Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін вручив нагороди до Дня міліції України

Сьогодні відбулися заходи з нагоди святкування Дня міліції України. В них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та інші керівники силових структур Харківщини. Після виконання Державного гімну України була зачитана вітальна телеграма від Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Михайло Добкін нагородив Віктора Козицького цінним подарунком – годинником з гербом області, та вручив найкращим співробітникам МВС почесні обласні нагороди.

Програма дотацій на вирощування телят в приватних господарствах працює дуже добре. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, державна програма з виділення дотацій на вирощування молодняку великої рогатої худоби в приватних подвір'ях вже дає позитивний результат. Вона дозволяє не тільки збільшити поголів'я великої рогатої худоби та виробництво м'яса, але й істотно підвищити прибуток мешканцям села. «Програма дотацій на вирощування телят в приватних господарствах працює дуже добре. Спочатку люди з великою недовірою до цього ставилися, чомусь вважаючи, що раз держава буде давати кошти на вирощування великої рогатої худоби, значить, настане момент, і держава вимагатиме гроші назад після її продажу. Коли переконалися, що цього не буде, почали по кілька голів заводити на один двір. Це зайнятість для людей, реальне джерело прибутку і живі гроші, якими держава допомагає людям виживати в цей непростий час. Я сподіваюся, що ця програма буде продовжена і в наступному році. Наше завдання як влади - зробити так, щоб люди з мінімальними бюрократичними перешкодами могли оформити документи і отримати дотацію», - сказав Михайло Добкін.

У 2012 році на Харківщині на 22% зросло виробництво молока

Завдяки активній роботі з розвитку тваринницької галузі в Харківській області в поточному році вдалося досягти значного збільшення виробництва молока. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «У порівнянні з минулим роком ми майже на 22% збільшили виробництво молока. У той же час потрібно сказати, що можна нескінченно рухатися в бік збільшення, але ми повинні розуміти, що це молоко потрібно кудись поставляти. Воно не може довго зберігатися, тому необхідно або будувати підприємства з його переробки на сухе молоко, або збільшувати споживання», - підкреслив глава області.

У Харківській області налагоджений діалог між владою та підприємцями (доповнено)

«Це дозволило нам значно просунутися в створенні умов для ефективного функціонування та розвитку бізнесу, що належним чином оцінили авторитетні іноземні видання Forbes і Financial Times», – зазначив під час зустрічі з активом однії з найактивніших громадських організацій підприємців – Європейської Бізнес Асоціації – заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. В ході зустрічі представники підприємницького активу обговорили питання, актуальні для підприємств, що входять до ЄБА та здійснюють зовнішньоекономічну діяльність: проходження митних процедур та взаємодію з органами державної митної служби. Участь у діалозі взяв перший заступник начальника Харківської обласної митниці Олександр Мірза.

В області будуть побудовані міжрайонні полігони ТПВ

У 2013 році в м. Люботин буде побудований полігон твердих побутових відходів, і в даний час виготовляється технічна документація для реалізації такого ж проекту в м. Богодухів. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це будуть міжрайонні полігони, які будуть обслуговувати не тільки Люботин та Богодухів. Логістика полігонів така, що дозволяє врахувати потреби у вивезенні та утилізації сміття ще ряду сусідніх населених пунктів. Створення міжрайонних полігонів твердих побутових відходів, системи, зручної з логістики для всіх населених пунктів, для нас пробний крок», – зазначив губернатор.

На Харківщині в два рази збільшена плата за оренду земельних паїв

Говорячи в ході прес-конференції про розрахунки за земельні та майнові паї, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що в 2012 році в цій сфері відбулася фінансова революція. «Ми переконали протягом року всіх власників та орендарів земельних паїв застосувати коефіцієнт, який був рекомендований Кабінетом Міністрів України, - сказав голова ХОДА, - і таким чином привели середній розмір орендної плати за один га паю до 675 грн. У минулому році вона була на 308 грн. менше. Фактично люди отримали в 2 рази більше коштів за те, що передали в оренду свою землю».

