 0,9 млн.грн.); установ, які фінансуються з державного бюджету, – 2,6 млн.грн. (м. Харків – 2,4 млн.грн.);  госпрозрахункових споживачів – 13,4 млн.грн. (м. Харків – 13,4 млн.грн.).

Споживачі області розрахувались на 100,1% за послуги теплопостачання, надані у 2012 році

З початку 2012 року станом на 1 листопада рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 100,1%, у т.ч. населення – 104,4%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 94,6%, з місцевих бюджетів – 88,5%, інших споживачів – 102,4%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, за послуги теплопостачання, надані в 2012 році, станом на 1 листопада склала 50,9 млн.грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 11,6 млн.грн., у госпрозрахункових споживачів та населення заборгованість відсутня.

Структуру райдержадміністрацій по всій Україні доповнено Службою у справах дітей

Рішенням Кабінету міністрів України перелік структурних підрозділів районних державних адміністрацій доповнено Службою у справах дітей. Відповідні зміни 31 жовтня 2012 року Уряд вніс зміни у Додаток 2 своєї постанови від 18.04.2012 р. № 606. Про це повідомляє «Урядовий портал». Зазначені Служби на даний час функціонують і забезпечують ведення банку даних про дітей-сиріт та дітей, котрі залишилися без батьківського піклування, оформляють документи з надання таким дітям відповідного статусу, влаштовують їх у дитячі установи або у сімейні форми виховання, також оформляють документи на усиновлення, встановлення опіки та піклування над такими дітьми.

Події дня

Сьогодні, 1 листопада, о 15:00 на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка біля ХНАТОБу будуть висаджені саджанці бузку.

У Харкові будуть відкриті 2 меморіальні дошки Анатолію Бугайцю

2 листопада виповнюється 72 роки з дня народження Героя України, Почесного громадянина м. Харкова і Харківської області, колишнього генерального директора ВАТ «Турбоатом» (1986 – 2006 рр.) Анатолія Бугайця. У цей день відбудеться ряд заходів, присвячених пам'яті Анатолія Бугайця. Будуть відкриті меморіальні дошки – о 10:00 на адміністративному корпусі ВАТ «Турбоатом» (вул. Енергетична, 1), об 11:00 – на будинку 1/3 по провулку Вірменському. Також о 12:00 розпочнеться жалобна панахида з нагоди відкриття меморіального комплексу на території кладовища № 2 (вул. Пушкінська, 102).

У Харкові стартував Міжнародний юнацький турнір з футболу «Кубок Слобожанщини-2012»

Сьогодні в Харкові відбулося урочисте відкриття Міжнародного юнацького турніру з футболу «Кубок Слобожанщини-2012». У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, президент федерації футболу Харківської області Володимир Бабаєв, Генеральний консул Російської Федерації в м. Харкові Сергій Семенов і генеральний директор ФК «Металіст» Сергій Волик. «Зовсім недавно Україна і Харків приймали матчі Євро-2012, і сьогодні ми починаємо новий турнір. Я не сумніваюся, що ця спортивна подія подарує Україні і Росії нових видатних футболістів», - з такими словами звернувся до команд Михайло Добкін.

Будівництво нової черги теплотраси ТЕЦ-5 дозволить знизити витрати на вироблення тепла і електроенергії

Планується будівництво нової черги теплотраси ТЕЦ-5 через Харків, яке дозволить зробити теплопостачання більш стабільним і знизити витрати на вироблення тепла і електроенергії. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Свого часу передбачалося будівництво теплотраси №1, але воно так і не відбулося. Ця теплотраса дасть, в першу чергу, можливість стабільно забезпечувати теплом споживачів центральних районів м. Харкова. Також вона дасть можливість зробити розшивку потужностей станції та ліквідувати існуючі вбудовані котельні житлових будинків і перевести споживачів на централізоване опалення від ТЕЦ-5. Це дозволить знизити питомі витрати умовного палива на відпущену теплову енергію, а з іншого боку, зменшити вартість вироблення електроенергії на 10-15%. Це дуже вдалий план, необхідний для економіки м. Харкова, і будемо сподіватися, що він буде втілений в життя», – підкреслив він.

