Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Залучені інвестиції будуть сприяти вирішенню соціальних проблем Харківської області

Як зазначив в програмі «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, будь-який інвестиційний проект передбачає участь у соціальному розвитку якихось територій. Наприклад, компанія «Shell» вже має величезні плани і розуміння, куди вони витратять свої гроші – це може бути будівництво доріг, обладнання освітлення, підведення газопроводів та багато іншого. «Сучасні іноземні компанії, які до нас приходять, правильно і прозоро сплачують податки. Вони платять прозорі зарплати, з них перераховується прибутковий податок, який є основою місцевих бюджетів. Регіон отримує робочі місця і валову продукцію, яка теж створює економіку області. Податкові надходження дають можливість більше коштів витрачати на соціальні потреби, тобто, це величезна система, яку необхідно запустити від найменшого підприємця до найбільшого інвестора, щоб цей економічний маховик закрутився. Кожен є складовою частиною цього механізму, навіть найменший підприємець є постачальником або покупцем більшого. Вся ця система повинна працювати і володіти такою внутрішньою енергією, яка тягнула б вгору економіку і соціальну сферу всього регіону», – підкреслив він.

Найбільший інтерес у інвесторів викликають проекти, пов'язані з сільським господарством і IT-технологіями

В ході роуд-шоу, яке Харківська облдержадміністрація проводила спільно з Національним агентством з інвестицій у багатьох країнах світу, найбільший інтерес викликали проекти, пов'язані з сільським господарством і з IT-технологіями, а також з податковими пільгами для виробництва високотехнологічної продукції з високою доданою вартістю. Про це повідомив в програмі «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Інвестор обирає найбільш вигідні для себе шляхи вкладення коштів. Він намагається, враховуючи загальну економічну ситуацію і в світі, і в Україні, отримати максимальну частку прибутку за мінімальний термін часу. Це справедливо. Бізнес сам визначає пріоритети, куди вкладати гроші. На даному етапі найбільший інтерес в Харківській області викликає інтелектуальний потенціал. Це студенти, розробники програмного забезпечення і всього, що з цим пов'язано. Не менший інтерес викликає агропромисловий комплекс, який зараз теж досить рентабельний і може давати серйозний прибуток при грамотній організації бізнесу», – повідомив директор Департаменту.

За 9 місяців 2012 року в економіку Харківської області залучено понад 200 млн. дол. інвестицій

За 9 місяців 2012 року в економіку Харківської області було залучено понад 200 млн. дол., а за весь час незалежності України – близько 2 млрд. дол. Про це повідомив в ефірі програми «Час влади» на обласному державному телебаченні директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, це відповідає 3-4 місцю по Україні. «Інвестиційний клімат в Харківській області не може бути значно кращим, ніж в середньому по Україні, тому що ми знаходимося в правововій дії одних і тих же законів, однієї і тієї ж системи управління держави, однієї і тієї ж системи економіки. Якщо існують якісь кризові явища на території України, то вони також присутні і в Харківській області. Цього, на жаль, ми уникнути ніяк не можемо. Але, тим не менш, створення точкових сприятливих умов для ведення бізнесу веде до того, що багато підприємців і компаній визначаються з розміщенням своїх інвестицій саме на території Харківської області», – зазначив він.  

Протягом доби до пунктів обігріву звернулось 15 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 187 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулась 15 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2914 осіб.

Щороку кількість відвідувачів Єдиного дозвільного центру збільшується на 30–40%

Про це повідомив в ході програми «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, в малих підприємствах або підприємницькому секторі задіяно близько 30% населення. Тому ще в 2010 році з приходом команди Михайла Добкіна почалася активна робота з організації Єдиних дозвільних центрів, які займаються видачею дозвільних документів, необхідних кожному підприємцю для того, щоб відкрити свою справу і розвиватися.

