Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юрій Сапронов привітав вихованців Харківського санаторного НВК №1 з Днем Святого Миколая

Сьогодні, в День Святого Миколая, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав комунальний заклад «Харківський санаторний НВК №1» для дітей з патологією ендокринної системи. Юрій Сапронов від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна на честь свята подарував вихованцям дитячого закладу спеціальні солодкі подарунки. Від себе особисто віце-губернатор області привіз дітям комплекс для гри в настільний теніс. На знак подяки вихованці установи показали імпровізований спектакль і вручили подарунки, зроблені своїми руками.

На Харківщині стартує інформаційна акція щодо захворюваності на гепатити

20 грудня 2012 року з нагоди святкування дня Святого Миколая та з урахуванням можливостей до проведення безкоштовного тестування населення на гепатити В та С, ВІЛ громадськими організаціями міста із залученням лікарів, волонтерів планується проведення інформаційної акції «Хворим на гепатит С залишається сподіватися лише на Святого Миколая!»  

На початку 2013 року Харківщина отримає 8 реанімобілів

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на початку 2013 року очікується прибуття 8 нових реанімобілів для надання екстреної медичної допомоги на Харківщині. «Ми очікуємо на початку року надходження 8 реанімобілів для надання екстреної медичної допомоги. Це будуть машини покращеного класу марок «Мерседес», «Пежо», які дозволять створити абсолютно інший формат роботи медпрацівників бригад екстреної медичної допомоги і перебування там пацієнтів. Загалом ми розраховуємо на те, що наступного року отримаємо кошти на оновлення парку машин екстреної допомоги. Якщо в місті Харкові ці машини ще не відпрацювали свій ресурс, то в сільській місцевості їх потрібно негайно замінювати», - підкреслив Ігор Шурма.

До Дня Святого Миколая кожен вихованець дошкільного підрозділу КУ «Харківський санаторний НВК №1» отримав комплект книжок від видавництва «Ранок»

Сьогодні, в День Святого Миколая, представники управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації відвідали дошкільний підрозділ КУ «Харківський санаторний НВК №1». Окрім подарунків від управління вони передали вихованцям навчально-виховного комплексу набори книжок від видавництва «Ранок». У кожному по п’ять книжок для дітей. Подарунковий набір отримав кожен вихованець закладу.

Харківщина відзначає День енергетика

У Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня енергетика. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав працівників сфери енергетики. «Від імені голови обласної держадміністрації Михайла Добкіна всіх вас вітаю з професійним святом. Це дуже шановане на Харківщині свято, свято, яке ми відзначаємо з особливою гордістю, - звернувся до присутніх Валентин Дулуб. - Ми завжди з теплотою говоримо про людей вашої професії, адже ми знаємо, що завдяки вашій роботі нам затишно в наших будинках і квартирах, і завдяки вашій роботі, ми відчуваємо себе захищеними».

На Харківщині проведено безоплатні операції з приводу катаракти всім інвалідам Великої Вітчизняної війни, які мали в цьому потребу

На виконання програми «Здоров’я Слобожанщини» на Харківщині проводиться безоплатне оперативне лікування інвалідів та учасників Великої Вітчизняної війни з приводу катаракти. Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі вже прооперовано всіх інвалідів ВВВ, які мали в цьому потребу. «Цього року в Харківській області немає жодного інваліда І-ІІІ групи, якому потрібно провести операцію з приводу катаракти. Всім, кому було це показано, на 100% проведені операції, а до 9 травня 2013 року у Харківській області не буде жодного учасника великої Вітчизняної війни, у кого буде потреба в безоплатній операції», - сказав він.

Завершено реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка»

Заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди завершення реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка». Заступник голови області ознайомився з інфраструктурою пункту пропуску, технічними можливостями прикордонного та митного контролю, робочим місцем контролю пішоходів. Василь Хома відзначив значний обсяг та високий рівень проведених робіт, а також високий рівень організації заходів з реконструкції пункту пропуску, які було здійснено Харківською обласною митницею.