Події дня

Сьогодні о 14:30 у дитячій футбольній академії "Металіст" (вул. Плеханівська, 65) відбудеться урочисте відкриття міжнародного турніру з футболу «Кубок Слобожанщини - 2012»

Зміна власника ТЕЦ-5 не призведе до підвищення тарифів

Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, згідно з Постановою Кабінету міністрів від 25 травня 1998 року ТЕЦ-5 перебувала в списку підприємств, які не підлягають приватизації, та з 6 серпня 2012 підприємство було виключено з цього списку. Тендерні торги відбудуться найближчим часом. «Постановою Кабміну 295 млн. 909 тис. 871 акція, а номінальна вартість однієї акції – 1 грн, передана Фонду державного майна України для проведення заходів, пов'язаних з приватизацією. Фонд держмайна вже оголосив тендер на продаж цих акцій. Крок торгів буде становити 3,5 млн. грн., тобто після кожної нової заявки ціна буде збільшуватися на 3,5 млн. грн. Торги відбудуться 7 листопада. Після цього, незалежно від того, хто стане власником і господарем ТЕЦ-5, вона як працювала, так і працюватиме на Харків і харків'ян. На тарифах це жодним чином не позначиться», – зазначив перший заступник губернатора.

У поточному опалювальному сезоні на Харківщині в 4,5 рази скоротилася кількість скарг на низьку якість послуг з теплопостачання

У Харківській області опалювальний сезон стартував без збоїв, скарг від мешканців на погану якість послуг теплопостачання надходить незначна кількість. Про це сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Скарг, що десь погано топлять, немає гарячої води - таких скарг цього року надходить в 4,5 рази менше, ніж надходило раніше. Багато було скарг під час похолодання, також багато дзвінків було з міста Харків під час початку опалювального сезону, тому що тут запуск тепла триває протягом тижня. Але коли запустили тепло, дзвінків стало значно менше. В цілому все, що було необхідно зробити, ми зробили, і опалювальний сезон триває чітко і без збоїв», - підкреслив Валентин Дулуб.

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

Завтра, 1 листопада, о 15:00 на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка будуть висаджені кущі бузку. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Це українські саджанці, тому можна сподіватися, що всі вони приживуться, і до V ювілейного кінофестивалю у травні 2013 року вже будемо вдихати аромат справжнього харківського бузку», – зазначила вона.

У підготовці до опалювального сезону Харківська область посіла одне з провідних місць

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, згідно з результатами моніторингу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Харківська область - одна з тих областей України, що краще за всіх підготувалася до опалювального сезону.

Беззастережна перемога регіоналів у всіх мажоритарних округах – результат командної роботи всієї територіальної громади Харківської області

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи результати виборів до Верховної Ради України. «Результати обробки ЦВК 100% протоколів у мажоритарних округах підтвердили незворотність тих змін, які крок за кроком реалізуються в регіоні. Упевнений, що, отримавши надійне лоббі в українському парламенті, жителям області буде легше реалізовувати нові проекти, що поліпшують якість їх життя. Результат виборів – це закономірний підсумок спільної роботи органів влади та місцевого самоврядування», – підкреслив він.

Питання виготовлення і впровадження в сільгоспвиробництві проектів сівозміни - на особливому контролі обласної державної адміністрації

Про це сьогодні заявила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, підбиваючи підсумки семінару про запровадження науково обґрунтованих технологій в агропромисловому комплексі. Зокрема, серед проблем, які потрапляють в зону уваги обласної влади, Олена Кулик назвала недосконалість діючого законодавства в частині визначення кліматичних зон на території Харківської області. А це, в свою чергу, впливає на рекомендоване процентне співвідношення культур у сівозміні.

У Харкові відбудеться міжнародний семінар для редакторів комунальних видань

Про це повідомила сьогодні в ході спілкування з читачами газети «Время регионов Харьковщины» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. До участі в семінарі будуть запрошені редактори комунальних видань Полтавської, Сумської, Луганської та інших областей України, а також Бєлгородської області Російської Федерації. «Я впевнена, що у комунальних видань сусідніх областей, також як і у наших газет, накопичений серйозний досвід у вирішенні існуючих сьогодні проблем: плутанина між державною і комунальною власністю, комплектування кадрами, грамотний менеджмент, все те, що дозволяє залишатися виданню на плаву», - сказала Вікторія Маренич.

