Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ставка на інноваційно-інвестиційний розвиток регіону - головний успішний напрям Стратегії сталого розвитку Харківської області

Про це, відкриваючи засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській обласній державній адміністрації у рамках Міжрегіонального інвестиційного форуму «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу», заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «Сьогодні можна з упевненістю сказати - Рада інвесторів при Харківській облдержадміністрації стала організаційним інструментом активізації інвестиційної політики в регіоні, координатором робіт з поліпшення бізнес-клімату, мозковим центром з вироблення пріоритетів і ранжирування проектів регіонального розвитку».

Через два роки в Харкові з'явиться сміттєпереробний комплекс

Про це сьогодні під час Міжрегіонального інвестиційного форуму в Харкові повідомив директор ДП "Національний проект "Чисте місто" Іван Олексієвець. За його словами, в рамках проекту створення сміттєпереробних комплексів в Україні планується створити 10 об'єктів, один з яких буде в Харкові. Держава забезпечує розробку техніко-економічного обгрунтування, місцева влада на умовах приватно-державного партнерства забезпечує відведення земельної ділянки та поставку відходів на термін окупності проекту, інвестори зобов'язуються фінансувати проект і будівництво комплексів.

Харківський технополіс «П'ятихатки» може стати прикладом для реалізації подібних проектів в інших регіонах

Як заявив сьогодні в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму директор ДП «Національний проект «Місто майбутнього» Андрій Стефанович, в Харкові є всі умови для успішної реалізації проекту «Технополіс «П'ятихатки». За його словами, надалі технополіс може стати прикладом для реалізації подібних проектів в інших регіонах. «З урахуванням того, що дуже потужні наукові центри знаходяться і в Донецьку, і в Дніпропетровську, і в Одесі, харківський технополіс може послужити певним майданчиком зі вже відпрацьованими технологіями впровадження для цих регіонів. Харків узяв пальму першості, і всі інші регіони можуть переймати у нього досвід. За цим майбутнє», - сказав Андрій Стефанович.

За час роботи Харківського регіонального перинатального центру у ньому народилося майже 1500 дітей

На Харківщині успішно реалізується Національний проект «Нове життя». В рамках проекту 2 березня 2012 року в місті Харкові було відкрито Регіональний перинатальний центр, котрий забезпечує надання високоякісної медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим. Про це повідомив під час Міжрегіонального інвестиційного форуму заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Ілля Шевляк. «За цей час можна говорити про таку статистику: кількість пологів – 1428, кількість вагітних, пролікованих у відділенні патології вагітності та екстрагенітальної патології – 1374, серед яких 82% – мешканці Харківської області, 11% – міста Харкова, 5% – інших регіонів України. Кількість новонароджених – 1489, серед них недоношених – 10%. Рівень ранньої неонатальної смертності знизився з 17% до 7,4%», – зазначив він.

Харківська область за загальним обсягом прямих іноземних інвестицій посідає третє місце серед регіонів України

Про це сьогодні під час Міжрегіонального інвестиційного форуму в Харкові повідомив заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Ілля Шевляк. «Однією з останніх ініціатив агентства є створення інвестиційного атласу України, який включає профілі всіх областей у розрізі залучення прямих іноземних інвестицій, їх структури та розподілом за галузями. Приємно відзначити, що Харківська область посідає третє місце за загальним обсягом прямих іноземних інвестицій та їх розподілом на одну особу», - сказав він.

У Харківській області 36 компаній вже скористалися послугами єдиного інвестиційного вікна

Як зазначив сьогодні під час Міжрегіонального інвестиційного форуму заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Ілля Шевляк, агентство рік тому започаткувало новий сервіс, основними складовими якого є єдине інвестиційне вікно. «Це нова послуга, яка має скоротити шлях інвестора від ідеї до працюючого бізнесу, а також спростити взаємодію з органами влади різного рівня з питань проходження адміністративних процедур, отримання дозволів і ліцензій. Це фактично європейські стандарти роботи з інвесторами. А саме, перша реакція на запит інвестора – 24 години, підготовка базової аналітики – один тиждень, підготовка поглибленої аналітики та маркетингових досліджень – 4 тижні, підбір місця розташування для реалізації проекту інвестора – протягом 6 тижнів. Приємно відзначити, що такою послугою у Харківській області вже скористалося 36 компаній, серед яких такі відомі, як «Shell», - сказав Ілля Шевляк.