У 2012 році на Харківщині видано більше 30,5 тисяч державних актів на землю співробітникам соціальної сфери села

У Харківській області триває активна робота з видачі державних актів на землю. Зокрема, на даний момент посилена увага приділяється видачі актів тим людям, які під час розпаювання колгоспів працювали в соціальній сфері населених пунктів і не отримали земельних наділів. «У середині 90-х тим людям, які працювали в колгоспах, землю видали, а так званій соціальній сфері - працівникам освіти, охорони здоров'я, які працювали в цих же селах, не дали нічого. Тривалий час люди намагалися отримати хоч щось від держави, але людей ганяли по всіх колах пекла, акти видавати ніхто не хотів. У цьому році працівниками соціальної сфери були подані заявки на отримання у власність 34 тис. 786 земельних ділянок. На сьогодні за цими заявами 30 тис. 548 ділянок уже передано у власність людям», - повідомив глава області.

Михайло Добкін вшанував пам’ять загиблих міліціонерів

Сьогодні з нагоди Дня міліції України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та інші керівники силових структур Харківщини вшанували пам’ять загиблих співробітників МВС. Вони поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам міліції та запалили свічки у каплиці Архістратига Михаїла. Курсанти Академії внутрішніх військ та працівники БМОП «Беркут» дали почесний салют.

Харківська область повністю очищена від непридатних пестицидів

Про це в ході підсумкової прес-конференції розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «Все вивезено, і хоча ми були абсолютно впевнені, що завершили цю роботу ще в минулому році, роботи з наведення порядку на території колишнього підприємства «Хімпром» дали нам дуже тривожний дзвінок. Там в неналежних умовах зберігалися ніким не враховані майже 700 т пестицидів. Але ми впоралися з цим завданням, сьогодні Харківська область від непридатних пестицидів очищена повністю», - зазначив Михайло Добкін.

Більше 2000 будинків і квартир газифіковано в області у 2012 році

Голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході прес-конференції повідомив, що в Харківській області з початку року було введено в експлуатацію 40,7 км газопроводів та газифіковано більше 2000 будинків і квартир. В даний час рівень газифікації по області складає 70,5%. «У містах і селищах міського типу рівень газифікації досяг вже 82,6%. У селах рівень газифікації, звичайно ж, нижче, це тільки 53,7%, але з тими темпами, з якими ми, завдяки договору з НАК «Нафтогазом України» будуємо нові газопроводи, я впевнений, цифри суттєво зростуть протягом найближчих 2-3 років», - зазначив Михайло Добкін.

У 2012 році в Харківській області вироблено 106 тис. т цукру

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в регіоні вироблено достатньо цукру для забезпечення солодким продуктом всіх мешканців регіону. У той же час, за його словами, цукрова галузь всієї країни потребує реформування, щоб зробити її більш прибутковою, а значить, і більш привабливою для підприємців. «Усі цукрові заводи, які працювали в цьому році, вже закінчили сезон виробництва. Було перероблено 844,5 тис. т буряків, вироблено понад 106 тис. т цукру. Ми маємо сьогодні деяке перевиробництво цукру, і якщо держава не змінить політику дотацій виробникам цукру, ми можемо цю галузь повністю втратити, тому що сьогодні ціна на цукор на ринку фактично нижче собівартості. Але цукор є, і головне тепер - зробити так, що б ті, хто збільшував кількість посівних площ під цукровий буряк, хто, незважаючи на всі труднощі, не порізав заводи на метал, а продовжував варити там цукор, отримали допомогу від держави і не зазнали збитків», - підкреслив глава області.

