Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Головні герої фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» вже у Харкові

Сьогодні, 14 лютого, до Харкова прибули виконавці головних ролей першого українського блокбастеру «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» режисера Михайла Іллєнка: актори Дмитро Лінартович та Олексій Колесник. О 17:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул.Полтавський шлях, 6) у рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться творча зустріч з акторами і показ фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

Події дня

Сьогодні, 14 лютого, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський,75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Розвиток позашкільної освіти в Україні»; о 16:00 у Харківському обласному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відкриється виставка полтавського фотохудожника Едуарда Странадко «Дев’яності»; о 17:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться творча зустріч з акторами та показ фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.».

До Дня театру серед театральних колективів Харківської області відбудеться чемпіонат з футболу

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, минулорічний експеримент, під час якого на одному театральному майданчику були зібрані всі театри Харківської області, дав позитивний резонанс. У цьому році вже розпочато підготовку до такого ж заходу, який попередньо відбудеться 25 лютого на майданчику Харківського державного академічного театру ім. Т.Г. Шевченка.

14 лютого відбудеться зустріч c виконавцями головних ролей та показ фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

14 лютого о 17:00 в кінотеатрі «Боммер» (вул.Полтавський шлях, 6) у рамках проекту «Харьковская сирень PS» відбудеться показ фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» режисера Михайла Іллєнка, а також зустріч з виконавцями головних ролей Дмитром Лінартовичем та Олексієм Колесником. Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додокі, який стає радянським льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і в підсумку потрапити в Канаду, де він стає вождем місцевого індіанського племені.

У другій половині 2013 року планується організувати показовий виступ Великого Слобожанського ансамблю у Києві

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю існує півтора року. Для колективу це ще дуже мало. «Ансамбль знаходиться на етапі формування своєї репертуарної політики, на етапі формування програми, колективу і т.д. У 2012 році він фактично проїхав по всіх районах Харківської області. Так би мовити, спробував свої сили. У другій половині цього року ми плануємо спробувати організувати показовий виступ в Києві. Можливо навіть перед керівництвом країни», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Нові проекти у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості

В рамках проведення Року дитячої творчості, який оголошений в Україні Указом Президента, в Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості запланований розвиток нових напрямків творчості та проведення оригінальних масових заходів. Про це повідомила директор КЗ «Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості» Світлана Федосєєва. «Будемо розвивати дуже затребувану сьогодні Школу раннього розвитку дітей, відкриємо студію дитячої телеанімаціі, плануємо розширювати гуртки образотворчого мистецтва і все, що роблять діти своїми руками», - сказала Світлана Федосєєва.

У Харківській області з'явиться інтерактивна карта об'єктів культури і туризму регіону

Про це в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, розробкою карти займається Харківський обласний центр культури і мистецтва. «На цій карті будуть розташовані абсолютно всі заклади культури і туристичні об'єкти Харківської області, плюс об'єкти культурної спадщини. Всі вони будуть з первинною довідковою інформацією. На сайті Культурна столиця є посилання на карту. На ній вже нанесені всі об'єкти культури Харківської області, аж до сільських клубів. Фактично карти три: перша - загальна, з якої йде посилання на карту об'єктів туризму і посилання на карту об'єктів культурної спадщини, яка зараз в стадії наповнення», - сказав Дмитро Кузнєцов.

У 2013 році на Харківщині будуть продовжувати роботу з підключення бібліотек до мережі інтернет

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, з 2010 року на території Харківської області розпочалася реалізації програми «Бібліоміст», завдяки якій вдалося комп'ютеризувати велику кількість бібліотек регіону. «Якщо ще в 2009 році найвищі показники процентного співвідношення підключення бібліотек до мережі інтернет були в районі 12%, то на сьогоднішній день в містах обласного значення показники досить високі: Ізюм, Куп'янськ - 100%, Чугуїв - 80%, Лозова - 60%. По районах Харківської області вже є такі передовики, як Сахновщинський, який має фактично близько 50% підключення бібліотек до мережі інтернет», - сказав Дмитро Кузнєцов.

У 2012 році на базі установ театрально-культурної сфери завершилося формування мережі організаційно-методичних центрів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов, у 2012 році на базі установ театрально-культурної сфери фактично завершилося формування мережі організаційно-методичних центрів. «Тепер кожним напрямком займається окрема структура. Музейною сферою - Харківський історичний музей, по бібліотечній сфері створено три методичних центри: Харківська універсальна бібліотека, Харківська дитяча бібліотека та бібліотека для юнацтва. Координацією діяльності клубних установ займається організаційно-методичний центр культури і мистецтва, охороною культурної спадщини відповідний Центр охорони культурної спадщини. Поки немає структури, яка б займалася координацією діяльності театрально-концертної сфери. Тому на чергову сесію Харківської обласної ради буде винесено питання про створення такої структури. Вона дозволила б акумулювати всі моменти, пов'язані з координацією діяльності театрально-концертного мистецтва», - сказав Дмитро Кузнєцов.