Проект «Село майбутнього» передбачає залучення в Харківську область більше 143 мільйонів доларів інвестицій

Проект «Село майбутнього» увійшов до числа найбільш перспективних проектів, які на Харківщині будуть реалізовані спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України. За його допомогою планується дати серйозний поштовх розвитку сільського господарства в регіоні, - підкреслив сьогодні в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму голова ХОДА Михайло Добкін. «Проект «Село майбутнього» передбачає залучення понад 143 млн. дол. інвестицій в наш регіон. В рамках проекту планується створення селекційно-генетичного центру для поширення в Україні високопродуктивних корів голштинської породи, що дають в 2,5 рази більше молока, ніж ми отримуємо від українських корів з низькою генетикою. Також заплановано будівництво молочної ферми на 3000 дійних корів і комбікормового комплексу. Крім цього буде організовано вирощування кормів на площі 9100 га та створена на основі кращого світового досвіду нова система контролю якості молока та ведення обліку племінного стада», - сказав голова області.

У технополісі «П'ятихатки» буде випускатися високотехнологічна продукція, яка не має аналогів в Україні

Ініційований харків'янами проект «Технополіс «П'ятихатки» став складовою національного проекту «Місто майбутнього», і ставить перед собою завдання створити на території Харкова вільну економічну зону для випуску інноваційної продукції. Як зазначив сьогодні в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму голова ХОДА Михайло Добкін, технополіс буде являти собою не класичну вільну економічну зону, а зону для розміщення підприємств, які будуть випускати високотехнологічну продукцію, що не має аналогів в Україні.

Підготовка до початку буріння свердловини «Новомечебилівська-100» в Близнюківському районі буде завершена в травні 2013 року

Як зазначив сьогодні в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму голова ХОДА Михайло Добкін, одним з найбільш масштабних регіональних проектів є освоєння Юзівського родовища нетрадиційного газу, який Харківська облдержадміністрація реалізує спільно з Британо-нідерландською корпорацією «Shell». Губернатор нагадав, що 25 жовтня 2012 року в присутності Президента України Віктора Януковича, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка і керівника компанії «Shell» в Україні Грехема Тайлі на території Первомайського району Харківської області було розпочато буріння першої пошукової свердловини «Біляївська-400». Він звернув увагу присутніх на те, що документи для початку робіт були підготовлені в стислі терміни – менш ніж за півроку.

Харківська область посідає 2 місце серед регіонів України за рівнем підтримки бізнесу

Завдяки активній роботі з інвесторами, а також планомірному підвищенню інвестиційної привабливості регіону, Харківська область на даний момент посідає 2 місце в країні за рівнем підтримки бізнесу. Як зазначив сьогодні в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму голова ХОДА Михайло Добкін, не в останню чергу такого результату вдалося досягти завдяки відкриттю і успішній роботі Єдиного дозвільного центру. «Єдине вікно для інвестора - найважливіший фактор покращення інвестиційного клімату. Розуміючи це, півтора роки тому ми відкрили в Харкові Єдиний дозвільний центр, в якому злагоджено функціонують усі дозвільні органи та видається більше 80 документів дозвільного характеру. Завдяки в тому числі і цьому за результатами рейтингової оцінки 2011 року в напрямку «Підтримка бізнесу» Харківська область посіла 2 місце в Україні. Ми пишаємося цим показником і не збираємося нікому віддавати наше досягнення», - підкреслив голова області.

На Харківщині буде реалізовано 10 національних проектів

Харківська область стала одним з регіонів, які найбільш активно співпрацюють з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході Міжрегіонального інвестиційного форуму. За його словами, завдяки цьому на Харківщині буде реалізовано максимальну кількість національних проектів у країні.

