Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 75 одиниць техніки та 106 дорожніх робітників. Станом на ранок 12 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Афганське братство дуже сильне, і ні політичні процеси, ні довгі роки не змогли його розколоти. Михайло Добкін

15 лютого виповнюється 24 роки з дня виведення радянських військ з Афганістану. Своє ставлення до цієї дати та тих подій висловив 11 лютого в ефірі програми «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У лютому 1988 року війська з Афганістану виводилися, а навесні цього року я сам призвався в армію. Тому я, звичайно, в Афганістані не служив, але не з чуток знаю ті відчуття, що були в сім'ях хлопців, яких забирали служити в Афганістан. Це були складні роки випробувань, як для самих хлопців, так і для їхніх рідних. Багато на афганській землі було покалічено і тіл, і доль. Одне можу сказати, афганське братство дуже сильне, і ні політичні процеси, ні довгі роки, які пройшли з того часу, не змогли розколоти це військове братство. Сьогодні вони фактично об'єднали навколо себе ще й представників локальних воєн, які, звичайно ж, в меншій кількості, але все-таки брали участь у різних конфліктах по всій Земній кулі», - сказав голова області.

Проекти, які планується реалізувати на виручені від продажу стадіону «Металіст» кошти, мають бути потрібними для всієї територіальної громади

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Для мене об'єкти, створені на виручені від продажу стадіону «Металіст» кошти, повинні бути об'єктами, якими буде користуватися вся територіальна громада. Це об'єкти, які сьогодні є або довгобудами, або ніхто не наважувався на реалізацію цих проектів і не будував ці об'єкти, тому що ніколи не мав такої фінансової можливості. До того ж, необхідно будувати те, чого потребують люди. Тому це буде абсолютний сплав практики, можливостей і потреб всієї територіальної громади. Коли цей перелік об'єктів визначиться, ми будемо вивчати побажання якомога більшої кількості людей. Тоді ми про них розповімо, архітектори на містобудівних радах покажуть і розкажуть про них», - сказав голова області.

Сьогодні всі учасники Меморандуму про взаєморозуміння тримають свої зобов'язання і не підвищують ціну на соціальні сорти хліба

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, щоб стримати ціну на хліб на початку року між керівництвом області, виробниками та продавцями хліба був підписаний Меморандум про взаєморозуміння. «У мене немає сьогодні підстав говорити, що десь є сьогодні ціна на соціальний хліб, що перевищує ту ціну, про яку ми домовилися. Це триватиме до нового маркетингового року, до 31 червня, поки ми не будемо говорити про новий урожай і про нову ціну на муку. Сьогодні Аграрний фонд повністю витримує свої зобов'язання і в повному обсязі забезпечує за пільговою ціною борошном ті компанії, які поставили свої підписи в Меморандумі і взяли на себе зобов'язання знизити ціни на хліб», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області один з найкращих показників у країні за часом приїзду автомобілів екстреної медичної допомоги

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в Харкові доїзд складає в середньому 8,5 хвилин при нормативі 10 хвилин, в районах області - 23 хвилини при нормативі 20 хвилин. Такий показник в області пов'язаний з погодними умовами, з тим, що дороги в сільській місцевості не так добре розчищаються, як в обласному центрі, а також з тим, що рухомий склад автомобілів вимагає заміни. «Нам необхідно оновити парк автомобілів екстреної допомоги, особливо в сільській місцевості. Якщо ми вже придбали спеціальні автомобілі, які фактично є реанімаціями на колесах, то звичайні машини нам потрібно купити у великій кількості. Я розраховую, що в цьому році ми отримаємо мінімум 60-70 нових автомобілів», - підкреслив Михайло Добкін.

До Чемпіонату Європи з баскетболу в Харкові буде побудовано сучасний стадіон на 5-7 тисяч глядацьких місць

Як зазначив 11 лютого в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, у Харкові недоцільно будувати великий баскетбольний стадіон на 10 тисяч місць і більше. За його словами, така споруда не тільки обходилася б бюджету надто дорого при обслуговуванні, але і практично ніколи б повністю не заповнювалося на спортивних та святкових заходах. Тому до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року в Харкові буде побудовано стадіон на 5-7 тисяч місць.

