Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відбулася презентація книги «Будівництво та реконструкція стадіонів»

У презентації, яка відбулася в Харківському національному університеті будівництва і архітектури взяли участь ректори та науковці вузів, керівники будівельних організацій міста, представники МНС області та міста. Групу авторів: Гончаренка Д.Ф., Евеля С.М., Зубко Г.Г., Старкову О.В. представляв доктор технічних наук Дмитро Гончаренко. За його словами робота над монографією зайняла 5 років.

Зниження навантаження на Фонд оплати праці - це стратегічне завдання уряду

Занадто високе навантаження на Фонд оплати праці - один з основних чинників, які негативно впливають на рівень тінізації економіки, - підкреслив сьогодні в ході брифінгу під час робочого візиту в Харківську область Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. За його словами, зниження цього навантаження - це стратегічне завдання уряду, але в той же час необхідно враховувати деякі стримуючі фактори.

Міністерство доходів і зборів має стати надійним, стабільним і прогнозованим партнером для платників податків

Про це сьогодні під час брифінгу в ході робочого візиту у Харківську область заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «Наше відомство буде розвиватись як сервісна служба. 2012 рік дуже яскраво підтвердив нашу тезу щодо переходу від фіскального органу до сервісної служби. Перш за все, це впровадження нових електронних сервісів, дистанційне обслуговування платників податків, зменшення кількості перевірок, постійний конструктивний діалог з бізнес-спільнотою. Як наслідок цієї роботи, ми бачимо дуже стрімке зростання довіри до податкової служби. Ми були в п’ятірці країн-лідерів щодо позитивної динаміки змін. Митні процедури ми також сьогодні автоматизуємо. Ми вже закінчили п’ятирічну стратегію розвитку податкової служби. Тепер розробляємо стратегію розвитку митної служби. Я вважаю, що за досить невеликий час на базі цих двох фундаментальних документів з’явиться концепція розвитку Міністерства доходів і зборів, яка буде зрозумілою для платників податків і зможе охопити всі нагальні проблеми. Все буде налаштовано на сервіс для платника податків. Цей тренд буде ключовим до 2018 року», - сказав Олександр Клименко.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Зачепилівському районі

Станом на 21 лютого у Зачепилівському районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 42 об’єкти соціальної сфери: 12 шкіл, 7 дитячих та 23 лікувальні заклади. До централізованого теплопостачання підключено всі 7 житлових будинків.

На прикордонному пункті пропуску «Гоптівка-Нєхотєєвка» презентували нову систему GPS-пристрою для вантажних автомобілів

Сьогодні під час робочого візиту до Харківської області Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відвідав прикордонний пункт пропуску на українсько-російському кордоні «Гоптівка-Нєхотєєвка», де відбулася презентація системи GPS - пристрою для вантажних автомобілів. «Міністерство доходів і зборів займає безкомпромісну позицію щодо захисту економічних інтересів держави. Неможливо переоцінити значення створення рівних умов ведення бізнесу для всіх учасників. Враховуючи об'єднання податкової та митної служб, ми робимо акцент на IT-технологіях. Сьогодні на прикладі електронних замків ми продемонстрували одну з таких новацій, яку ми зараз впроваджуємо в життя. Це новий сервіс, який допоможе поставити крапку в такому явищі як контрабанда, мінімізувати корупційне явище, а також людський фактор», - сказав Олександр Клименко.

У Харківській області надходження від платників єдиного податку збільшились в 3 рази і склали 294 млн. грн.

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив голова Державної податкової служби у Харківській області Андрій Роздайбіда. «Зміни в законодавстві дозволили збільшити кількість платників єдиного податку на 13 тис. або на 17% порівняно з 2011 роком. Відповідно, надходження зросли в 3 рази і склали 294 млн. грн. Одним з основних джерел поповнення місцевого бюджету є податок з доходу фізичних осіб. Сьогодні всі розуміють, що є проблеми зарплат у конвертах. В ході проведення заходів більше 6 тис. підприємств Харківщини підвищили зарплату, добровільно відмовившись від схем мінімізації. Також за виявленими фактами легалізовано понад 107 млн. грн. доходів в конвертах, встановлено майже 1200 громадян, чиї трудові відносини з працедавцем не були оформлені повністю», - сказав він.

Я упевнений, що ті проблеми, які ми обговорили сьогодні, будуть вирішені. Олександр Клименко

На спільному засіданні колегії облдержадміністрації і Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко підкреслив, що уряд сконцентрує увагу на тих проблемах, які вимагають оперативного рішення, і пообіцяв підтримку Харківському регіону.

Угода про співпрацю у сфері безпеки життєдіяльності населення Харківської області набрала чинності 1 лютого 2013 року

Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації і Харківської регіональної Ради розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма. Він підкреслив, що Угода укладена з метою посилення ефективності державного нагляду і громадського контролю за дотриманням законодавства щодо безпеки життєдіяльності населення.

За підсумками 2013 року в агропромисловому комплексі заробітна плата повинна збільшитися як мінімум на 50%

Таке завдання сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради поставив перед районами області голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Зарплата в конвертах - це недофінансування всіх потреб органів місцевого самоврядування та місцевої влади. Тому із зарплатою в конвертах повинна бути тотальна боротьба. Якщо по місту Харкову це виходить на системний рівень, то в районах області цю роботу потрібно активізувати, особливо в сільському господарстві, тому що воно сьогодні демонструє найвищі темпи прибутку. Немає іншої галузі, яка б давала сьогодні такий прибуток на вкладені гроші. А зарплата виросла всього на 15% і є нижчою за середню по регіону, тому що механізатору в період збирання врожаю платять 10-15 тисяч грн. на місяць, а за відомістю - 1-1,5 тис. грн. Тому я поставив завдання - за підсумками 2013 заробітну плату в агропромисловому комплексі збільшити як мінімум на 50%. Відразу з'явиться частина додаткових коштів у місцевих бюджетах», - сказав Михайло Добкін.