Курс на тісне співробітництво з Державним агентством з інвестицій себе виправдовує. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході відкриття Міжрегіонального інвестиційного форуму в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки тісній співпраці з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України на Харківщині вже реалізовано низку важливих для регіону проектів. «Курс на тісне співробітництво з Державним агентством з інвестицій себе виправдовує. Можна говорити про спільно реалізовані проекти, які вже завершені в плані організації і працюють сьогодні на територіальну громаду. Також можемо говорити про проекти, підготовка і організація яких знаходиться в стадії завершення. Враховуючи, що сьогодні не найсприятливіша ситуація для роботи інвесторів не тільки в Україні, але й у багатьох європейських державах, боротьба за будь-який інвестрпроект розгортається в державних масштабах», - зазначив голова ХОДА.

Виникла нагальна потреба у застосуванні до неплатників комунальних платежів заходів фінансового впливу. Валентин Дулуб

Як заявив під час проведення круглого столу «ОСББ: проблеми, реалії та перспективи», що відбувся в Харківській національній академії міського господарства, перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб, однією з причин небажання об’єднуватися в ОСББ є несумлінні платники житлово-комунальних послуг. Це стосується не тільки населення ОСББ та ЖБК. За статистичними даними станом на 1 листопада 2012 року загальна сума боргу населення Харківської області із сплати за житлово-комунальні послуги складає 1106587 тис. грн. «На жаль, на даний час відсутні вагомі важелі впливу на неплатників. На державному рівні розглядається питання щодо розробки механізму застосування нарахування та стягнення пені за несвоєчасну сплату за житлово-комунальні послуги. На сьогодні я підтримую рішення Уряду. Зазначений захід дозволить покращити розрахунки за надані послуги та стабілізувати фінансовий стан житлово-комунальних підприємств», – підкреслив перший заступник голови ХОДА. 

У Харкові розпочався Міжрегіональний інвестиційний форум (доповнено)

У Великій залі Будинку рад розпочався Міжрегіональний інвестиційний форум «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу», який проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України за сприяння Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради.

Події дня

Сьогодні, 6 грудня, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться Міжрегіональний інвестиційний форум «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу». О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Діяльність органів внутрішніх справ в умовах нового Кримінального процесуального кодексу України». О 12:45 у Харківській державній академії фізичної культури (м.Харків, вул. Клочківська, 99, ауд. 321 і 228) розпочнеться XII Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура, спорт і здоров'я». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція учасників Міжрегіонального інвестиційного форуму «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу». О 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, виставковий зал 2-го поверху) відкриється виставка Олександра Каніщева і Сергія Філіппова «Под небом голубым есть город золотой…».

До 2014 року обсяг інвестицій науково-дослідного центру «Samsung Electronics» в Україну зросте до 100 млн. дол.

З моменту заснування у 2009 році до сьогоднішнього дня обсяг інвестицій науково-дослідного центру «Samsung Electronics» в Україну склав більше 46 млн. дол. США. У 2013 році планується обсяг інвестицій в 61 млн. дол. США, а в 2014-м – до 100 млн. дол. США. Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з керівництвом Харківської облдержадміністрації директор науково-дослідного центру «Samsung Electronics Ukraine» Йонг Юн Кім. «На сьогодні у нашому центрі в Україні працює близько 1000 інженерів і розробників. Наша мета – створити науково-дослідний центр №1 в СНД і в Європі. Звернути увагу на Харків нам рекомендував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Кім Ин-Цжун, сказавши, що не тільки в Києві є висококласні IT-фахівці та інженери», – зазначив він.

