Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У митну сферу планується запровадити ефективну систему внутрішнього аудиту корупційних ризиків

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, проблемою як на загальнонаціональному, так і на рівні Харківського регіону залишається брак довіри громадян до органів влади і правоохоронних органів. Це обумовлено, в першу чергу, високим рівнем корупційних ризиків.

Єдиний дозвільний центр Харкова за підсумками роботи в 2012 році був визнаний кращим в Україні

Про це сьогодні повідомив в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, для забезпечення надання якісних послуг підприємцям регіону, в області було створено мережу дозвільних центрів. Протягом 2012 року до них звернулося, за даними моніторингу, близько 120 тисяч суб'єктів господарювання.

Уряд підтримає Харківщину в переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, Міністерство та уряд в цілому підтримають Харківщину в переговорах з ЄБРР щодо інвестування в будівництво метро. «ЄБРР – це найбільший інституціональний інвестор в економіку України сьогодні, який багато в чому формує думку іноземного бізнесу з приводу умов ведення справ у нашій державі. Інвестори очікують від України чітких справ, конкретних рішень щодо поліпшення ділового клімату, зниження адміністративного тиску на бізнес, забезпечення рівних конкурентних умов. Ці питання ми обговорювали з президентом ЄБРР і дійшли згоди щодо перспектив поліпшення податкового та митного сервісу в Україні. Уряд активно працює з банком задля залучення крупних капіталовкладень в економіку України, і ми підтримуємо і будемо надалі підтримувати переговори Харкова з ЄБРР щодо інвестування у подальше будівництво метрополітену. Якщо потрібно, ми готові зустрічатися з представниками банку хоч кожен день, щоб відповідати на питання, що їх цікавлять, тому що головне – це результат у вигляді довіри та інвестицій не просто в окремі проекти чи регіони, а державу Україну в цілому», - підкреслив він.

Харківщина - один з національних лідерів з розвитку малого бізнесу

На спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації і Харківської регіональної Ради заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відмітив, що Харківський регіон є одним з національних лідерів з розвитку малого бізнесу.

Урядом будуть максимально підтримані всі харківські ініціативи

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. На його думку, в Україні необхідно створити такі умови, щоб потенційно-привабливий інвестиційний проект не був загублений бюрократією та податковим навантаженням.

З точки зору інвестиційного потенціалу Харківська область має унікальні конкурентні переваги. Олександр Клименко

Сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відзначив значний потенціал, який має Харківщина в сфері інноваційно-інвестиційного розвитку економіки. «З точки зору інвестиційного потенціалу Харківська область має унікальні конкурентні переваги – авторитетну наукову базу, кваліфіковані інженерні кадри, високотехнологічну промисловість, інноваційний підхід у виробництві наукоємної продукції з великою доданою вартістю. Не залишаються непоміченими успіхи Харківщини у координації сил науки, бізнесу та держави, в тому числі у сфері високих технологій. Мені приємно відзначити, що керівництво Харківського регіону сьогодні працює у загальному тренді, визначеному Президентом України, і проводить активну роботу з інвесторами», - підкреслив він.

Михайло Добкін та Олександр Клименко вручили державні нагороди

Сьогодні на початку спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін та Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко вручили державні нагороди. Зокрема, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено голову правління акціонерної компанії «Харківобленерго» Сергія Кирика; «За заслуги» ІІI ступеня нагороджено директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова.

Розпочалося спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради

У Харкові розпочалося спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради за участю Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. В ході засідання будуть розглянуті питання про стан надходжень податкових платежів у 2012 році на території Харківської області, а також про стратегічні напрямки організації наповнення бюджетів у 2013 році. Крім цього на порядку денному питання про підсумки газифікації та забезпечення населених пунктів Харківської області скрапленим газом у 2012 році. Також буде розглянуто хід виконання попереднього рішення колегії та регіональної ради «Про стан професійної захворюваності в Харківській області» та інші питання.

Протягом 2012 року вдалося скоротити борги з виплати заробітної плати на 1,4 млн. грн.

Про це в ефірі програми «Співрозмовник» на «Радіо Слобожанщини» повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, станом на 1 січня 2013 року загальна заборгованість з виплати заробітної плати склала 88,7 млн. грн. «Протягом 2012 року вдалося скоротити борги з виплати заробітної плати на 1,4 млн. грн. Областю виконано доручення Кабінету Міністрів щодо скорочення на початок січня заборгованості заробітної плати до відповідного періоду вересня на 20%, і таке скорочення відбулося на 26%. Найбільші борги зосереджені на державному підприємстві Харківський приладобудівний завод ім. Шевченко, Харківському державному авіаційному підприємстві, заводі ім. Малишева та інших підприємствах, як правило, державної форми власності», - сказала Олена Захуцька.