Нинішній стан озимих дає нам дуже хороші перспективи. Михайло Добкін

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ще раз наголосив, що сьогодні агропромисловий комплекс - це один з лідерів по галузях у нашому регіоні. «Для нас дуже важливо щоб інвестиції в сільське господарство були спрямовані не на отримання швидкого прибутку. Щоб не тільки один соняшник був посіяний на 2 млн. га сільськогосподарської землі нашого регіону, але була збережена сівозміна, було шанобливе ставлення до землі, враховувалися інтереси власників паїв, розвивалося не тільки рослинництво, але і в обов'язковому порядку тваринництво. Всі ці питання ми вже сьогодні вирішуємо зовсім непогано, тому Харківщина на відміну від попередніх років посідає провідні позиції в рейтингу оцінювання саме в сільському господарстві. Крім того, ми бачимо щорічне збільшення інвестицій. І поповнення новою технікою, новими технологіями дає нам можливість менше бути залежними від погодних умов, що теж, звичайно ж, збільшує наші шанси для одержання більш високого валу по врожаю і більш високої його якості. А за оцінками фахівців і вчених, нинішній стан озимих дає нам дуже гарні перспективи", - сказав Михайло Добкін.

Запаси меланжу планується вивезти з території Харківської області у 2013 році

Оперативність, з якою вивозяться з території Харківщини запаси меланжу, залежить від строків, в які Російська Федерація може виділити спеціальні вагони для транспортування цієї токсичної речовини. Як повідомив 11 лютого в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, планується повністю очистити Харківську область від меланжу протягом 2013 року. «Чергові 380 тонн були вивезені з території Харківської області та України, і була б наша воля, ми б вже давно позбулися меланжу і ракетного палива. Тут проблема в тому, що Україна не володіє спеціальним рухомим складом, який може безпечно вивозити дані високотоксичні речовини за межі нашої країни. Ми залежимо від рухомого складу, який знаходиться у власності Російської Федерації. Скільки нам вагонів дають, стільки ми можемо меланжу вивезти. Я сподіваюся, що в цьому році ми з цією проблемою раз і назавжди покінчимо. Було б дуже добре, якби ми змогли це зробити до літа, але тут ми не можемо точно скласти свої плани, тому що у нас немає чіткого розуміння, коли і в які терміни ми будемо мати спеціальний рухомий склад», - повідомив глава області.

Інвестиції компанії «Шелл» в Харківську область допоможуть вирішити багато соціальних проблем

Як підкреслив 11 лютого в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, інвестиції компанії «Шелл» в соціальну сферу Харківщини дозволять вирішити ряд застарілих проблем, на усунення яких раніше не вистачало коштів. «Ще до приходу компанії «Шелл» на перший майданчик було ухвалено рішення про те, що компанія буде фінансувати різні соціальні програми, які допоможуть зняти проблеми, що накопичилися в тому ж Первомайському, Ізюмському та інших районах, де буде видобуток. Такий підхід свідчить про те, що компанія давно навчилася враховувати всілякі екологічні проблеми, які супроводжують видобуток газу, і робить все, щоб мінімізувати будь-які складнощі. Те, що компанія «Шелл» збирається інвестувати в Харківську область мільйони доларів, допоможе нам вирішити багато проблем, які б ми не змогли вирішити без допомоги одного з найбільших соціально відповідальних інвесторів нашого регіону», - заявив глава області.