У цьому році в Харківській області ведено в експлуатацію 16 нафтогазових свердловин

Про це на підсумковій прес-конференції розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «Це дуже важливо, оскільки дозволяє зменшити споживання дорогого російського газу, - підкреслив Михайло Добкін. - Крім того, проводиться модернізація існуючих нафтогазових свердловин, вводяться в експлуатацію дотискувальні компресорні станції, яких у нас відкрито вже 3, а до кінця 2013 року за планами НАК «Нафтогаз України» має бути відкрито ще 3».

99% озимих у Харківській області знаходяться в хорошому стані

У 2012 році в Харківській області вдалося досягти хороших показників у сільському господарстві, незважаючи на досить складні погодні умови. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, стан посівів дозволяє говорити про гарні перспективи в цій галузі і на наступний рік. «Ми провели посів на 501,9 тис.га, це 105% від плану, який нам був даний профільним міністерством. Сходи були отримані на всій площі посівів, 99% з них зараз знаходяться в доброму та задовільному стані. Це дуже гарний заділ під майбутні досягнення 2013 року», - підкреслив глава області.

Зміна балансоутримувача спортивного комплексу «Металіст» не відобразиться на футбольній команді і її вболівальниках

Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи запит депутатів міської ради про передачу спортивного комплексу «Металіст» в комунальну власність Харкова. «Це питання внутрішнього бачення господарюючих суб'єктів. Вболівальників жодні зміни не торкнуться. Футбольний клуб «Металіст» як грав на стадіоні, так і буде грати, як продавав квитки на свої ігри, так і буде продавати. Ніякі додаткові витрати на нього не ляжуть. Для пересічних вболівальників нічого не зміниться – не стане менш комфортно і не виростуть ціни на квитки», – підкреслив він.

2012 рік був для Харківської області роком розвитку. Михайло Добкін

Як наголосив в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, в поточному році Харківщина досягла гарних показників у різних сферах, незважаючи на складне економічне становище в країні і в світі в цілому. «2012 рік був для нашого регіону роком розвитку, незважаючи на всі труднощі. Всі соціальні зобов'язання, які брала на себе держава, були виконані, хоча економічна ситуація дуже непроста. Але 2012 рік ми завершуємо і можемо всією громадою занести його в актив, і не тільки тому, що ми успішно провели Євро-2012, а й тому, що всі разом вміємо справлятися з тими викликами і труднощами, які в цей неспокійний час виникають практично на кожному кроці», - сказав голова області.

За 11 місяців поточного року Харківська область має приріст надходжень екологічного збору

У сфері охорони навколишнього природного середовища було проведено дуже багато заходів. Найголовніше те, що більш відповідально підійшли до списку підприємств, які так чи інакше, ведучи свою господарську діяльність, впливають на навколишнє природне середовище. Про це під час прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

У Харківському регіональному перинанатальному центрі проведено унікальну операцію

Як зазначила сьогодні керівник Регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, за 10 місяців роботи центру в ньому було проведено кілька унікальних операцій і пологів у жінок з тяжкою ектрагенітальною патологією. Зокрема, 29 листопада у жінки, яка страждала онкологічним захворюванням сечовидільної системи та раніше перенесла 5 операцій - останню в 2011 році. «34-річна харків'янка намагалася завагітніти протягом 10 років. Вдалося це зробити лише після застосування допоміжних репродуктивних технологій. Починаючи з 17-го тижня вагітності, жінка перебувала в Регіональному перинатальному центрі, і через 20 тижнів було проведено кесарів розтин. Дитина, дівчинка, народилася доношеною, але важила 1,8 кг. Унікальність цієї вагітності та пологів полягала в обсязі раніше проведених операцій по основному захворюванню, а також у тому, що дитина народилася доношеною, хоча і з маленькою вагою. Зараз дитина важить вже 2,3 кг, і завтра її та маму планують виписати. Те, що дитина народилася доношеною і практично без ускладнень - це велика перемога. Крім того, завдяки зусиллям урологів і онкологів прогноз по основному захворюванню жінки - сприятливий», - повідомила Ірина Кондратова.