У м.Лозова відбудеться бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році»

Кустова зустріч з підприємцями Лозівського, Близнюківського та Сахновщинського районів області відбудеться 21 лютого 2013 року о 13.00 в актовому залі Лозівської РДА. На ній будуть роз’яснені актуальні питання податкового законодавства, серед яких новий порядок сплати податку на прибуток, зміни у спрощеній системі оподаткування, фіксований сільськогосподарський податок, новий сервіс «Електронний кабінет платника податків», сплата єдиного соціального внеску для суб’єктів підприємницької діяльності, нововведення у пенсійному законодавстві та інші.

Сьогодні в Харкові відкриється виставка фотохудожника Михайла Псарьова «Холодні пейзажі південного краю»

Сьогодні о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття персональної виставки харківського фотохудожника Михайла Псарьова «Холодні пейзажі південного краю». На виставці представлено 37 фоторобіт, присвячених гірській частині Криму в холодну пору року. На думку автора, саме в цей період Крим відкривається з особливого боку: в ​​цей час він позбавлений суєти, а простір набуває особливої ​​глибини і загадковості. Автор представляє для глядачів лише невелику частину гірського Криму, але цього досить для того, щоб по-новому поглянути на улюблені багатьма гірські і морські види незвичайного куточка природи. Триватиме виставка до 9 березня 2013 року. Вхід вільний.

Події дня

Сьогодні, 21 лютого, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради від 29 листопада 2012 року «Про стан професійної захворюваності в Харківській області». 2. Про стан надходжень податкових платежів у 2012 році на території Харківської області та стратегічні напрями організації наповнення бюджетів у 2013 році. 3. Про підсумки газифікації та забезпечення населених пунктів Харківської області скрапленим газом у 2012 році. 4. Про затвердження списку осіб, що рекомендовані для участі у конкурсному відборі до Національної академії державного управління при Президентові України на навчання в 2013 році. 5. Про формування кадрового резерву на посади державних службовців обласної та районних державних адміністрацій та роботу з ним. 6. Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2012 році. 7. Про стан роботи з контрольними документами в Харківській обласній державній адміністрації у 2012 році. 8. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підсумки діяльності будівельного комплексу країни у 2012 році». О 15:00 у Залі засідань Вченої ради Харківського національного університету будівництва та архітектури (вул. Сумська, 40) відбудеться презентація книги «Будівництво та реконструкція стадіонів».

До 9 травня 2013 року всі інваліди і учасники ВВВ будуть стовідсотково забезпечені слуховими апаратами та лікуванням з приводу катаракти

Про це сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «З часів Радянського Союзу по всій Україні забули про матеріальну неспроможність наших пенсіонерів забезпечити собі вкрай необхідні методи лікування: операції з приводу катаракти, забезпечення слуховими апаратами, зубопротезування. Сьогодні найуразливіші верстви населення, до яких належать вікові люди, інваліди і учасники Великої Вітчизняної війни, діти війни відповідно до програм, які є в Харківській області, проходять безоплатне лікування. Таким чином, ми плануємо до 9 травня всіх інвалідів і учасників Великої Вітчизняної війни стовідсотково забезпечити слуховими апаратами і їм всім безоплатно провести операції з приводу катаракти», - сказав Ігор Шурма.

У Харківській області усі будівлі органів влади доступні для людей з особливими фізичними потребами

Як зазначив сьогодні в ході круглого столу до Дня Соціальної справедливості заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ще кілька років тому люди з особливими фізичними потребами не мали можливості достукатися до органів влади, до закладів соціального захисту, бо не було туди доступу. «За два роки ситуацію вдалося змінити на краще. Сьогодні всі будівлі органів влади: обласна адміністрація, міські, районні, сільські, селищні адміністрації та ради є доступними для людей з особливими фізичними потребами. Теж саме можна сказати про всі відділення Пенсійного фонду, центру зайнятості, управління праці і соціального захисту, медичні заклади. Це називається соціальною справедливістю. Бо так само, як звичайна людина може прийти у будівлю до чиновника, сьогодні це може зробити і та людина, яка є соціально уразливою», - зазначив Ігор Шурма.