Харківська область перейматиме успішний досвід нетрадиційного видобутку газу у США

У Сполучених Штатах Америки вже більше 10 років успішно застосовується досвід нетрадиційного видобутку газу. Як повідомив в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщина буде переймати цей досвід, щоб в регіоні було налагоджено не тільки промисловий видобуток газу, але і побудовано конструктивний діалог між газодобувними компаніями та місцевими громадами. «До кінця цього місяця я планую поїхати у відрядження до США з профільними спеціалістами, які в обласній адміністрації відповідають за цей напрямок. У штаті Техас ведеться промисловий видобуток газу нетрадиційним способом вже понад 10 років, і при цьому враховані всі питання, пов'язані з екологією, з тим, щоб завдавати мінімальні незручності місцевим жителям. При цьому видобуток проводиться на невеликому віддаленні від населених пунктів. Весь досвід, який накопичився в США, буде нам дуже корисний, щоб з боку влади правильно вибудувати стосунки між газодобувною компанією та місцевим населенням без всіляких страшилок, які намагаються розповідати наші політичні опоненти, а спираючись виключно на позитивний досвід однієї з найбільших економік світу, яка не знайшла альтернативи нетрадиційному газу і завдяки цьому позбулася енергетичної залежності протягом коротких 11 років», - підкреслив глава області.

Харківщина - один з найбільш інвестиційно привабливих регіонів України

«Ми працюємо на перспективу. Сьогодні економічне становище нашої країни, та й усіх довколишніх держав, не настільки добре, щоб був дуже великий вибір інвесторів. Сьогодні в кожній країні робиться все для того, щоб мінімізувати втрати від фінансово-економічної кризи. Харківщина, маючи серйозний запас міцності по цікавим інвестиційним проектам і одні з кращих показників з інвестиційної привабливості серед усіх регіонів України, може розраховувати на те, що при оздоровленні вітчизняної і зарубіжної економіки буде першою, хто залучить на свою територію велику кількість інвесторів», - зазначив в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін.  

Вперше за багато років керівництво Кабміну на початку року вивчає проблеми регіонів, щоб виробити системний підхід у фінансуванні. Михайло Добкін

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував зустріч з Першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим. Під час зустрічі губернатором Харківщини були порушені першочергові проблеми регіону. Зокрема, фінансування будівництва метрополітену і полігону твердих побутових відходів. За словами очільника області, вперше за багато років на початку року, до перегляду бюджету в першому кварталі, практично все керівництво Кабміну на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром, а також всі профільні Міністри вивчають проблеми регіону для того, щоб виробити в рамках одного бюджетного року не просто фінансування, але й системний підхід. Крім цього, вивчити можливості середньострокової перспективи фінансування тих важливих для регіону речей, які не можна повністю завершити протягом одного року.

Події дня

Сьогодні, 12 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитра Перепелиці на тему: «Підсумки роботи за 2012 рік, плани на 2013 рік».

Робота в Громадській раді дозволить обласній організації ветеранів достатньо активно увійти в роботу законодавчої влади держави

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Громадської ради при ХОДА Анатолій Хіневич. Обласна організація ветеранів України, яку він очолює, у своєму складі об'єднує три комітети: Комітет ветеранів війни, Комітет ветеранів праці і дітей війни, Комітет ветеранів Збройних сил і правоохоронних органів, які представляють інтереси понад 560 тисяч ветеранів Харківської області.

Основне завдання Громадської ради - здійснення ефективного діалогу громадських організацій та влади

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов. За його словами, 78 організацій з 133, які активно працювали в першому скликанні, вже подали заяви до нового складу ради. Вже на перших зборах, враховуючи досвід організаційної роботи у попередні роки, було проведено його структурування. Тепер багато що залежить від представників громадських організацій, які увійшли до нового складу ради, наскільки активно вони будуть працювати.

Робота Громадської ради при ХОДА є надзвичайно важливою для вирішення багатьох проблем

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації Анатолій Божков. «Ми повинні розуміти, що поки в нашому суспільстві не буде організовано громадянське розуміння і громадянські позиції, то у нас завжди буде виникати дуже багато проблем. Еволюція розвитку громадянського суспільства йде повільно. Ми повинні структурувати або забезпечити певну ієрархію в хорошому розумінні цього слова. Це є одним із успішних рішень правильного розвитку громадського руху та управління суспільством», - сказав Анатолій Божков.

