Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У поточному році завершено роботи з будівництва та реконструкції на багатьох об’єктах Харківської області

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, ряд робіт виконано в галузі охорони здоров’я, освіти, фізкультури та спорту, а також – в сфері житлово-комунального господарства. Так на реконструкцію операційних блоків витрачено у Харкові 6262,0 тис. грн., Ізюмі – 1400,0 тис. грн., Балаклії – 1400,0 тис. грн., Богодухові – 1300,0 тис. грн., Дергачах – 1200,0 тис. грн., Лозовій – 1400,0 тис. грн.

Перевага в оснащенні шкіл Харківщини спортивним інвентарем надається тим закладам, де культивується той чи інший вид спорту

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, спортивного інвентаря в школах Харківської області недостатньо. Кожен район і кожна школа оснащені по-різному. За його словами, важливим чинником в оснащенні спортінвентарем навчальних закладів є їх відношення до спорту.

По всій Харківській області посилено контроль за харчуванням дітей

Ситуація, яка виникла в Богодухівському районі, коли ряд дітей занедужав дизентерією і були закриті школи і дитячі садки, була пов'язана з недостатнім контролем як медперсоналу, так і постачальників продуктів харчування з боку санітарно-епідеміологічної служби. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Євген Савін. «Висновки, звичайно ж, зроблені. Це нас змусило проконтролювати це питання дуже ретельно. Перевірені всі школи і дитсадки в Харківській області, і ця робота тепер під жорстоким контролем », - підкреслив він.

У Харківській області поступово переходять на систему опалення шкіл за допомогою пелетних котелень

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, цього року багато чого було зроблено для того, щоб опалювальний сезон не тільки вчасно розпочався і пройшов успішно, але і був економічним для районних бюджетів. «Як приклад, в цьому році в Чугуївському районі області шість шкіл переведені на котельні, які працюють на пелетному паливі. Це означає, що на сьогоднішній день ціна на газ не буде впливати на вартість гігакалорій тепла, які подаються до школи. Шевченківський та Дворічанський райони йдуть тим же шляхом. Я думаю, що всі райони Харківської області перейдуть на таку систему опалення шкіл. Це вигідно: лінії з виробництва пелет відносно недорогі. Економія для району за енергоносії буде мінімум 40%. Це ті кошти, які можуть бути спрямовані на модернізацію тих же шкіл та дитячих садків», - сказав Євген Савін.

У Харківській області буде створено програму з розвитку туризму

Департамент культури і туризму ХОДА за розпорядженням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна почав розробку програми розвитку туризму на Харківщині. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови області Євген Савін. «Розвиток туризму - це додаткові робочі місця і гроші в бюджет, розвиток інфраструктури. Тому рішенням голови обласної державної адміністрації дано доручення і новостворений департамент культури і туризму отримав ціле управління туризму. Це управління буде готувати програму й визначати напрямок, за яким ми будемо рухатися», - сказав він.

Події дня

Сьогодні, 07 листопада, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (м.Харків, вул.Сумська, 64,2 поверх) відбудеться засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей із порядком денним: 1. Про підсумки літньої оздоровчої кампанії 2012 року. 2. Про проблемні питання, що виникли під час підготовки та перебігу літньої оздоровчої кампанії.

Декілька харків’ян відзначено державними нагородами

3 листопада Указами Президента України Віктора Януковича низку харків’ян відзначено державними нагородами з нагоди Дня залізничника та Дня працівника соціальної сфери. Зокрема, присвоєно почесні звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктору Ачкасову та головному спеціалісту відділу Красноградського районного центру зайнятості Людмилі Волковій (Указ Президента України № 628/2012).

500 мешканців Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У ході реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла встановлено, що на сьогоднішній день Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву громадянам видано 88 довідок для надання в банк для укладення кредитних договорів. Станом на 6 листопада участь в програмі беруть 8 будівельних компаній, кредити видають 7 банків; відібрані для участі в програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

На Харківщині закінчили збирання соняшнику

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 6 листопада аграрії Харківщини завершили збирання соняшнику. З майже 382 тисяч га намолочено 897 тисяч тонн, середня врожайність склала 23,4 ц/га.

В Харківській області укладено 57 договорів на будівництво квартир в рамках програми «Доступне житло»

Станом на 26 жовтня в Харківській області укладено 57 договорів на будівництво 59 квартир загальною площею 3203,5 кв. м в рамках програми «Доступне житло». Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, міжвідомчою комісією Міністерства регіонального будівництва на території області відібрано 6 багатоквартирних житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 594 квартири.

На Харківщині триває збирання цукрових буряків

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 6 листопада цукровий буряк в області зібрано з площі 20,6 тис. га (81% від загальної площі). Накопано 718,2 тис. тонн коренеплодів, середня врожайність становить 348,5 ц/га. Станом на 5 листопада на цукрові заводи Харківської області надійшло 623,2 тис. тонн цукрових буряків, з яких від господарств Харківської області – 427,9 тисячі тонн, інші 195,3 тисяч тонн – від господарств Полтавської, Сумської, Донецької та Дніпропетровської областей.