Харківською обласною адміністрацією укладено 14 соціальних договорів з різними установами Національної академії медичних наук України

Як зазначив сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, Харківська область стала першою серед регіонів України, де було запроваджено практику укладання договорів соціального партнерства між обласною адміністрацією та установами Національної академії медичних наук України.

Всі потерпілі на виробництві, що стали на чергу на отримання автомобілів до 2012 року, були ними забезпечені

«У Харківській області ми практично ліквідували чергу на отримання автомобілів. Зараз в ній залишилася 51 особа. Всі вони стали на чергу в 2012 році. Думаю, що найближчим часом ми це питання закриємо», - сказав сьогодні під час круглого столу до Дня соціальної справедливості начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в Харківській області Валерій Предко. За його словами, сьогодні Фонд також не має проблем із забезпеченням потерпілих на виробництві путівками для санаторно-курортного оздоровлення.

У січні виробництво молока виросло на 4,5%%

За даними Головного управління статистики в Харківській області за січень 2013 року в регіоні вироблено 32,6 тис. т молока, що на 4,5% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. "Виробництво м'яса на Харківщині в січні поточного року також зросло на 16,2%% і склало 16,5 тис. т. Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва минулого місяця склав 108,4", - зазначив Юрій Сапронов.

У 2013 році на Харківщині планується виділити майже 2 мільйони гривень на забезпечення харчування в інтернатних установах

Як повідомила сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, цього року на Харківщині, як і в 2012 році, планується виділити кошти з обласного бюджету на забезпечення харчування в інтернатних установах. «На превеликий жаль, у нас щороку на інтернатні установи видається недостатнє фінансування з державного бюджету, і в минулому році склався такий дисбаланс: якщо в одній установі забезпечувалося харчування на 20-25 гривень на добу на одного підопічного, то в іншому – менше 20 гривень. За ініціативи губернатора депутати за рахунок коштів обласного бюджету збільшили фінансування, щоб забезпечити рівний підхід до підопічних всієї області. В цьому році ми плануємо додати 1,9 млн. грн. саме на ці випадки», - зазначила вона.

У 2012 році усі мешканці Харківщини, що мали потребу в інвалідних візках, були ними забезпечені

Як зазначила сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, у 2012 році на Харківщині всі люди з інвалідизацією були на 100% забезпечені візками. «У минулому році було затверджено новий порядок забезпечення засобами реабілітації осіб з особливими потребами. Якщо раніше замовлялися візки Міністерством соціальної політики, і ми видавали ті засоби реабілітації, які до нас надійшли, то сьогодні інвалід має можливість вибрати той засіб реабілітації, який потрібен саме йому, і замовити його на підприємстві через управління соціального захисту населення або в Сервісному центрі, який створено на базі Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. В результаті в минулому році всі люди з інвалідизацією були на 100% забезпечені візками. Область отримала майже 1700 крісел колісних та 6303 технічних засобів реабілітації», - сказала вона.

У Харківської області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про це на засіданні круглого столу, присвяченого Дню соціальної справедливості – 2013, розповіла Тетяна Печерских, начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації. Вона підкреслила, що сьогодні на території регіону проживає близько 5 тис дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і кожного року їх кількість зменшується. Так, щороку більше 800 дітей знаходять сім’ю.

Кожна десята сім'я на Харківщині є учасником програми житлових субсидій

«Однією з ознак соціально справедливого суспільства є гарантія того, що люди, які потрапили в складні життєві обставини, можуть розраховувати на підтримку з боку держави. З цією метою створена і діє мережа закладів, які опікуються соціальним захистом і надають ті чи інші види соціальної допомоги», - зазначила сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, на Харківщині кожна десята сім'я є учасником програми житлових субсидій (103,6 тисяч сімей). Майже на 6% збільшився середній розмір субсидії та склав у грудні 2012 року 229 грн.

У 2012 році на Харківщині 287 тисяч осіб отримали різні види адресної допомоги

Як повідомила сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, у 2012 році на Харківщині було видано різних видів адресної допомоги на 1,8 млрд. грн. Отримувачами стали 287 тисяч осіб.