У Громадській раді при ХОДА сформовано 11 комітетів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила голова Громадської ради при Харківській облдержадміністрації Ірина Давидова. «Ми ухвалили структуру ради. Поспілкувавшись з членами ради, запропонувавши їм роботу в якомусь одному з напрямків, ми визначили та затвердили це на перших зборах. У підсумку, у нас було сформовано 11 комітетів. Робота в комітетах є одним з основних напрямків роботи ради. У найближчі два тижні відбудуться засідання комітетів, де вони структуруються по своїй роботі. Збори Громадської ради будуть проходити один раз на квартал. На наступних зборах буде затверджено положення з поправками вже нових членів громадської ради, буде ухвалений новий регламент», - сказала Ірина Давидова.

Затверджено новий склад Громадської ради при ОДА

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко, з початку 2013 року проводилася робота із затвердження нового складу Громадської ради при ХОДА. «Перша спроба створення Громадської ради два роки тому дала значний досвід по організації роботи ради. У неї тоді увійшли близько 180 представників громадських організацій. Облдержадміністрацією була вибудувана певна ієрархія управління Громадською радою. Так само організована і робота Громадської ради нинішнього складу. Сюди входить 133 представника громадських організацій. Вже проведено збори, на яких обрано керівництво громадської ради. Його головою стала Ірина Давидова. Найбільшу питому вагу серед інститутів громадянського суспільства, які увійшли в Громадську раду, мають представники громадських організацій інвалідів - 22 організації (16,5%), національно-культурні товариства - 12 (9%), а також правозахисні організації - 12 (9%). Значно представлені також підприємницькі організації - 11 (8%), організації здорового способу життя - 9 (7%)», - сказав Володимир Зінченко.

У Харківській ОДА розроблені певні системні завдання з розвитку громадянського суспільства

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко. За його словами, Харківською ОДА розроблені певні системні завдання з розвитку громадянського суспільства в області. Зокрема, такою є Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки. Крім цього, на поточний рік розроблений орієнтовний план проведення консультацій з громадськістю.

У Харківській області знизилися ціни на гречану крупу, свинину, м'ясо птиці та цукор

За даними моніторингу Головного управління статистики в Харківській області, станом на 8 лютого в області знизилися ціни на деякі продукти харчування: гречану крупу, свинину, м'ясо птиці та цукор-пісок. Вартість 1 кг гречаної крупи склала 7,64 кг за 1 кг (на 3,3% менше, ніж станом на 1 лютого), 1 кг свинини - 46 грн. (на 3,5% менше), 1 кг м'яса птиці - 21,51 грн. (на 1,8% менше), 1 кг цукру-піску - 5,38 грн. (на 0,4% менше).

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Близнюківському районі

Станом на 11 лютого в Близнюківському районі працює 4 котельні (100%), опалюються усі 79 об’єктів соціальної сфери: 20 дитячих садків, 25 шкіл та 34 лікувальні заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Більше 300 мешканців області будуть оздоровлені в санаторіях МОЗ України

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на 2013 рік Харківщина отримала 346 путівок на оздоровлення в найкращих санаторіях Міністерства охорони здоров’я України. «Зокрема, в рамках заходів з боротьби проти туберкульозу у спеціалізованих санаторіях будуть оздоровлені 80 дітей та 88 дорослих, які хворі на туберкульоз або знаходяться у групі ризику. Крім того, оздоровленням будуть охоплені 178 дітей з соматичними та психоневрологічними захворюваннями», - зазначив Ігор Шурма.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 74 одиниці техніки та 111 дорожніх робітників. Станом на ранок 11 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Подія дня

Сьогодні, 11 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, к.170, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Володимира Зінченка і керівництва Громадської ради при ХОДА на тему: "Плани роботи Громадської ради при ХОДА на 2013 рік"

У Харківській області не виявлено значних порушень при реєстрації нормативно-правових актів за 2012 рік