У Харкові відкривається міжнародна резиденція менеджерів культури

Центр культури і мистецтва запрошує менеджерів культури на резиденції до Харкова в рамках реалізації Програми резиденцій для менеджерів культури, яка реалізовується за ініціативи порталу «Українська мережа культури». Сутність програми полягає у тому, що культурна установа протягом 1-2 тижнів приймає у себе фахівців у сфері культури з інших регіонів України та різних країн, щоб знайти нових партнерів, обмінятися досвідом та зростати професійно у співпраці.

У 2012 році Харківською облдержадміністрацією видано 34 ліцензії на господарську діяльність у сфері водопостачання, теплопостачання та водовідведення

З початку 2012 року Харківською облдержадміністрацією видано 27 ліцензій з провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення та 7 ліцензій з провадження господарської діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він нагадав, що діяльність суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, виробництва, транспортування та постачання теплової енергії підлягає обов’язковому ліцензуванню, а органом ліцензування з означених видів діяльності є Харківська облдержадміністрація.

В Харкові відбудеться спільна репетиція соліста групи «Танок на майдані Конго» та Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський»

У Харкові розпочато підготовку спільного музичного проекту, в ході якого популярні пісні відомої української групи «Танок на майдані Конго» будуть виконані у супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський». 10 листопада о 12:00 у великій залі ХНУІ ім. Котляревського відбудеться перша зустріч соліста ТНМК Олега Михайлюти (Фагота) з молодіжним симфонічним оркестром, де прозвучить частина програми, підготовлена диригентом МАСО «Слобожанський» Юрієм Яковенко.

З нагоди 290-річчя з дня народження Г.С.Сковороди буде висаджено 290 дубів

9 листопада о 12:00 з нагоди 290-річчя з дня народження видатного українського філософа, поета, педагога і невтомного мандрівника буде висаджено 290 дубів. Висаджувати їх будуть учасники VІІ студентських Сковородинівських читань «Дух свободы внутрь нас родит»: мудрість Григорія Сковороди у ХХІ столітті». Цьогоріч подано більше 120 заявок із дванадцяти університетів.

Події дня

Сьогодні, 6 листопада, о 16:00 у залі засідань Держпрому (2 під. 2 поверх - вхід через 1 або 3 під'їзди) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва проводить безкоштовний семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і Пенсійним фондом»

7 листопада на Харківщині обговорять перспективи розвитку Зеленого туризму в регіоні

7 листопада о 10.00 в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75, 1-й зал) відбудеться круглий стіл на тему: «Перспективи розвитку зеленого туризму на Слобожанщині» та науково-практична конференція «Сільський зелений туризм як чинник сталого розвитку регіону».

На території Харківської області проінвентаризовано 361 захисну споруду цивільної оборони

З початку проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту на території Харківської області проінвентаризовано 361 захисну споруду, що складає 25,7 % від загальної кількості захисних споруд, що підлягають технічній інвентаризації. Про це повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб.

У січні – вересні 2012 року рівень оплати населенням спожитих житлово-комунальних послуг склав 105,1%

У січні – вересні 2012 року рівень оплати населенням спожитих житлово-комунальних послуг склав 105,1%, у т.ч. по м. Харкову – 103,9%. В той же час, середній по Україні – 103,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він підкреслив, що сума заборгованості населення за січень – вересень 2012 року зменшилася на 156 233 тис. грн., або на 12,8%. За словами першого заступника губернатора, в області здійснюється погашення не тільки поточної заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг, але і боргів минулих років.

Опалювальний сезон у житлових будинках та об'єктах соціальної сфери Харківської області триває без збоїв

За минулий тиждень з 26 жовтня по 2 листопада аварійних ситуацій на системах теплопостачання Харківської області не виникало. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що станом на 2 листопада в роботі 872 котельні (100%), опалюються всі 2528 об'єктів соціальної сфери: 881 школа (100%), 674 дитячих садка (100%) та 973 лікувальних установи (100%). Підключений до централізованого опалення 8371 житловий будинок (100%).

У Харкові відкриється виставка живопису за підсумками Міжнародного Валківського пленеру

З 6 по 26 листопада у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва будуть представлені кращі роботи учасників Міжнародного пленеру «Валківські барви», що відбувався у вересні цього року. Виставка відкриється 6 листопада о 16.00 за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62. Виставкова зала працює з 10.00 до 17.30, вихідний – неділя.

Дмитро Мельник став срібним призером чемпіонату України зі стрільби з пневматичної зброї

У місті Львів відбувся Відкритий чемпіонат України зі стрільби з пневматичної зброї. В змаганнях взяло участь 45 спортсменів з 12 регіонів України. У склад збірної Харківської області увійшли Дмитро Мельник, Олександр Билим та Юрій Федоров.

«Металіст» став переможцем «Кубку Слобожанщини-2012»

3 листопада юні футболісти харківського «Металісту» з рахунком 1:0 перемогли одеський «Чорноморець» та уперше стали переможцями «Кубку Слобожанщини-2012». Фінальний матч відбувся під повним контролем харків’ян, але забити вдалося лише один м’яч. Перемогу юним вихованцям «Металіста» приніс влучний удар Володимира Білоцерковця. У матчі за третє місце з рахунком 6:0 київське «Динамо» перемогло донецький «Металург». Ще одна харківська команда УФК-1 за підсумками турніру посіла сьоме місце.