У Харківській області від покращення матеріально-технічної бази районних Будинків культури перейшли до сільських клубів

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Ми фактично закінчили поліпшувати матеріально-технічну базу Будинків культури на районному рівні, і вже сьогодні можемо говорити про початок роботи над поліпшенням матеріально-технічної бази таких закладів в сільській місцевості», - сказав Дмитро Кузнєцов.

У 2012 році харківські театри представили 18 прем'єр

«У 2012 році значно активізували свою діяльність театри. Нашими театрами було представлено 18 прем'єр. Це на 5 більше, ніж у 2011 році, на 4 більше, ніж у 2010 році і на 10, ніж у 2009 році. Це говорить про те, що фінансування та творча активність не знаходяться в прямо пропорційній залежності, адже фінансування в ці роки було приблизно на одному рівні», - сказав сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Завдяки передачі Харківського театру опери та балету в державну власність у театральній сфері області вперше за довгі роки вдалося сформувати бездефіцитний бюджет

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Харківський академічний театр опери і балету в 2012 році був переданий в державну власність. Завдяки чому ми на 2013 рік вперше за десяток років сформували бездефіцитний бюджет. Бо через те, що цей театр не окупав себе, необхідно було додаткове фінансування. У 2008 році додатково на фінансову підтримку театрально-концертної сфери виділялося 27 млн. грн., в 2009 році майже 22 млн. грн., в 2010 році - більше 5 млн. грн., у 2011 - 19 млн. грн., у 2012 - близько 18 млн. грн. На 2013 рік у нас бездефіцитний бюджет. Тобто, ми не будемо, як мінімум, просити грошей на такі статті, як заробітна плата та енергоносії», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Суперечливе сприйняття кінця ХХ сторіччя побачать глядачі в роботах полтавського фотохудожника

14 лютого о 16.00 у Харківському обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться відкриття виставки полтавського фотохудожника Едуарда Странадко «Дев’яності», а о 17.30 - творча зустріч з автором. Автор має філософський підхід до сприйняття нашого недалекого минулого. У подиху кiнця ХХ сторіччя він вбачає болісну переоцінку старих цiнностей, а новi викликають сумніви або вiдразу. Життя може виявитися марним, а свiтле майбутнє знову вiдсувається у недосяжну далечінь.

Харківська область зацікавлена ​​у розвитку двосторонніх відносин з Російською Федерацією

12 лютого 2013 року відбувся урочистий прийом з нагоди Дня дипломатичного працівника Російської Федерації. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна Андрій Моченков привітав Генерального консула Російської Федерації в Харкові Сергія Семенова та в його особі російський народ з національним святом - Днем дипломатичного працівника Російської Федерації.

Пішла з життя легенда харківської журналістики

Не стало Олександри Матвіївни Ситник - людини, яка присвятила своє життя журналістиці і пройшла шлях довжиною в більш ніж сорок років від кореспондента до керівника головної газети області. Колеги по роботі і читачі «Соціалістичної Харківщини», як тоді називався «Слобідський край», поважали її за високий професіоналізм, творчий підхід, виваженість, принциповість. Очолюючи колектив редакції впродовж 26 років, Олександра Ситник сприяла становленню кількох поколінь газетярів. Багато років поспіль вона очолювала обласну журналістську організацію. Світла пам’ять про заслуженого журналіста України, талановитого журналіста і керівника, добру і чуйну людину Олександру Матвіївну Ситник назавжди збережеться в серцях тих, хто знав і поважав цю незвичайну людину.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Борівському районі

Станом на 13 лютого в Борівському районі працює 44 котельних (100%), опалюються усі 44 об’єкти соціальної сфери: 8 дитячих садків, 15 шкіл та 21 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключено 43 житлові будинки (100%).