У січні-жовтні 2012 року на Харківщині було реалізовано промислової продукції на суму 48 585,8 млн.грн.

Як поінформував заступник губернатора Юрій Сапронов, згідно зі статистичними даними в січні-жовтні поточного року в Харківській області було реалізовано промислової продукції у відпускних цінах підприємств на суму 48 585,8 млн. грн. «Із загального обсягу реалізованої промислової продукції 37 990,2 млн. припадає на продукцію добувної та переробної промисловості. За підсумками десяти місяців в цих галузях спостерігається невелике падіння - у добувній промисловості індекс промислової продукції склав 98,5%, переробній - 94,5%, але така тенденція зменшення спостерігається в цілому по Україні», - сказав Юрій Сапронов.

З Днем Святого Миколая вихованців Харківської спеціалізованої школи-інтернату №3 привітав Олег Анпілогов

164 учні Харківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату №3 отримали поздоровлення з Днем Святого Миколая. Від імені голови ХОДА їх привітав та вручив солодкі подарунки заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. Гості подивилися театралізовану виставу «Ой хто, хто Миколая любить», ознайомилися з умовами перебування вихованців у школі-інтернаті та підготовкою їх до самостійного життя. Також оглянули навчальні класи, велику виставку дитячих робіт, які вишивали і дівчатка, і хлопчики.

Ігор Шурма привітав з Днем Святого Миколая вихованців школи-інтернату №8 (доповнено)

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав спеціальну загальноосвітню школу-інтернат I-III ступенів № 8 і побажав її вихованцям успіхів і щастя в свято Святого Миколая. Ігор Шурма від імені голови ХОДА Михайла Добкіна вручив дітям солодкі подарунки, а також 5 путівок на відпочинок у м. Яремче (Івано-Франківська область) і 17 квитків в Харківський міський дельфінарій «Немо» для кращих учнів.

Валентин Дулуб привітав енергетиків Харківщини з професійним святом

Сьогодні в Малій залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом до Дня енергетика. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко вручили енергетикам почесні нагороди та привітали їх з професійним святом. «Це свято ми завжди відзначаємо з особливим трепотінням, бо розуміємо, що розвиток нашого народно-господарського комплексу неможливий без чіткої та злагодженої роботи енергетиків. Будь-які ваші досягнення відбиваються на життєдіяльності всієї Харківської області. Ви зробили все можливе і неможливе для того, щоб провести Євро-2012 в Харкові. Без вашого внеску цього могло б не статися, тому що без розвитку нових енергетичних потужностей, які ввів в дію «Харківобленерго», ми не змогли б забезпечити заходи чемпіонату Європи з футболу. Євро-2012 показало всьому світові, що Україна – серйозна європейська країна, яка може проводити заходи світового масштабу», – зазначив перший заступник губернатора.

В обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйоване ортопедично-травматологічне відділення

Сьогодні в Харківській обласній травматологічній лікарні відбулася церемонія відкриття реконструйованого ортопедично-травматологічного відділення. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Те, що відбулося в травматологічній лікарні – це класичний приклад реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо співпраці влади та соціально відповідального бізнесу. Протягом року тут реалізовано 2 проекти – один за кошти державного бюджету, а другий – за позабюджетні кошти. Нещодавно ми відкрили в цій лікарні операційний блок, який відповідає найсучаснішим вимогам, і дуже приємно, що сьогодні з’явився приватний інвестор, який зумів завершити реалізацію того, що ми планували зробити в наступному році. Це відділення дозволить пацієнтам проходити лікування та реабілітацію після операцій в сучасних, комфортних умовах», - підкреслив Ігор Шурма.