Корпорація «Samsung» планує відкрити в Харкові великий науково-дослідний центр

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та голова обласної ради Сергій Чернов зустрілися з делегацією Республіки Корея і представниками науково-дослідного центру «Samsung Electronics Ukraine». Як повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Кім Ин-Цжун, корпорація «Samsung Electronics Ukraine» планує відкрити в Харкові великий науково-дослідний центр і просить сприяння Харківської облдержадміністрації в залученні кваліфікованих кадрів. «Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підтвердив, що ми обов'язково підтримаємо вашу ініціативу. Харківська область зацікавлена в тому, щоб наш науковий потенціал і наші висококваліфіковані фахівці в галузі IT-технологій і електроніки знайшли роботу в цьому науково-дослідному центрі. Вважаю, охочих буде чимало – це прекрасна можливість для випускників наших навчальних закладів розвивати свої здібності. Безумовно, ми зацікавлені в інвестиціях в Харківську область і робочих місцях для наших фахівців», – зазначив Валентин Дулуб.

На Харківщині відбулися урочистості з нагоди 21-ї річниці Збройних Сил України

У м. Чугуєв в розташуванні 92-ї окремої механізованої бригади 6-го армійського корпусу відбулися урочистості з нагоди 21-ї річниці Збройних Сил України. Розпочалися вони з відкриття оновленого пам’ятника воїнам-танкістам 75-ї Бахмацької гвардійської танкової дивізії. «Цей танк – Т64А з кінця 1960-х років знаходиться на озброєнні 75-ї танкової дивізії, а згодом й нашого механізованого з’єднання. Тому історично справедливим буде увіковічення пам’яті саме цього зразку бойової техніки. Запрошую до нас у гості всіх ветеранів частини та місцевих громадян на спільні заходи, що проводитимуться біля цього пам’ятника військової доблесті і честі», - зауважив командир частини, полковник Володимир Козак.

Матеріали службового розслідування за фактом інциденту між харківськими вболівальниками та працівниками міліції, що стався у Києві, передано в прокуратуру

Міністерство внутрішніх справ України розглянуло звернення голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна щодо інциденту, який стався 20 жовтня 2012 року в місті Києві між харківськими вболівальниками та працівниками міліції. За цим фактом проведено службове розслідування, матеріали якого направлено до прокуратури міста Києва для ухвалення рішення щодо законності дій працівників міліції. Про це йдеться у листі Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка на ім’я голови ХОДА Михайла Добкіна.

У Харкові відбудеться Міжрегіональний інвестиційний форум

6 грудня у Харкові відбудеться Міжрегіональний інвестиційний форум «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу», який проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України за сприяння Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради. У роботі Форуму візьмуть участь керівництво Харківської області та міста Харків, представники Держінвестпроекту, керівники регіонів України, представники провідних підприємств регіону, бізнес-асоціацій, експерти у сфері інвестиційної діяльності.

Сьогодні Валентин Дулуб зустрінеться з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні

Сьогодні о 15.00 в залі офіційних делегацій облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Валентина Дулуба з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Кім Ин-Цжуном.

Концепція розвитку туризму в Харківської області до 2020 року буде винесена на розгляд наступної сесії Харківської обласної ради

Концепція розвитку туризму в Харківської області до 2020 року була представлена в ході форуму ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму». Її буде винесено на розгляд наступної сесії Харківської обласної ради в грудні 2012 року. Також в рамках форуму відбулись дискусії щодо пріоритетних напрямків розвитку туризму і курортів в Україні до 2022 року, обговорювались питання забезпечення конкурентоспроможності національного туристичного продукту на внутрішньому і міжнародних туристичних ринках, маркетингова політика держави у сфері туризму, тощо.

552 мешканця Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 5 грудня участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 72 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 14,537 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 552 особи.

Створення сильної системи місцевого самоврядування - успішний крок на шляху розвитку демократичних ініціатив України

Сьогодні в Малій залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом до Дня місцевого самоврядування. Працівників місцевого самоврядування Харківської області привітали заступник голови Харківської ОДА Євген Савін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Євген Савін від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна привітав працівників місцевого самоврядування з їх професійним святом. Побажав міцного здоров'я, щастя, а також успіхів у всіх починаннях. «Завдяки щоденній копіткій роботі депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів, зусиллями всіх працівників і службовців органів місцевого самоврядування Харківської області успішно вирішуються питання діяльності територіальних громад, а значить, і країни в цілому. Створення сильної системи місцевого самоврядування - успішний крок на шляху розвитку демократичних ініціатив України», - сказав Євген Савін.

