Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область за сільськогосподарськими показниками знаходиться в числі лідерів

Про це в ефірі передачі «Час влади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківська область другий рік поспіль в числі лідерів і по збору зернових, і по тваринництву. Це величезна, важка робота, і вона була виконана на п'ятірку за п'ятибальною шкалою, - підкреслив голова ХОДА. - Сьогодні можна говорити про те, що всі плани, які були намічені в минулому році, реалізувалися в конкретний результат. Харківська область з хлібом, з м'ясом, і я не бачу ніяких передумов для стрибка цін на продукти харчування».

Події дня

Сьогодні, 9 листопада, о 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться спільне засідання робочих груп з розробки та ухвалення Харківської цільової програми розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про підсумки роботи в галузі тваринництва за 10 місяців 2012 року та готовність галузі до зимового періоду утримання худоби».

Створення Слобожанського аграрного університету дозволить значно поліпшити якість освіти

У ході спілкування з журналістами голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував об'єднання трьох аграрних ВНЗ Харківщини в один навчальний заклад. Відповідне розпорядження сьогодні було підписано Прем'єр-Міністром України Миколою Азаровим. За словами голови області, таке рішення продиктоване новими вимогами, які пред'являє сучасна аграрна наука до профільної освіти. «Нам необхідно не збільшувати число людей з вищою освітою, які готові працювати в сільському господарстві, нам потрібні якісні зміни в цьому напрямку. І це можна зробити, скоротивши витрати на утримання вищих навчальних закладів, - сказав Михайло Добкін. - Тому ми підтримали ініціативу Міністерства сільського господарства про об'єднання трьох Харківських ВНЗ та створення Слобожанського аграрного державного університету».

В Ефірі - «Час влади»

Сьогодні о 19.30 на телеканалі ХОД ТРК вийде в ефір програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. В рамках телепередачі глава області відповість на запитання ведучої щодо найбільш актуальних для Харківщини тем. Повтор програми можна буде побачити о 21.50 в ефірі «7 каналу».

Заборгованість з виплати заробітної плати на промислових підприємствах і в наукових установах Харківщини зменшилася на 12 млн. грн.

За підсумками III кварталу 2012 року заборгованість з виплати заробітної плати на промислових підприємствах і в галузевих наукових установах регіону зменшилася на 12 млн. 796 тис. грн. і склала 55 млн. 411,3 тис. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, суттєве зменшення суми заборгованості за вказаний період відбулося за рахунок заводу ім. Т.Г. Шевченка, співробітникам якого було виплачено 6 млн. 940,5 тис. грн., ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» – 2574,0 тис. грн. і ДП «Завод ім. В.А. Малишева» – 1755,2 тис. грн.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у жовтні поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж жовтня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.

В Харкові відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

Більше 150 вітчизняних та зарубіжних науковців, представники громадських організацій та органів державної влади візьмуть участь в роботі VI Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети». Конференція відкриється 9 листопада о 10:00 в центральному корпусі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на 4 поверсі в залі засідань Вченої Ради. Її організаторами виступають Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківський обласний туристсько-інформаційний центр, кафедра туристичного бізнесу, факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу ХНУ ім. В.Н. Каразіна.

Учні навчальних закладів Харківщини перемогли у фінальних етапах Всеукраїнських турнірів юних хіміків, математиків та правознавців

Відбулися фінальні етапи Всеукраїнських турнірів юних економістів, географів, хіміків, біологів, математиків, правознавців, у яких взяли участь команди міста Харкова та Харківської області. За результатами змагань команда Харківської гімназії №47 Харківської міської ради посіла І місце у турнірі юних хіміків, у турнірах юних математиків та правознавців перемогли збірні команди м. Харкова.

Спортсмени Харківщини посіли призові місця на змаганнях  відкритого Кубку України з карате

В м. Харкові відбулися змагання відкритого Кубку України з Кемпо – Карате та Кобудо, в яких взяли участь вихованці відділення карате Красноградської ДЮСШ. За підсумками змагань спортсмени відділення карате посіли призові місця: І місце - Саєнко Павло; ІІІ місце - Москаленко Володимир, Калініченко Віталій, Ханкельдієв Данило, Потапенко Сергій.

Ансамбль танцю «Щасливе дитинство» нагороджений золотим кубком фестивалю «Сузір'я Будапешту – юність, натхнення, краса»

З 24 жовтня по 6 листопада 2012 року народний художній ансамбль танцю «Щасливе дитинство» комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» узяв участь у XI Міжнародному фестивалі-конкурсі «Сузір'я Будапешту – юність, натхнення, краса», що відбувся в столиці Угорщини. У фестивалі-конкурсі брали участь колективи дитячого народного танцю з 20 країн світу. Харківщину представляли у Будапешті 45 артистів ансамблю під керівництвом заслуженого працівника освіти України Раїси Галенко. Колектив «Щасливе дитинство» посів І місце та нагороджений золотим кубком фестивалю.