З 5 січня 2012 року внесені зміни до кодексу адміністративних правопорушень України, і встановлено адміністративну відповідальність за порушення при реєстрації нормативно-правових актів. Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін, за 2012 рік не було складено по цьому питанню жодного адміністративного протоколу. «У Харківській області не виявлено значних порушень при реєстрації нормативно-правових актів за 2012 рік та не складено жодного адміністративного протоколу. Це говорить про високий правовий рівень підготовленості керівників районних державних адміністрацій. Ми постійно проводимо семінари для того, щоб підтримати цю роботу на належному рівні і не допустити в майбутньому порушень у цій сфері», – підкреслив він.

Підстав для затримки виплати пенсій в області немає

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, план власних надходжень до Пенсійного фонду у січні 2013 року Харківська область виконала на 105,4%. У січні по області своєчасно та в повному обсязі виплачено пенсії 808,8 тис. пенсіонерам в сумі 1 млрд. 193 млн.грн. «У лютому фінансування пенсій в Харківській області розпочато достроково. Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги по Харківській області в сумі 460,6 млн. грн. Зокрема виплату пенсій, що здійснюється через поштові відділення, профінансовано в сумі 226 млн. грн., через банки - у сумі 135,2 млн. грн. При цьому, лютневі пенсії 42,3 тис. пенсіонерам силових структур профінансовано в повному обсязі - в сумі 99,4 млн. грн. Підстав для затримки виплати пенсій в області немає», - підкреслив Ігор Шурма.

Інсулінозалежні діти Харківської області отримали в рамках благодійної акції шість інсулінових помп

Сьогодні у Обласній дитячій клінічний лікарні прокурор Харківської області Геннадій Тюрін передав батькам інсулінозалежних дітей 6 сучасних інсулінових помп та 2-місячний комплект витратних матеріалів, які дозволять цим дітям повернутися до звичайного активного життя. За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, у Харківській області живуть 465 інсулінозалежних дітей. Інсуліном вітчизняного виробництва область забезпечена у повному обсязі, і 2013 рік виключенням не буде. Проте сьогодні існують сучасні технології, що дозволяють підвищити якість життя таких дітей. Саме такі інсулінові помпи виробництва США були придбані за благодійні кошти.

Серед інвесторів «Села майбутнього» – канадські і ізраїльські компанії

Крім агропромислового холдингу Harmelia інвестиційної компанії SigmaBleyzer, інвесторами проекту «Село майбутнього» виступлять компанії з Канади та Ізраїлю. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Є зацікавленість різних інвесторів в різних напрямках цього проекту. Власне реалізація проекту почнеться вже цього року з будівництва Селекційно-генетичного центру. До 2016 року планується залучити близько 1 млрд. 147 млн. грн. інвестицій, як державних, так і приватних. «Село майбутнього» – амбітний і масштабний проект, якого до цього часу ще не було в сільському господарстві України. Ми сподіваємося, що після його практичного втілення модель молочного тваринництва, вживана сьогодні в країні, буде повністю змінена на користь більш продуктивною», – зазначив він.

За 2012 рік Харківщина реалізувала промислової продукції на суму понад 60 млрд. грн.

Згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області, за 2012 рік в Харківській області було реалізовано промислової продукції у відпускних цінах підприємств на суму понад 60 млрд. грн. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Із загального обсягу реалізованої промислової продукції області майже 47 млрд. грн. припадає на продукцію добувної та переробної промисловості, промислова продукція, продана регіоном, становить 5,4% від загального обсягу, реалізованого в країні», – зазначив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Барвінківському районі

Станом на 8 лютого в Барвінківському районі в роботі 27 котельних (100%), опалюються усі 76 об’єктів соціальної сфери: 19 дитячих закладів, 22 школи та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 16 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві Барвінківського району працює диспетчерська служба: філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території», Барвінківське підприємство комунального господарства, телефон  (05757) 4-20-01.

Архів документів