Угода про продаж стадіону «Металіст» може бути укладена у 3–4 кварталі 2013 року

На підготовку документів для продажу стадіону «Металіст» необхідно ще 3–4 місяці, а новий президент ФК «Металіст» Сергій Курченко планує протягом місяця прорахувати свої можливості й визначити, який графік фінансування зможе скласти, щоби забезпечити розрахунок із нами. Враховуючи це, орієнтовно в 3–4 кварталі угода буде завершена, - повідомив у інтерв’ю газеті «Український футбол» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Вартість стадіону ми визначили вже на першій зустрічі. Поки що ми говоримо про еквівалент 70 млн доларів. Перед початком будівництва була затверджена балансова вартість «Металіста». До неї додалися інвестиції приватників, держфінансування, кошти з обласного і міського бюджетів. Загальна сума після реконструкції склала (з урахуванням балансової вартості) майже 783 млн гривень. З цієї суми 230 млн — це гроші, які вкладали інвестори в стадіон. Залишається сума 560–565 млн, це майже 70 млн доларів. Остаточну суму після всіх розрахунків визначатиме незалежний оцінювач. Ми покладатимемося на його розрахунки, а далі, погодивши з усіма профільними відомствами, робитимемо пропозицію депутатам обласної ради про ухвалення відповідного рішення», – зазначив губернатор.

Події дня

Сьогдні, 8 лютого, о 15:00 у Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: "Про стан виконання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів за ІІ півріччя 2012 року"

Рятувальник, постраждалий під час пожежі у Балаклійському районі, буде працювати в службі МНС телефоністом

Про це сьогодні в ході підсумкової колегії ГТУ МНС України в Харківській області повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, рятувальник після декількох операцій зараз йде на поправку, він знаходиться в «УкрНДІ протезування», де для нього готують протези. «Ми не кидаємо в біді своїх рятувальників - коли трапилося це нещастя, осторонь не залишилися ні міська рада, ні облдержадміністрація. Спільними зусиллями ми подарували Євгену автомобіль з ручним керуванням, і коли хлопець повністю відновиться, він продовжить роботу в органах МНС. Він буде працювати не в Головному територіальному управлінні, а телефоністом у місцевій пожежній охороні», - зазначив перший заступник голови ХОДА.

Питання захисту життя людей постійно перебувають у центрі уваги обласної державної адміністрації

Сьогодні в 2-й державній пожежно-рятувальній частині м. Харків відбулось розширене засідання колегії Головного територіального управління МНС України в Харківській області, в якій взяв участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. В ході колегії були підбиті підсумки роботи територіальної підсистеми цивільного захисту населення і територій Харківської області у 2012 році. «Сьогодні ми проводимо серйозний аналіз всього того, що нам вдалося зробити за рік спільними зусиллями, а також складаємо плани на цей та наступні роки. У діяльності обласної державної адміністрації питання захисту людей постійно перебувають у центрі уваги, будь-які надзвичайні ситуації ми завжди ліквідуємо спільними зусиллями. Облдержадміністрація надавала і буде надавати необхідну допомогу головному територіальному управлінню МНС в усіх питаннях, пов'язаних із захистом життя людей», – заявив перший заступник глави області.

У Харкові відкрився Українсько-Індійський академічний центр

Сьогодні в приміщенні Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні Раджіва Кумара Чандера відбулася урочиста церемонія відкриття Українсько-Індійського академічного центру. Центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв'язків університету з Індією в культурній, науковій та освітній сферах, проведення різних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомоги індійським студентам, які навчаються в Харкові і сприяння організації їхнього дозвілля.

Стан розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення становить 73,1%

Станом на 7 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 73,1%, у т.ч. населення – 91,5%, госпрозрахункових споживачів – 86,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 3,0 млн. грн. (м. Харкова – 2,7 млн. грн.), установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 3,2 млн. грн. ( м. Харків – 2,9 млн. грн.), з державного бюджету – 4,0 млн. грн. (м. Харків – 4,0 млн. грн.), госпрозрахункових споживачів – 3,1 млн. грн. (м. Харкова – 3,1 млн. грн.)

Пропозиції Харківської області включені до Програми розвитку метрополітену в Україні

Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції на тему: «Реалізація інфраструктурних проектів у 2013 році» заступник Міністра – керівник апарату Міністерства інфраструктури України Володимир Корнієнко. «Реалізація цієї програми йде важко, бо потребує дуже значних коштів. Зараз ми обговорюємо з Міністерством фінансів питання, як саме вона буде виконуватися. Що стосується об'єктів Євро-2012, можу вас поінформувати, що принципово прийнято рішення дофінансувати об'єкти, під якими залишилася кредиторська заборгованість. Проте на це потрібен деякий час, бо це пов' язано з отриманням коштів від продажу єврооблігацій», – сказав Володимир Корнієнко.