Дрібні сільгоспвиробники  повинні кредитуватися за окремими державними програмами

Дрібним сільгоспвиробникам досить важко отримати кредити. Проблемним питанням для них постає в першу чергу те, що банк вимагає ліквідну заставу. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик. Вихід вона вбачає в тому, щоб селянські господарства отримували кредити за спеціальними державними програмами. «Що стосується документів, які необхідно подати сільгоспвиробнику для отримання державної допомоги у вигляді компенсації кредитної ставки, то цей перелік вже зведений в цьому році до мінімуму, і для сільськогосподарських підприємств, які завжди працюють з кредитами, нема жодної проблеми зібрати мінімум тих документів. Що стосується дрібних селянських господарств – то для них проблема взагалі отримати кредит, бо нема застави, нема поручителя, і банк не впевнений в тому, що сільгоспвиробник зможе ефективно вкласти кошти, отримати прибуток і розрахуватися з банком. Тому для кредитування дрібних господарств повинні бути окремі програми, де гарантом частково може виступати держава. В ініціативі міністра «Рідне село» переважна більшість державних програм буде спрямована саме на сектор дрібного господарства», – зазначила Олена Кулик.

Аграрне виробництво – це прибутковий, реальний та цікавий бізнес

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказала перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик. За її словами, сьогодні постає питання у тому, щоб створити кооперативи, які були б більш ефективними для селян. «З цією метою ми плануємо провести такий захід: ми хочемо протягом 2-3 тижнів вивчити думку селян. Тобто для кожного голови сільської ради буде розроблено буклет про ініціативу «Рідне село». Там буде анкета, яка складатиметься з багатьох питань. Щоб селяни відповіли, що для них більш вигідно - створити виробничий кооператив або збутовий?», - сказала Олена Кулик.

Власникам домогосподарств Харківської області нараховано 9,7 млн. грн. дотації за збереження великої рогатої худоби

Як зазначила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик, станом на 1 грудня 2012 року майже 10 тис. домогосподарств Харківської області подало документи на дотацію за збереження великої рогатої худоби, і вона нарахована у розмірі 9,7 млн. грн. «В поточному році вперше в Україні започатковано низку державних бюджетних програм підтримки особистих господарств на селі. Власники домогосподарств отримують дотацію за збереження великої рогатої худоби. Дотація за продану господарствами населення власно вирощену худобу на м’ясопереробні підприємства складає: за кожен кг великої рогатої худоби 2,5 грн., за свиней – 1,5 грн. Також з цього року започаткована дотація особистим господарствам населення за відшкодування вартості закупленої індивідуальної доїльної установки - до 5 тис. за кожну», - сказала Олена Кулик.

Проект «Рідне село» спрямований на підтримку особистих господарств населення та розвиток сільськогосподарської кооперації

Ініціатива соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село», що належить Міністерству аграрної політики та продовольства України, - це масштабний проект, який спрямований на підтримку особистих господарств населення та розвиток сільських територій. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Олена Кулик. За статистикою, в минулому році особистими господарствами населення в Україні було вироблено майже 80% молока та близько 50% м’яса. В Харківській області ця пропорція складає 60% - це дуже суттєвий обсяг.

Події дня

Сьогодні, 5 грудня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом до Дня місцевого самоврядування

У 2012 році на ремонт будинків ОСББ по всій Україні було виділено 40 млн. грн. пільгових кредитів

«У цьому році на ремонт будинків ОСББ виділено 40 млн. грн. кредитів. В Україні ціла низка ОСББ надала проекти на суми від 1,5 до 2 млн. грн. на утеплення будинків та встановлення індивідуального опалення. Їх реалізація дозволяє в 2 рази зменшити платежі за теплопостачання», – повідомив сьогодні на брифінгу за підсумками спільного засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов. За його словами, кредит видається під 3% річних на 10 років, і зекономлені кошти цілком дозволять у цей строк розрахуватися, тим більше, що в деяких містах, зокрема, в Луцьку, місцева влада компенсує процентну ставку.

Архів документів