Протягом 2012 року у 1592 населених пунктах області була проведена нормативно-грошова оцінка земель

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупський, протягом 2012 року було проведено дуже велику роботу для організації проведення та затвердження технічної документації нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів Харківської області. Вона складається з первинної нормативно-грошової оцінки і вторинної. «Всі населені пункти Харківської області повинні мати нормативно-грошову оцінку земель незалежно від кількості мешканців цих населених пунктів і їх площі. Тому ця робота продовжується. Ті плани, які були поставлені на 2012 рік, виконані у повному обсязі. Всього виконана нормативно-грошова оцінка 1592 населених пунктів, вона на 100% затверджена і буде введена в дію протягом 2013 року. Це дозволить збільшити надходження в бюджети всіх рівнів, починаючи з сільських та селищних, і дасть можливість більш раціонально використовувати землі і проводити розрахунки за використання землі не тільки на умовах податку, а ще й для розрахунку орендної плати за земельні ділянки, які використовуються для різних потреб», - сказав Юрій Перекупський.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби для забезпечення безпечного проїзду було використано 103 куб. м піщано-сольових сумішей та 95,3 куб. м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки та 113 дорожніх робітників. Станом на ранок 13 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Майже 70% робіт при оформленні документів на земельні ділянки, за які раніше сплачував замовник, сьогодні виконуються безоплатно

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заявив начальник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупський. «Адміністрація Президента розглянула пропозиції і звернення громадян, які були отримані протягом останнього року щодо великого навантаження на громадян при оформленні документів на земельні ділянки. Тому була ухвалена відповідна постанова Кабінету Міністрів, яка чітко розписала, які види робіт виконуються за кошти замовника, а які види робіт будуть виконуватися безкоштовно територіальними органами земельних ресурсів. Майже 70% робіт, які раніше виконувалися за кошти громадян або зацікавлених осіб, сьогодні виконуються безоплатно. Ці видатки відшкодовуються з державного бюджету», - сказав Юрій Перекупський.

З початку січня 2013 року процедура отримання документів на землю стала простішою та більш прозорою

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупський, з початку січня 2013 року ситуація у земельній сфері кардинально змінилася, бо було ухвалено низку законодавчих документів, які кардинально змінили ці відносини, і в деякій частині вони спростили цю процедуру, зробили її більш прозорою, розділили повноваження щодо реєстрації земельних ділянок і прав на земельні ділянки між органами земельних ресурсів і органами Міністерства юстиції. «Нововведення, що відносяться до питань державної реєстрації земельних ділянок дозволять скоротити черги, спростити подання заяви і надати можливість в електронному вигляді за допомогою інтернету бачити проходження своєї заяви, бачити стан її виконання, подавати заявки і бачити результат їх виконання, не виходячи з дому», - сказав Юрій Перекупський.

У Харківській області розпайовано і передано у приватну власність 1 млн. 717 тис. га земель сільгосппризначення

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів начальник Головного управління Держземагенства у Харківській області Юрій Перекупський. За його словами, у Харківській області на сьогодні розпайовано і передано у приватну власність 1 млн. 717 тис. га земель сільгосппризначення, що складає 71% від загальної кількості земель, які можуть бути передані у власність. На ці земельні ділянки видано майже 241 тис. державних актів. Вільними залишились ще 433 тис. га земель різного цільового призначення, з яких придатних для сільгоспвикористання залишилось 202 тис. га. «На території області орендується 1 млн. 141 тис. га, з них земель несільгосппризначення – 25,7 тис. га. Правом на приватизацію земельних ділянок скористались 527 тис. громадян. З них для житлового будівництва 331 тис., для ведення особистого селянського господарства 186 тис., для садівництва – 103 тис., для дачного будівництва – 6,2 тис. громадян, для гаражного – більше 6 тис.», - сказав начальник Головного управління Держземагенства у Харківській області.

Події дня

Сегодня, 13 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова на тему: «Підсумки роботи за 2012 рік, плани на 2013 рік».

У 2013 році в Харківській області будуть продовжувати розвивати як спорт вищих досягнень, так і масовий

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, в першу чергу, необхідно буде забезпечити збірні команди якісним спортивним інвентарем. «Якщо не буде масового спорту - не буде і відбору тих спортсменів, які йдуть у великий спорт. Тому ми будемо продовжувати будувати комлекси для масового спорту. Ми обов'язково повинні ввести в експлуатацію фізкультурно-оздоровчі комплекси в Вовчанську, Лозовій та Первомайському та закласти фундаменти для нових масштабних спортивних споруд в інших районах. Крім цього, для розвитку масового спорту нам необхідно якомога більше будувати спортивних і тренажерних майданчиків», - сказав Дмитро Перепелиця.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Богодухівському районі

Станом на 12 лютого в Богодухівському районі працює 36 котельних (100%), опалюються усі 96 об’єктів соціальної сфери: 17 дитячих садків, 29 шкіл та 50 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Майже 20 млн. грн. було вкладено в будівництво спортивних споруд в Харківській області

Про це розповів сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця. За його словами, в 2012 році були побудовані 17 майданчиків зі штучним покриттям, 32 вуличних тренажерних комплекса в сільських районах, зал боксу в сел. Печеніги, виконано капітальний ремонт даху та заміна вікон в ДЮСШ «Юність» м. Лозова і в обласній школі вищої спортивної майстерності. У Близнюківському районі на стадіоні ім. Н. Биченка відкрито будівлю ДЮСШ з реконструйованим залом важкої атлетики, оновленої покрівлею, душовими, туалетами.