Євген Савін привітав з Днем Святого Миколая вихованців КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів «Обдарованість»

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін привітав із Днем Святого Миколая учнів комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради. Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна він побажав дітям здоров'я, успіхів і гарного настрою, а також вручив вихованцям школи-інтернату солодощі та спортивний інвентар. «Вихованці цього закладу – майбутнє нашої молодої української держави, гордість Харківщини. Я бажаю Вам успіхів у навчанні, міцного здоров’я, багато перемог, а головне – здійснення ваших мрій» - з такими словами заступник голови області звернувся до дітей.

Валентин Дулуб вручив подарунки вихованцям ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою (доповнено)

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь у заходах з нагоди Дня Святого Миколая в Харківському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою Харківської обласної ради. Перший заступник губернатора побажав вихованцям закладу святкового настрою, успіхів у навчанні та вручив їм солодкі подарунки. «Згідно з давньою традицією в цей день всі діти знаходять під подушками подарунки. Тому від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна я привіз подарунки для кожного з вас. Цей ліцей – кращий в Україні. Стати кращим з кращих – важка праця і велике досягнення, але ще складніше втримати першість. Зараз кожен з вас своїми досягненнями примножує славу ліцею, а в майбутньому вони послужать на благо держави, а більшість з вас буде захисниками батьківщини і опорою своєї країни», – зазначив він.

На Харківщині обговорили концептуальні зміни податкової системи України (доповнено)

З моменту вступу в силу нового Податкового кодексу у системі оподаткування відбулися важливі зміни і було вирішено багато проблем, проте існує ще цілий ряд питань. На думку багатьох експертів, занадто високе податкове навантаження і складність ведення обліку є сьогодні основними чинниками тінізації економіки України і недостатньої інвестиційної активності. На цьому акцентував увагу учасників громадського обговорення концептуальних змін системи оподаткування України заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Узгоджені пропозиції як великого бізнесу, так і невеликих підприємств, з одного боку, і представників Державної податкової служби, з іншого боку, повинні стати основою для удосконалення системи оподаткування України», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Дошкільному підрозділу КЗ «Харківський санаторний НВК №1» передані книги, зібрані в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!»

Сьогодні представники управління у справах преси та інформації ХОДА до Дня Святого Миколая передали в дар дошкільному підрозділу КУ «Харківський санаторний НВК №1» близько 60 книг, які були зібрані в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!».

Вихованці дошкільного підрозділу КЗ «Харківський санаторний НВК № 1» отримали подарунки до Дня Святого Миколая

Сьогодні, в День Святого Миколая, представники управління у справах преси та інформації ХОДА відвідали у Краснокутському районі дошкільний підрозділ Комунального закладу «Харківський санаторний НВК №1» Харківської обласної ради. До свята від управління вихованцям закладу вручили подарунки - книги та солодощі, також НВК отримав електричну сушку для білизни, якої гостро потребує установа. «Наша установа було реформована в серпні цього року, раніше ми були дитячим будинком. Ми в достатній мірі отримуємо фінансування, але завжди залишається щось, чого не вистачає. Зараз тут цілодобово перебуває 51 дитина, а з січня наступного року дітей ще побільшає, і дуже добре, що є люди, які знаходять можливість нам допомагати і роблять це саме тоді, коли потрібно. Саме так у нас зараз відбулося з сушкою - нам вона дуже потрібна, бо стара вийшла з ладу, а взимку це річ першої необхідності. Ми дуже вдячні начальнику управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторії Маренич за те, що вона завжди пам'ятає про нас і допомагає нашим діткам», - сказала заступник директора з виховної роботи КЗ «Харківський санаторний НВК №1» Світлана Воробйова.

Михайло Добкін привітав дітей із Днем Святого Миколая

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав комунальний заклад «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради. Губернатор ознайомився з матеріально-технічною базою й особливостями організації навчально-виховного процесу, а також привітав вихованців із Днем Святого Миколая. З нагоди свята Михайло Добкін вручив дітям солодкі подарунки. Також він передав 4 DVD-плеєри, що поповнять матеріальну базу комплексу та будуть використані для поліпшення процесу навчання.