Споживачі області розрахувались за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання на 71%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 7 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 71%, у т.ч. населення – 67,7%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 73,8%, з місцевих бюджетів – 69,1%, інших споживачів – 96,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 195,4 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 178,9 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 76,6 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 54,9 млн. грн., з державного бюджету – 37,4 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 30,8 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 5,1 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 1,0 млн. грн. 

Інформація про індекс інфляції по Україні у січні 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні у cічні 2013 р. становив 100,2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

На Харківщині збереглося 98% посіяних озимих

Сьогодні відбувся прес-тур регіональних представників ЗМІ до інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, де їм продемонстрували зразки рослин озимих культур, взяті з полів Харківської області. «Моноліти є основною складовою частиною моніторингу стану озимих в зимовий період. Справа в тому, що рослини, викопані з кореневою системою і разом з грунтом, в тепличних умовах відростають так само, як вони росли б весною. Якщо вони життєздатні на поточний момент, вони утворюють нові листочки, нову вторинну кореневу систему. Такі рослини при настанні весни стартують швидко, формують стеблостій та продуктивний колос. При відповідному догляді за такими посівами, вони дають високий врожай якісного зерна. Впродовж зими є три основних строки відбору монолітів: 20 січня, 20 лютого і 10 березня. За результатами першого відбору можна сказати, що всі рослини прекрасно відростають», – сказала провідний науковий співробітник лабораторії селекції і фізіології озимої пшениці інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Наталія Рябчун.

C 1 січня поточного року підприємства можуть отримати пільги з податку на прибуток

З 1 січня 2013 року вступила в силу норма Податкового кодексу про нульову процентну ставку з податку на прибуток відповідно до Закону «Про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки України». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Пільгова відсоткова ставка дійсна за умови, що таке підприємство планує проводити реконструкцію або модернізацію виробництва на суму від півмільйона до трьох мільйонів євро, створило 25-150 нових робочих місць і виплачує своїм працівникам зарплату, що перевищує мінімальну в 2,5 рази. Виробникам регіону, які працюють в галузях, що підпадають під критерії «пріоритетних», варто звернути увагу на цю норму, що дозволяє їм до 2017 року не сплачувати податок на прибуток», – зазначив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Балаклійському районі

Станом на 7 лютого в Балаклійському районі працює 44 котельні (100%), опалюються усі 98 об’єктів соціальної сфери: 21 дитячий заклад, 38 шкіл та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 266 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Балаклійського району працюють диспетчерські служби: КП БРР «Балаклійські теплові мережі» телефон (05749) 2-25-98, КП БРР «Балаклійський водоканал» телефон (05749) 2-27-28, КП БРР «Балаклійський Житлокомунсервіс» телефон (05749) 5-35-76.

Протягом доби до пунктів обігріву звернулось 15 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 187 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулась 15 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2899 осіб.  

В Україні відбудеться фінал Кубку світу з лижного фрістайлу

18-23 лютого 2013 року на території гірськолижного комплексу «Буковель» у Прикарпатті відбудеться фінал Кубку світу з лижного фрістайлу. В ньому візьмуть участь провідні спортсмени з 14 країн світу, зокрема з Аргентини, Великобританії, Канади, США, Австралії, Китаю, Японії, Білорусі, Казахстану та України. Попередні змагання відбудуться 20-22 лютого, фінальні – о 19:00 23 лютого. Фінальну частину змагань транслюватимуть Перший національний канал і канал «Євроспорт».

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 7 лютого, о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація інфраструктурних проектів у 2013 році» о 14:00 у північному корпусі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 6) відбудеться урочиста церемонія відкриття Українсько-Індійського академічного центру

Робочі зустрічі керівників Кабінету Міністрів із головами облдержадміністрацій надзвичайно ефективні та корисні для регіонів. Михайло Добкін

Так прокоментував голова ХОДА Михайло Добкін сьогоднішню зустріч із першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим, віце-прем’єр міністром Олександром Вілкулом та керівниками міністерств. «Під час зустрічей ми особисто змогли донести всі проблеми Харківської області, зокрема, щодо фінансування будівництва метро, полігону ТПВ», – зазначив очільник області. Крім того, за словами Михайла Добкіна, під час зустрічей розглядалися питання підготовки до проведення Євробаскету 2015 року в Україні та фінансування окремих програм розвитку регіону. «Ми отримали підтримку за всіма питаннями. Впевнений, що таке нововведення Кабінету Міністрів не лише пришвидчить вирішення проблем окремих регіонів країни, а й налагодить міжвідомче співробітництво між міністерствами. А від цього, безумовно, виграють всі територіальні громади», – підкреслив голова ХОДА.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у січні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж січня 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна. 