У 2012 році спортсмени Харківської області завоювали 360 медалей у міжнародних змаганнях

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця, в 2012 році участь харківських спортсменів у міжнародних змаганнях принесла регіону 360 медалей. Це практично на 50 медалей більше, ніж було в 2010 році. Підготовлено 201 майстра спорту, 25 майстрів спорту України міжнародного класу, 4 заслужених майстри спорту. «Окремо хочу відзначити досягнення харківської шахістки Анни Ушеніної. Вперше за всю історію Незалежності України наша шахістка стала чемпіонкою світу. Зараз вона вже повністю в навчально-тренувальному процесі - готується до захисту свого титулу в Китаї в жовтні-листопаді цього року», - сказав Дмитро Перепелиця.

Між обласною державною адміністрацією та Головним управлінням з надзвичайних ситуацій завжди є взаєморозуміння. Валентин Дулуб

Сьогодні у будівлі Харківської обласної державної адміністрації відбулася урочиста церемонія представлення нового начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Павла Одарюка представникам територіальної підсистеми Харківської області Єдиної Державної системи цивільного захисту населення і територій. У заході взяв участь перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький. «Я хочу зазначити, що між обласною державною адміністрацією та Головним управлінням з надзвичайних ситуацій завжди є взаєморозуміння, вчасно надається необхідна підтримка. Усі питання, які виникають, вирішуються злагоджено та у найкоротші строки. Тому у мене немає сумніву, що ми і надалі будемо злагоджено працювати та об’єднувати свої сили на благо жителів Харківщини», - сказав Валентин Дулуб, вітаючи нового керівника.

Харківські спортсмени гідно заявили про себе на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні

У літніх Олімпійських іграх 2012 року 19 харківських спортсменів змагалися в 14 видах спорту. Золоту медаль завоював важкоатлет Олексій Торохтій, бронзову - боксер Олександр Гвоздик. Про перемоги харківських олімпійців нагадав сьогодні на прес-конференції директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця. «Це гідна заявка харківських спортсменів. За всю історію незалежності України наші спортсмени практично нікуди не виїжджали. У 2012 році з 19 спортсменів вісім увійшли в десятку кращих на Олімпіаді. Це Олексій Пригоров (стрибки у воду) - 4 місце, Григорій Гусаров (тхеквондо ВТФ) та Віктор Рубан (стрільба з лука) - 5 місце, Дар'я Юшко та Ксенія Сидоренко (синхронне плавання) - 6 місце, Богдан Бондаренко (легка атлетика) - 7 місце, Марія Конєва (тхеквондо ВТФ) - 7 місце, Ібрагім Алдатов (вільна боротьба) - 9 місце. Олексій Торохтій отримав в подарунок хороший автомобіль, який обрав сам, а Олександр Гвоздик мріяв про квартиру, він її теж отримав. Це були обіцянки губернатора області Михайла Добкіна перед від'їздом, і всі побажання наших олімпійців виконані», - сказав директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА.

В рейтингах участі в змаганнях з усіх видів спорту Харківська область займає друге місце в Україні

Про це в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця. «На сьогоднішній день Харківська область чітко займає друге місце з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Школи вищої спортивної майстерності в 2010, 2011, 2012 роках впевнено тримають перше місце. Інваспорт два роки поспіль посідає перше місце, а за 2012 рік теж вийшов на перше місце. Це показник Харківської області за всіма рейтингами участі в змаганнях», - сказав Дмитро Перепелиця.

20 харківських спортсменів претендують на отримання ліцензії на участь в Зимових Олімпійських іграх 2014 року

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської ОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, 30 січня 2013 року на черговому виконкомі Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету була ухвалена Програма з розвитку та підтримки зимових видів спорту. «За всю історію Незалежності України ми ніколи не мали жодної медалі. На сьогоднішній день у нас створено центр Олімпійської підготовки з зимових видів спорту, де сьогодні тренується близько 90 спортсменів - з них 20 кандидатів на отримання ліцензії на участь в Зимових Олімпійських іграх, які відбудуться у Сочі», - сказав Дмитро Перепелиця.

Архів документів