За дев'ять місяців в області освоєно на 34,3% більше капітальних інвестицій, ніж минулого ріку

За січень-вересень 2012 року на Харківщині освоєно на 34,3% більше капітальних інвестицій, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «За дев'ять місяців поточного року в регіоні освоєно 9 667,8 млн. грн. капітальних інвестицій. Ця сума становить 5,5% від загального обсягу освоєних за період капітальних інвестицій в Україні», - зазначив заступник голови ХОДА.

Фестиваль «Харьковская сирень» – не бізнес-проект, а спосіб популяризації Харкова та України

Харків з 1919 по 1934 роки був першою столицею України, а у свій час він також був першою кінематографічною столицею Російської імперії. Багато гучних імен харків'ян пов'язані саме з кінематографом – тому і був заснований кінофестиваль «Харьковская сирень». Про це повідомила в інтерв'ю інформ-агенції «Укрінформ» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Україна багата своїми талантами, і Харків серед багатьох її міст - не виняток. Багато талановитих людей, мешканців Харкова, в свій час з різних причин змушені були залишити місто, і сьогодні вони живуть в інших містах, країнах, регіонах і навіть континентах. У нас народилася ідея повернути місту і громаді імена, які час стирає з людської пам'яті, - зазначила вона. - Для нас кінофестиваль - це не бізнес-проект: таким чином ми популяризуємо рідне місто і Україну. До речі, Харків - єдине з українських міст, яке володіє чотирма нагородами Ради Європи».

Хід опалювального сезону  2012/2013 років у Балаклійському районі

Станом на 19 грудня в Балаклійському районі працюють 44 котельні (100%), опалюються усі 98 об’єктів соціальної сфери: 38 шкіл, 21 дитячий садок та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 266 житлових будинків (100%) З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Балаклійського району працюють диспетчерські служби. 

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч із 18 на 19 грудня було розчищено від снігу 1001,8 км автодоріг, у тому числі 706,8 км місцевого та 295 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 320,66 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 89 одиниці техніки та 123 дорожніх робітників. За станом на ранок 19 грудня проїзд автотранспорту на всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Фонд підтримки молодих обдарувань не припиняв свою діяльність ні на рік

Про це в ефірі передачі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла виконавчий директор Харківського Фонду підтримки молодих обдарувань Інна Клименко. «Ідея створення Фонду належала Євгену Кушнарьову. У 1994 він став першим всенародно обраним всією нашою громадою мером. І на своїх зустрічах з харків'янами він побачив проблему обдарованих дітей, яким ще важче, ніж дорослим, пробиватися в житті. Виконуючи свою передвиборну обіцянку, він зібрав разом підприємців, творчу інтелігенцію нашу і владу, що спільними зусиллями дозволило створити Фонд, який існує 18 років», – зазначила Інна Клименко.

Стипендіатами Фонду підтримки молодих обдарувань стали вже понад 500 осіб

Про це в ефірі передачі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла виконавчий директор Харківського Фонду підтримки молодих обдарувань Інна Клименко. «Нашими стипендіатами стали вже понад 500 осіб. Виросли справжні артисти європейського рівня серед музикантів, хороших успіхів досягли математики і фізики. У 2013 році у нас буде 34 стипендіата та 3 особи отримають стипендію пам'яті Євгена Кушнарьова. Ця стипендія вручається найбільш обдарованим, тим, хто вже тричі був стипендіатом фонду і продовжує діяльність в своїй області», - розповіла Інна Клименко.

Харківщина відзначає День Святого Миколая

19 грудня в Україні відзначається День Святого Миколая. За традицією, в це свято Святий Миколай приходить у кожний дім, обдаровує дітей, і після його відвідин збувається все, що задумано. Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і його заступники відвідають навчальні заклади для обдарованих дітей і дітей з обмеженими можливостями, щоб вручити їм святкові подарунки та сувеніри.