Харківська область посіла 6 місце із зниження цін на продукти харчування

Аналізуючи на підсумковій прес-конференції цінову ситуацію за останні роки, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що індекс споживчих цін по області у 2008 році був 121,2%, у 2009 році - 112%, у 2010 році - 108,3%, в 2011 році - 103,9%. 2012 рік буде завершено з показниками 99,3%.  Голова ХОДА розповів, що дефляційний рівень індексу споживчих цін був отриманий в поточному році зокрема за такими складовими: продукти харчування - 96%, одяг і взуття - 98,5%. По продуктах харчування Харківська область посіла 6 місце серед інших регіонів.

Проїзд транспорту в області здійснюється без перешкод

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, дороги в Харківській області розчищені, завдяки чому проїзд транспорту здійснюється без перешкод. Над цим практично щогодини трудиться величезна кількість людей. «З метою забезпечення стабільного функціонування дорожнього господарства в зимовий період підготовлено 100% снігоприбиральної техніки та механізмів. У нас їх 500 одиниць. Щороку цей парк поповнюється. У нас є домовленість з "Укравтодором", що всю будівельну техніку для доріг закуповує держава, а всю снігоприбиральну техніку та техніку, яка обслуговує дороги, ми закуповуємо за рахунок обласного бюджету. Це дає нам можливість щороку збільшувати парк будівельної та прибиральної техніки», - сказав Михайло Добкін.

З початку 2012 року в області профінансовано будівництво 16 об'єктів газифікації на суму 85 млн. грн.

Як повідомив під час прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, з початку 2012 року профінансовано будівництво 16 об'єктів газифікації на суму 85 млн. грн. Ці гроші отримані, робота виконана, газ вже пущений. «В цілому у сфері житлово-комунального комплексу найголовніше, що було зроблено, це забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2011-2012 рр. та підготовка до сезону 2012-2013 рр. Враховуючи, що ціна на газ постійно зростає, іноді сфері освіти чи охорони здоров'я доводиться ті кошти, які можна було б спрямувати на розвиток матеріально-технічної бази установи, відправляти на брак коштів, які заплановані в бюджетах усіх рівнів на енергоносії. Тому нам необхідно переходити на альтернативні види палива. У 2012 році 21 джерело теплопостачання отримало можливість працювати на інших видах палива. Це дозволить нам щорічно економити до 20% бюджетних коштів», - сказав Михайло Добкін.

Завдання влади – створити комфортні умови для бізнесу. Михайло Добкін

У Харківській області сьогодні працює 34 дозвільні центри, в тому числі Єдиний дозвільний центр у Харкові, де на сьогодні видається понад 80 документів різної спрямованості. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання влади – створювати комфортні умови для бізнесу. У цьому питанні найголовніше – приділити максимум уваги дерегуляції, прибрати чиновника від видачі того чи іншого документу, уникнути контакту між чиновником і бізнесменом, тим самим прибравши одну зі складових можливої корупції. На створення дозвільних центрів було витрачено чимало сил і коштів», – підкреслив він.

За рік до зведеного бюджету Харківської області очікується надходження 12,6 млрд. грн. доходів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, всі основні заплановані прогнозні показники, затверджені Міністерством фінансів України напередодні затвердження бюджету 2012 року, виконуються. «До кінця року ми плануємо отримати 5,2 млрд. грн. власних і закріплених доходів загального фонду. Якщо порівнювати з минулим роком, то це на 18% більше. Якщо в абсолютній цифрі, то в цьому році власні та закріплені доходи збільшилися на 757 млн. грн.», - сказав голова області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Близнюківському районі

Станом на 21 грудня в Близнюківському районі працюють 4 котельні (100%), опалюються усі 79 об’єктів соціальної сфери: 25 шкіл, 20 дитячих садків та 34 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

24 грудня в Обласному центрі культури і мистецтва відкриється виставка художнього текстилю «Казковий вернісаж»