На обласному зльоті волонтерів Харківської області були підбиті підсумки роботи за 2012 рік

Сьогодні у Харкові відбувся обласний зліт волонтерів міських та районних ветеранських організацій, на якому підбивали підсумки роботи за 2012 рік. Участь у ньому взяли керівники управлінь соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я ХОДА, обласної ради ветеранів та профспілок області, активісти волонтерського руху. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна та голови обласної ради Сергія Чернова учасників обласного зльоту привітав Володимир Зінченко, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА: «Замислюючись над глибиною людських стосунків, викликаних волонтерським рухом, щиро захоплюєшся розмірами людських сердець, надзвичайним невичерпним терпінням, великою добротою. Мені дуже хочеться, щоб ваші добрі справи повернулися до вас довгими роками щасливого, здорового і вдячного життя».

На Харківщині в рамках всеукраїнської благодійної акції допомоги дітям, хворим на цукровий діабет, передали медичне обладнання

Сьогодні на базі КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня» відбулася безоплатна передача медичного обладнання. Зокрема, за результатами VII щорічної всеукраїнської акції допомоги дітям, хворим на цукровий діабет, голова наглядової ради Всеукраїнського фонду «Серце до серця» Єжи Конік передав медичне обладнання до ендокринологічного відділення ДП «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків» та вручив інсулінову помпу одній дитині.

Рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,1%

Станом на 8 листопада рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,1%, у т.ч. населення – 95,1%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 92,6%, з місцевих бюджетів – 94,6%, інших споживачів – 92,1%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також він зазначив, що заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення за вказаний період склала 16,7 млн. грн. (м. Харків – 13,2 млн. грн.), установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 1,9 млн. грн. (м. Харків – 1,6 млн. грн.), установ, які фінансуються з державного бюджету, – 3,4 млн. грн. (м. Харків – 3,2 млн. грн.), госпрозрахункових споживачів – 16,4 млн. грн. (м. Харків – 16,4 млн. грн.).

Події дня

Сьогодні, 8 листопада, о 10:00 в КЗ "Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості" (вул. Сумська, 37) розпочнеться обласний зліт волонтерів міських та районних ветеранських організацій

Цього року на оздоровлення та відпочинок дітей Харківської області було використано близько 182 млн. грн.

Цього року на оздоровлення та відпочинок дітей Харківської області за рахунок усіх джерел фінансування було використано близько 182 млн. грн., що на 25,9% більше від запланованої суми. З них близько 26 млн. грн. виділені з бюджету області та районів і міст обласного значення, 145 млн. грн. - залучених коштів. Про це сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Протягом літа в області функціонувало 856 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

Як доповів сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей заступник голови ХОДА Євген Савін, протягом літа в області функціонувало 856 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, що склало 100,5% від запланованої кількості, у т.ч. працювали: 34 стаціонарних заклади оздоровлення та відпочинку, 800 таборів з денним перебуванням дітей, 3 наметових містечка, 19 дитячих закладів праці та відпочинку.

Харківська область посіла перше місце серед регіонів України за показником загального оздоровлення та відпочинку

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей. Він зазначив, що протягом літньої оздоровчої кампанії в межах та за межами області оздоровленням та відпочинком було охоплено 192 400 дітей, що на 3,1% вище запланованої кількості (186 626 дітей) та складає 91,7% від загальної кількості дітей 7-16 років. «Цей показник є значно вищим за всеукраїнський, який складає 67,7% від загальної кількості дітей 7-16 років», – зазначив Євген Савін.

Середня вартість путівок до закладів оздоровлення області поточного року становила 115,47 грн. на добу

Про це сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «За результатами роботи середня вартість путівок до закладів оздоровлення області поточного року становила 115,47 грн. на добу або 2425 грн. за 21 день, що вище вартості 2011 року на 9%. Найнижча вартість путівки до позаміського дитячого закладу оздоровлення області склала 1150 грн. на 21 день, найвища — 4935 грн.», - сказав він.

Підготовка оздоровчої кампанії 2013 року починається із завтрашнього дня

Минула оздоровча кампанія була позитивно оцінена як профільним Міністерством, так і мешканцями Харківщини, і весь отриманий досвід необхідно врахувати при підготовці кампанії 2013 року. Про це повідомив в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Із завтрашнього дня починається підготовка до організації роботи дитячих таборів відпочинку у 2013 році. Для цього необхідно буде провести дуже велику роботу. Матеріально-технічна база потребує покращення у 90% таборів – над цим необхідно працювати власникам таборів та органам місцевої влади. Ми повинні повернути в стрій ті табори, які з різних причин не працювали в цьому році, і не допустити закриття жодного з тих, що працювали. Планові показники оздоровчої кампанії 2013 року мають бути не нижче, ніж у поточному році, і необхідно враховувати вимоги чинного законодавства – ми зобов'язані забезпечити рівень оздоровлення не менше 50% дітей протягом 21 днів», – зазначив губернатор.

У ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей були вручені Почесні грамоти та подяки

Почесними грамотами Харківської обласної державної адміністрації були нагороджені: Близнюківська районна державна адміністрація, Зміївська районна державна адміністрація, Красноградська районна державна адміністрація.