Офіцерський бал у Харкові став доброю традицією. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові відбувся традиційний офіцерський бал, який з 2007 року щорічно проводиться на честь Збройних сил України. Зі святом військових Харківської області привітали голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Харківського військового гарнізону Олексій Середа, а також керівники підрозділів Збройних сил та силових відомств регіону. «Традиційно з 2007 року в Харкові, крок за кроком відроджуючи традиції і велич української армії, проводиться безліч заходів. Серед них особливо вирізняється офіцерський бал, який відродився в нашому місті, став доброю традицією і дозволяє нам до свята Дня збройних сил України збирати тих, хто не тільки вміє вірно служити Батьківщині, хто обрав для себе дуже складну, відповідальну і благородну професію, а й тих, хто любить добре і весело проводити час. Я дуже радий сьогодні всіх вас бачити в цьому залі. Я хочу побажати професійної удачі тим, хто носить погони і захищає Батьківщину, сімейного благополуччя і щастя вашим родинам, і щоб всі ваші бажання обов'язково здійснювалися. Зі святом! Гарного настрою і чудових емоцій!» - з такими словами голова області звернувся до учасників балу.

Події дня

Сьогодні, 19 грудня, о 10:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) розпочнеться громадське обговорення концептуальних змін податкової системи України. О 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня енергетика. О 13:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості з нагоди Дня енергетика. О 16:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться позачергове засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Можливості інноваційних технологій в енергозбереженні сьогодні обговорювали в Харкові

Науково - практична конференція «Енергозбереження, енергетика, енергоаудит: стан, проблеми, перспективи розвитку», яка відбулася сьогодні у Харківській національній академії міського господарства, була присвячена 15-річчю виходу першого номеру Всеукраїнського журналу «Енергозбереження. Енергетика. Енергоаудит». У конференції взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб і голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг та зв'язку Олег Шаповалов. Ректор академії Володимир Бабаєв представив Валентина Дулуба в якості нового голови редакційної ради журналу.

У Харківській області буде розроблено Програму розвитку футболу

Сьогодні в ході засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу голова ХОФФ, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення створити робочу групу, яка розроблятиме Основи розвитку футболу в Харківській області. Цей документ стане базовим при створенні Програми розвитку футболу в області на 2013-2017 рр. У групу увійдуть фахівці, які присвятили своє життя футболу, – функціонери, науковці, які займаються питаннями спорту, тренери та ін. «Ми сформуємо Основи розвитку футболу в Харківській області – серед ветеранів, аматорського, дитячо-юнацького, жіночого, пляжного футболу, футзалу, а також, що важливо, футболу для людей з обмеженими фізичними можливостями. На базі Основ буде створена Програма розвитку футболу на 5 років. Ми маємо зробити так, щоб улюбленою грою мільйонів могли займатися і в Харкові, і в Коломаці, і будь-якому населеному пункті, незалежно від того, на скільки кілометрів він віддалений від обласного центру», – підкреслив губернатор.

В рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться відкриття меморіальних дощок Дмитру Харитонову і Альфреду Федецькому

У травні 2013 року в Харкові в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть відкриті 2 меморіальні дошки піонерам українського кінематографу, які працювали у Харкові, - Дмитру Харитонову і Альфреду Федецькому. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ми будемо відкривати меморіальну дошку Дмитру Харитонову за адресою вул. Сумська, 5, де була його майстерня і створювалися перші шедеври. А поруч - по вулиці Сумській, 3, ми відкриємо меморіальну дошку Альфреду Федецькому, у якого там була лабораторія. Події, які відбуваються в нашому місті, повинні залишати сліди, і саме так люди, які приїжджають у наше місто, дізнаються сторінки історії. Наш проект може ще раз відкрити якісь таємниці нашого рідного міста», - зазначила Вікторія Маренич.

Архів документів