24 грудня 2012 року о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (м. Харків, вул. Пушкінська, 62, Виставковий зал 1-го поверху) відбудеться відкриття виставки художнього текстилю «Казковий вернісаж». Виставка об'єднає роботи майстринь харківського Клубу клаптикового шиття «Чарівна скринька» - ілюстрації до казки «Лускунчик», іншим казкам, печворк на різдвяні та новорічні сюжети. Відвідувачів виставки зустрінуть гноми на казковій Новорічній лісовій галявині, улюблені й невідомі фантастичні звірі. Крім цього, для дітей проведуть майстер-клас зі створення ялинкових іграшок.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2511 км автодоріг, у тому числі 2115 км місцевого та 396 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 244 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 90 одиниць техніки і 130 дорожніх робітників. Станом на ранок 21 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

На Харківщині працює 186 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогоднішній день у населених пунктах області відкрито 186 пунктів обігріву, з них 7 наметових та 179 стаціонарних. За добу по допомогу звернулась 351 людина. Всього за період холодів по допомогу звернулось 747 осіб.  Мінімальна температура за добу в Дворічанському районі: –15 морозу. Максимальна в Харківському, Чугуївському та Дергачівському районах: –9 морозу.

Події дня

Сьогодні, 21 грудня, об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна; прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі ХОД ТРК, а також в онлайн-режимі на сайті Харківської облдержадміністрації. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним:  1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 23.03.2012 з питання «Про стан роботи у районах (містах) області щодо профілактики злочинності й попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров`я дітей та дотримання законних інтересів учнів (вихованців)». 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 23.03.2012 з питання «Про підготовку навчальних закладів до 2012/2013 навчального року».

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» увійшов до Міжнародної асоціації університетів

Народна українська академія стала 22-м українським та 5-м харківським вищим навчальним закладом, який увійшов у Міжнародну асоціацію університетів. МАУ - міжнародна організація, яка створена в 1950 році і об'єднує вищі навчальні заклади і організації, чия діяльність пов'язана зі сферою вищої освіти, з більш ніж 120 країн. Серед цілей організації: аналіз і поширення інформації про проблеми та тенденції вищої освіти, сприяння співробітництву та обміну досвідом між вищими навчальними закладами всього світу, представлення та захист інтересів вузів. Станом на жовтень 2012 року до складу МАУ входить понад 600 вищих навчальних закладів і 30 організацій різного рівня.

Міністр культури України подякував Михайлу Добкіну за підтримку галузі

«Я хочу подякувати за плідну комунікацію губернатору Харківської області Михайлу Добкіну та Департаменту культури і туризму ХОДА. Такі суттєві результати є там, де губернатор і обласна рада постійно йдуть назустріч культурі, розуміючи всі проблеми, надають фінансову підтримку галузі. У більшості регіонів намагаються щось закривати, а тут створено новий колектив - «Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю», який я бачив у минулому році. Це дуже добре, продовжуйте. Ви є одним із прикладів того, як треба по-державницькому ставитися до культури», - сказав сьогодні під час відеоконференції  на тему: «Підсумки роботи Міністерства культури України у 2012 році» Міністр культури України Михайло Кулиняк. Також він повідомив, що у 2013 році Міністерством Культури України буде запроваджено ряд організаційних заходів.

Харківські правоохоронці отримали державні нагороди з нагоди Дня міліції

До Дня міліції, який сьогодні святкується в країні, Президент України Віктор Янукович підписав укази про нагородження кращих правоохоронців державними нагородами. Зокрема, полковнику міліції, начальнику Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області Віктору Козицькому присвоєно спеціальне звання генерал-майора міліції. Крім того, медаллю «За бездоганну службу» III ступеня нагороджено полковника міліції, начальника управління Державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в Харківській області Олександра Єршова та прапорщика міліції, начальника групи Зміївського районного відділу Головного управління МВС України в Харківській області Віталія Гарагатого.

Архів документів