Інформація про підготовку дитячих таборів має оновлюватися щомісяця

Таку думку висловив сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Коли ми готували Харків до Євро-2012, всі наради в Києві починалися з того, що нам роздавали підготовлені УЄФА документи, де були відзначені червона, жовта і зелена зони. Зелена зона – те, що не викликало занепокоєння, жовта – де починалися проблеми, і червона – де був найбільший безлад. Для підготовки наших таборів розроблені всі критерії. На їх підставі необхідно розробити положення і кожен місяць оновлювати інформацію про табори – які з них в «червоній» групі, які в «жовтій» і «зеленій». Тоді ми будемо бачити, де потрібно працювати більш ретельно», – зазначив він.

У наступному році ряд дитячих оздоровчих таборів відновить свою роботу

У Харківській області проводяться заходи щодо відновлення роботи дитячих закладів оздоровлення шляхом передачі їх у комунальну власність. Про це сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «За повідомленням Чугуївської районної державної адміністрації після отримання позитивного рішення Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, табір «Лісова казка» заводу «Електроважмаш» прийнятий у комунальну власність Чугуївського району, забезпечена його реєстрація як юридичної особи, розробляються заходи щодо реконструкції об'єктів. Я думаю, що в 2013 році цей табір розпочне роботу», - сказав Євген Савін.

Система організації літнього відпочинку дітей в Харківському регіоні працює задовільно. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей голова Харківської ОДА Михайло Добкін, завдяки засіданню можна не тільки визначити і усунути проблеми, які виникали в цьому році, але й поділитися позитивним досвідом, а також поставити завдання на наступний рік.

У поточному році завершено роботи з будівництва та реконструкції на багатьох об’єктах Харківської області

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, ряд робіт виконано в галузі охорони здоров’я, освіти, фізкультури та спорту, а також – в сфері житлово-комунального господарства. Так на реконструкцію операційних блоків витрачено у Харкові 6262,0 тис. грн., Ізюмі – 1400,0 тис. грн., Балаклії – 1400,0 тис. грн., Богодухові – 1300,0 тис. грн., Дергачах – 1200,0 тис. грн., Лозовій – 1400,0 тис. грн.

Перевага в оснащенні шкіл Харківщини спортивним інвентарем надається тим закладам, де культивується той чи інший вид спорту

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, спортивного інвентаря в школах Харківської області недостатньо. Кожен район і кожна школа оснащені по-різному. За його словами, важливим чинником в оснащенні спортінвентарем навчальних закладів є їх відношення до спорту.

По всій Харківській області посилено контроль за харчуванням дітей

Ситуація, яка виникла в Богодухівському районі, коли ряд дітей занедужав дизентерією і були закриті школи і дитячі садки, була пов'язана з недостатнім контролем як медперсоналу, так і постачальників продуктів харчування з боку санітарно-епідеміологічної служби. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Євген Савін. «Висновки, звичайно ж, зроблені. Це нас змусило проконтролювати це питання дуже ретельно. Перевірені всі школи і дитсадки в Харківській області, і ця робота тепер під жорстоким контролем », - підкреслив він.

У Харківській області поступово переходять на систему опалення шкіл за допомогою пелетних котелень

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, цього року багато чого було зроблено для того, щоб опалювальний сезон не тільки вчасно розпочався і пройшов успішно, але і був економічним для районних бюджетів. «Як приклад, в цьому році в Чугуївському районі області шість шкіл переведені на котельні, які працюють на пелетному паливі. Це означає, що на сьогоднішній день ціна на газ не буде впливати на вартість гігакалорій тепла, які подаються до школи. Шевченківський та Дворічанський райони йдуть тим же шляхом. Я думаю, що всі райони Харківської області перейдуть на таку систему опалення шкіл. Це вигідно: лінії з виробництва пелет відносно недорогі. Економія для району за енергоносії буде мінімум 40%. Це ті кошти, які можуть бути спрямовані на модернізацію тих же шкіл та дитячих садків», - сказав Євген Савін.

У Харківській області буде створено програму з розвитку туризму

Департамент культури і туризму ХОДА за розпорядженням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна почав розробку програми розвитку туризму на Харківщині. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови області Євген Савін. «Розвиток туризму - це додаткові робочі місця і гроші в бюджет, розвиток інфраструктури. Тому рішенням голови обласної державної адміністрації дано доручення і новостворений департамент культури і туризму отримав ціле управління туризму. Це управління буде готувати програму й визначати напрямок, за яким ми будемо рухатися», - сказав він.

Події дня

Сьогодні, 07 листопада, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (м.Харків, вул.Сумська, 64,2 поверх) відбудеться засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей із порядком денним: 1. Про підсумки літньої оздоровчої кампанії 2012 року. 2. Про проблемні питання, що виникли під час підготовки та перебігу літньої оздоровчої кампанії.

Декілька харків’ян відзначено державними нагородами

3 листопада Указами Президента України Віктора Януковича низку харків’ян відзначено державними нагородами з нагоди Дня залізничника та Дня працівника соціальної сфери. Зокрема, присвоєно почесні звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктору Ачкасову та головному спеціалісту відділу Красноградського районного центру зайнятості Людмилі Волковій (Указ Президента України № 628/2012).

Архів документів