Впровадження Закону «Про екстрену медичну допомогу» є дуже важливим чинником соціальної справедливості

«Система екстреної допомоги є не лише функціонально важливою системою для охорони здоров’я, це є дуже важливим чинником соціальної справедливості. Тому що її ефективна і дієва робота забезпечує рівні можливості для всіх членів територіальних громад нашої області на отримання життєво необхідної екстреної допомоги, потім на госпіталізацію до належного рівня стаціонару, якщо це потрібно буде, а потім належну реабілітацію», - сказав сьогодні під час круглого столу до Дня соціальної справедливості - 2013 директор Департамента охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.

Соціальна справедливість – один із беззаперечних здобутків кожного розвиненого суспільства

Як зазначив сьогодні під час круглого столу до Дня Соціальної справедливості - 2013 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, соціальний розвиток та соціальна справедливість – необхідні умови підтримки миру та безпеки як в середині кожної країни, так і у взаємовідносинах між ними. «Справедливість це невід’ємне право кожної людини. Соціальна справедливість – це один із беззаперечних здобутків кожного розвиненого суспільства. Забезпечують реалізацію соціальної справедливості органи влади. Для того, щоб контролювати діяльність органів влади потрібна принципова позиція громадських організацій, оскільки без громадянського суспільства дієвого контролю не буде, і, звичайно, робота профспілок. Сьогоднішній круглий стіл це початок постійного діалогу між владою, громадськими організаціями, профспілками та територіальною громадою», - підкреслив Ігор Шурма.

У 2012 році на ПАТ «Завод «Південкабель» було вироблено продукції майже на 930 млн. грн.

Як повідомив заступник голови ХОДА Андрій Моченков, ПАТ «Завод «Південкабель» в 2012 році в черговий раз вдалося утримати третє місце в рейтингу машинобудівних підприємств Харківського регіону. У 2012 році на підприємстві було вироблено продукції майже на 930 млн. грн., обсяг капітальних інвестицій склав близько 45 млн. грн. Також на заводі ведеться планомірна робота з енергозбереження і, в першу чергу, зі скорочення кількості споживаного природного газу. Завдяки цьому з 2008 року споживання газу на підприємстві знизилося в 2,4 рази і сьогодні не перевищує 600 тис.м.куб. на рік. Середньомісячна заробітна плата на підприємстві становить 3261 гривню, і в поточному році планується її збільшення на 10%.

На Харківщині буде активізовано роботу зі збору інформації для Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов

Сьогодні в Харкові під головуванням першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба відбувся семінар-нарада з питання формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Згідно з Законом України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового господарства», в Україні ведеться робота зі створення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Для цього в кожному регіоні на місцях проводиться збір інформації про громадян, щопотребують поліпшення житлових умов, яка потім передається в Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. У січні поточного року Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України була введена нова форма подання відомостей, і сьогодні в Харкові всі учасники семінару отримали докладні роз'яснення нових правил заповнення форм.

Завдання влади - забезпечити якісною питною водою мешканців Харківської області

Керівництво Харківської області звернеться до Кабінету Міністрів з повторним проханням виділити кошти на прокачку Краснопавлівського водосховища. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні під час виїзної наради за дорученням Міністерства екології та природних ресурсів на тему забезпечення водою міста Харкова та Харківської області з Краснопавлівського водосховища. Як підкреслив на нараді директор Департаменту комунального господарства Харківської міської ради Віктор Кітанін, завдання влади - забезпечити якісною питною водою мешканців Харківської області та міста Харкова.

Звернення Президента України Віктора Януковича з нагоди Дня соціальної справедливості

Шановні співвітчизники! Сьогодні в Україні та світі відзначається День соціальної справедливості. Реалізація принципів соціальної справедливості є пріоритетним завданням влади, адже стан дотримання конституційних прав громадян залишається основним критерієм рівня розвитку суспільства, визначальною ознакою соціальної держави.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Дергачівському районі

Станом на 20 лютого у Дергачівському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 84 об’єкти соціальної сфери: 27 шкіл, 27 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено всі 106 житлових будинків.

Ігор Шурма представив активу Валківського району нового керівника РДА Олександра Холодного

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма представив нового голову Валківської районної державної адміністрації Олександра Холодного адміністративно-господарському активу району. Ігор Шурма побажав новому керівнику району плідної праці на відповідальній посаді, а також зазначив, що Олександр Холодний – це людина, котра знає кожний куточок і кожну проблему в районі, справжній професіонал, який зможе вдало вирішувати всі питання та примножувати багатство Валківщини. Також заступник голови області подякував попередньому керівнику району Миколі Малявіну за плідну роботу на посаді голови Валківської РДА та привітав Юрія Яцину з обранням головою районної ради.

Архів документів