За 9 місяців поточного року послугами служби зайнятості на Харківщині скористалося більше 48 тисяч жінок

За результатами гендерного аналізу становища жінок на ринку праці за 9 місяців 2012 року, послугами служби зайнятості в регіоні за цей час скористалося біля 48,2 тис. жінок, що склало 53,6% (на 0,3% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 р.). Про це повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сімї, молоді та спорту ХОДА. За даними управління, на постійні робочі місця було працевлаштовано понад 20,5 тис. жінок. Рівень їх працевлаштування склав 42,6% (на 6,8 % більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 р.). Фінансовою підтримкою у вигляді одноразової допомоги по безробіттю скористалося 225 безробітніх жінок, що складає 43,1% від загальної чисельності осіб, які отримали таку допомогу. Працевлаштовано 1185 жінок на додаткові робочі місця, які створені за рахунок надання роботодавцям дотацій, що склало 66,3 % від усіх, що були працевлаштовані в такий спосіб. До оплачуваних громадських робіт було залучено близько 27,6 тис. жінок.

Програма «Бібліоміст» оголосила четвертий раунд конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до інтернету»

До участі у конкурсі запрошуються районні та міські бібліотечні системи та бібліотеки, які не були переможцями цього конкурсу у минулих раундах: районні та міські публічні централізовані бібліотечні системи; група децентралізованих бібліотек, які спільно беруть участь у конкурсі; індивідуальні (самостійні) децентралізовані бібліотеки, які організаційно функціонують відокремлено від централізованої системи, але зареєстровані або як окрема юридична особа, або як структурний підрозділ іншої установи /організації чи органу місцевого самоврядування; обласні дитячі й юнацькі бібліотеки. Останній термін подачі заявок – 3 грудня 2012 р.

У Харківській національній академії міського господарства відбувся «День відкритих дверей»

Cьогодні у Харківській національній академії міського господарства – єдиній в Україні академії, де готують управлінців у сфері житлово-комунального господарства – відбувся «День відкритих дверей» для учнів випускних класів шкіл Харківської області. Як зазначив ректор академії професор Володимир Бабаєв, сьогодні тут навчається 16 тисяч студентів, з них більш 500 – іноземних громадян з 30 країн світу. Цього року на 1 курс денного відділення вступили 1200 студентів із Росії, Молдови, Азербайджана, Туреччини, Китаю, країн Африки та Близького Сходу. Кількість першокурсніків більш ніж у два рази перевищує показник минулого року.

Події дня

Сьогодні, 3 листопада, о 12:00 у Харківській національній академії міського господарства (вул.Маршала Бажанова, 17) відбудеться „День відкритих дверей” для випускників шкіл Харківської області.

Дослідні роботи на місці зсуву в Ізюмі буде закінчено до 10 листопада

На місці аварії в Ізюмі тривають роботи фахівців Українського державного науково-дослідного і виробничого інституту інженерно-технічних і екологічних вишукувань (УкрНІІтіза). Інститут займається проблемою осідання грунтів. Про це сьогодні повідомив Михайло Фадєєв, начальник ГУ надзвичайних ситуацій ХОДА. «Результати фахівців будуть отримані після 10 листопада і, відповідно до їхнього висновку, буде ухвалено рішення про методи ліквідації наслідків стихійного лиха, про оголошення будинку аварійним, про виділення матеріальних коштів для його ремонту», - зазначив Володимир Фадєєв.

У Харкові привітали з професійним святом працівників соціальної сфери

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистому святкуванні Дня працівника соціальної сфери. Урочистості відбулися в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенко. «Сьогодні особливий день. Сьогодні в залі знаходяться працівники соціальної сфери, ті люди, яких я завжди називаю донорами добра, милосердя і співчуття, - сказав Ігор Шурма, - Це ті люди, які можуть відчути чужий біль, зрозуміти чужі сумніви як свої. Я щиро вітаю всіх вас зі святом, бажаю вам міцного здоров'я і завжди залишатися такими, якими ви є - чуйними, добрими та небайдужими до чужих бід».  

У планах на 2013 рік глави районів Харківщини повинні надати пропозиції щодо відкриття нових або вдосконалення вже існуючих автобусних маршрутів

Таке доручення сьогодні в ході обласної селекторної наради головам районів області дав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. За його словами, на даний момент в регіоні одним з актуальних питань є покращення стану існуючої транспортної мережі. «Я прошу всіх голів райдержадміністрацій до 15 грудня цього року проаналізувати стан транспортної мережі кожного району і дати свої пропозиції щодо поліпшення цієї мережі, а також ремонту доріг. Таким чином ми зможемо внести зміни до обласного бюджету, щоб в 2013 році можна було відкрити нові або збільшити вже існуючі автобусні маршрути», - сказав Андрій Моченков.

Архів документів