На протидію торгівлі людьми у 2013 році буде виділено з державного бюджету більше 1 млн. грн.

Сьогодні Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА було проведено перше засідання робочої групи з реалізації проекту «Спільними зусиллями влади та громади – проти торгівлі людьми», який було розпочато у Харківській області у січні 2013 року. Проект передбачає підвищення рівня обізнаності державних службовців, депутатів місцевих рад та населення щодо державної політики в Україні з цього питання та регламентується Законом України «Про протидію торгівлі людьми». В Україні проект реалізується у 9 областях: Харківській, Чернівецькій, Миколаївській, Львівській, Одеській, Волинській, Вінницькій, Херсонській та Тернопільській. На його виконання тільки у 2013 році у державному бюджеті закладено більше 1 млн. грн.

Михайло Добкін та Геннадій Кернес увійшли до складу Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу

З метою забезпечення належної підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу указом Президента України утворений Координаційний комітет з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. До складу комітету увійшли голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Харківській області

Станом на 6 лютого в Харківській області працює 872 котельні (100%), опалюються усі 2528 об’єктів соціальної сфери: 881 школа (100%), 674 дитячих садка (100%) та 973 лікувальних заклади (100%). До централізованого теплопостачання підключено 8371 житловий будинок (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області працюють диспетчерські служби.

Перед господарствами області поставлено завдання в цьому році збільшити виробництво молока, яєць і реалізувати більше тварин та птиці на забій

Збільшити виробництво молока в 2013 році на 10%, яєць - на 4%, реалізувати на забій тварин і птиці на 12% більше в порівнянні з показниками 2012 року - таке завдання для всіх категорій господарств озвучила сьогодні в ході семінару-навчання заступників голів РДА з питань АПК та начальників управлінь АПР райдержадміністрацій Харківської області перший заступник директора Департаменту АПР ХОДА Олена Кулик. За її словами, буде продовжена робота з технічного та технологічного переоснащення галузі тваринництва.

Сьогодні відбудеться робоча зустріч Сергія Арбузова та Михайла Добкіна

Сьогодні у Києві відбудеться робоча зустріч першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Під час неї буде обговорено ряд питань, розв’язання яких має велике значення для Харківщини і потребує особливої уваги Кабінету Міністрів України.

Публічна кадастрова карта - великий крок до прозорого ринку землі

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, створення в країні земельного кадастру, який введено з 1 січня 2013 року, дозволяє бачити будь-яку земельну ділянку України на публічній кадастровій карті, тим самим забезпечуючи вільний доступ громадян до інформації про земельні ділянки. «На реалізацію проекту Світовий банк виділив 50 млн. дол. Харківська область проводила активну роботу в цьому напрямку, була створена робоча група, яка щотижня аналізувала й систематизувала інформацію про земельні ділянки. Це один з етапів земельної реформи в Україні, який повинен істотно скоротити можливості махінації із землею», - зазначив Юрій Сапронов.

Найбільш затребуваними у населення є транспортні послуги та послуги пошти та зв'язку

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, згідно зі статистикою, протягом січня – листопада 2012 року підприємства сфери послуг виконали 476,9 млн. замовлень населення. Середня ціна одного замовлення склала 22,4 грн. «Серед найбільш затребуваних населенням послуг – маршрутні автоперевезення, послуги пошти і зв'язку, сфера охорони здоров'я, сфера готельного бізнесу. За 11 місяців 2012 року було реалізовано транспортних послуг на суму 737,7 млн. грн., послуг у сфері культури, спорту, відпочинку та розваг – на суму 135,8 млн. грн., послуг з охорони здоров'я – на суму 114,5 млн. грн.», – поінформував Юрій Сапронов.

Наявність фахівців соціальної роботи дає можливість реально моніторити ситуацію в соціально неблагополучних сім’ях Харківської області

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, на сьогоднішній день у Харківській області є величезна кількість дітей, які не мають батьків. Таких дітей майже тисяча. В регіоні створено 63 будинки сімейного типу, там перебуває 413 дітей та 341 прийомна сім’я, в якій знаходиться 591 дитина.

Архів документів