Найближчим часом буде оголошено конкурс на музичний символ фестивалю «Харьковская сирень»

Начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації та співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, відповідаючи на питання читачів газети «Время регионов Харьковщины» в ході прямої лінії, розповіла про те, що найближчим часом буде оголошено конкурс на музичний символ фестивалю «Харьковская сирень».

Ветерани війни, які знаходяться на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів війни, подякували ОДА за передані книги в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!»

Сьогодні під час прямої лінії в газеті «Время регионов Харьковщины» за участю начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич до редакції зателефонував Володимир Лавринович, який перебуває на лікуванні в Харківському обласному госпіталі для інвалідів війни. Чоловік від імені всіх пацієнтів і медичного персоналу установи висловив велику подяку обласній адміністрації, зокрема, губернатору Харківщини Михайлу Добкіну, за передані напередодні Дня визволення України в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» книги для поповнення бібліотеки госпіталю. «Хороша книга найкращий подарунок. Крім усього іншого хороша книга - це ще й додатковий стимул до одужання», - сказав Володимир Лавринович.

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка будуть висаджені кущі бузку. Про це повідомила сьогодні в ході прямої телефонної лінії газети «Время регионов Харьковщины» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ця ідея народилася давно. Спочатку ми вибирали належний час, а потім зіткнулися з тим, що в Україні взагалі дуже мало місць, де можна придбати саджанці декоративного бузку. Ми звернулися за допомогою до директора Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктора Кітаніна, і він для нас знайшов ці кущі. У четвер ми їх висадимо, і до V ювілейного кінофестивалю у травні 2013 року вже будемо вдихати аромат справжнього харківського бузку», – зазначила вона.

Вікторія Маренич взяла участь у прямій телефонній лінії газети «Время регионов Харьковщины»

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич взяла участь у прямій телефонній лінії газети «Время регионов Харьковщины». Протягом години вона відповідала на запитання читачів газети, які стосувалися різних сфер роботи управління. Зокрема, йшлося про майбутнє акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», про роботу «Школи юного журналіста», забезпечення ТВ-тюнерами окремих категорій населення, про фестиваль «Харьковская сирень», а також про перспективи розвитку районних ЗМІ в Харківській області.

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва проведе семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і пенсійним фондом»

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва ухвалив рішення продовжити цикл безкоштовних семінарів за перевірками контролюючих органів. Семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і пенсійним фондом» відбудеться 6 листопада о 16:00 у залі засідань Держпрому (2 під. 2 поверх - вхід через 1 або 3 під'їзди). Експертами виступлять ревізори інспектори Державної податкової служби у Харківській області та представники Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області. Будуть розглянуті питання: види податкових перевірок, як себе вести при перевірці податковою службою, перевірки ПФУ.

357 мешканкам Харківської області присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Президент України Віктор Янукович своїми указами присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 357 мешканкам Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Звання матері-героїні присвоюється не тільки за народження трьох і більше дітей, а за те, що протягом тривалого часу матір підготовлює їх до дорослого життя та виховує гідних громадян України. Лише в тому випадку Президент ухвалює рішення про присвоєння звання. У Харківській області система виховання дітей має глибинні традиції. Окрім великої кількості матерів-героїнь у нас є 60 дитячих будинків сімейного типу, 318 прийомних родин, в яких на вихованні знаходиться 941 дитина», - зазначив заступник голови ХОДА.

У рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка передали рідкісні книги

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка ряд книг видання початку XX століття, що були зібрані в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», яка відбулася на початку жовтня за ініціативи управління у справах преси та інформації. «На сьогодні бібліотека ім. Короленка є одним з головних наукових центрів України, особливо Харкова, де люди можуть поповнити свої власні знання. Організовуючи акцію «Зроби добру справу - подаруй книгу!», ми були націлені на те, щоб зібрати нову літературу. Тому що ми планували передати її у госпіталь для інвалідів війни, у територіальні центри соціального обслуговування та шкільні бібліотеки Харківської області. Але серед різноманіття всіх книг, які передали люди, виявилися видання початку XX століття. Ми звернулися до бібліотеки ім. Короленка з тим, щоб вони цю літературу взяли в дар і могли давати ці книги в користування іншим людям, які ними будуть цікавитися», - сказала Вікторія Маренич.

Архів документів