У минулому році на будівництво об'єктів газопостачання області було використано 85,2 млн. грн

За даними статистики, в Україні газифіковано 78,1% міських населених пунктів і лише 38,2% - сіл. Показник газифікації міст і селищ міського типу Харківської області - 82,7%, сіл - 53,9% свідчить про те, що Харківщина - один із самих газифікованих регіонів України. Про це сьогодні сказав в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Харківщина - це регіон, де справа на першому місці. Олександр Клименко

Сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації і Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко підкреслив, що особисто буде сприяти вирішенню проблем Харківського регіону. «Для мене велика честь бути куратором від уряду вашого регіону. Хочу сказати, що відразу ми не зможемо вирішити усі проблеми Харківської області. Але те, що ми ефективно працюватимемо в цьому напрямі, я вам гарантую, - сказав Олександр Клименко, - Те, що я сьогодні бачу на Харківщині, мене дуже радує. Харківщина це той регіон, де справа на першому місці. Я хочу сказати, що з мого боку буде сприяння, необхідне для вирішення проблем регіону».

Харківська область однією з перших зможе приймати серйозні потоки інвестицій

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. На його думку, як тільки світова економіка перестане перебувати у важкому стані, інвестиції підуть не лише у високорозвинені країни, але і в Україну. Тоді Харківська область буде серед перших, хто зможе приймати серйозні потоки інвестицій.

На Харківщині значна увага приділяється стану фінансування та реалізації підприємствами оздоровчих та профілактичних заходів

Про це в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма. Він зазначив, що за оперативними даними у 2012 році на виконання понад 16 тисяч заходів підприємствами області витрачено більше 130 млн. грн. Сума коштів, виділених на охорону праці 1 працівника, склала 295 грн., що на 12% більше ніж у 2011 році. Забезпечено проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників. За оперативною інформацією, у 2012 році з 165 тисяч працюючих, які повинні пройти медогляд, фактично його пройшли понад 95%.

Підготовку до буріння другої пошукової свердловини «Новомечебілівська 100» компанія "Shell" планує розпочати вже в травні поточного року

«У березні 2012 року був затверджений і запущений в роботу план отримання дозвільних документів для реалізації проекту з буріння першої пошукової свердловини «Біляївська 400». Завдяки постійному контролю і злагодженій роботі структурних підрозділів облдержадміністрації і регіональних представництв центральних органів влади необхідні документи були оформлені в найкоротші терміни. І вже в жовтні в Первомайському районі Харківської області почалося буріння згаданої свердловини, яке успішно продовжується і зараз», - сказав у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківський регіон посідає 2 місце за кількістю заявок на патенти

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. «Регіон посідає 2 місце у країні за кількістю заявок на патенти. Ми схвально оцінюємо той факт, що у минулому році місцеві вчені запатентували більше тисячі винаходів, а це 14% від усіх патентованих заявок по Україні. Враховуючи пріоритетність для держави розвитку сфери IT-технологій, ми підтримуємо організовані в Харківській області проекти ефективних високотехнологічних об’єднань підприємств та вузів. Зокрема, як вдалий і перспективний ми оцінюємо проект «Силіконова долина», що символізує якісно новий рівень взаємозв’язку науки та практики», - сказав Олександр Клименко.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби для забезпечення безпечного проїзду використано 47,2 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки та 108 дорожніх робітників. Станом на ранок 21 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Кожен, хто відкриває власну справу, повинен відчути, що держава для нього помічник, а не конкурент. Олександр Клименко

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, корупція – це системний ризик для нового міністерства. «Ми це розуміємо і ми будемо безапеляційні у боротьбі з цим проявом. В цьому питанні ми маємо підтримку Президента України, громадськості. Тільки за умови зниження рівня корупції можливе збільшення рівня довіри бізнесу до влади і, відповідно, активізація інвестиційної діяльності. Кожен, хто відкриває власну справу, повинен відчути, що держава для нього помічник, а не конкурент. Тільки такий підхід гарантує нам інвестиції, увагу бізнесу до перспективних ідей. Сьогодні уряд і міністерство готові надати фахову допомогу у будь-яких питаннях регіональної політики. Ми повинні діяти злагоджено, щоб підвищувати конкурентоздатність регіону та держави. Харків, як центр інновацій і інтелекту, повинен не просто приєднатись до цього процесу, а бути основним його хедлайнером», - зазначив він.

Реалізація проекту «Село майбутнього» почнеться в 2013 році

Про це на спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації і Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він підкреслив, що проект передбачає декілька напрямів: селекційно-генетичний центр і молочну ферму планується розмістити на території Валківського району Харківської області, а тепличне господарство і комплекс з вирощування худоби на м'ясо будуть створені на базі державного сільгосппідприємства "Комунар" Харківського району.

У митну сферу планується запровадити ефективну систему внутрішнього аудиту корупційних ризиків

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, проблемою як на загальнонаціональному, так і на рівні Харківського регіону залишається брак довіри громадян до органів влади і правоохоронних органів. Це обумовлено, в першу чергу, високим рівнем корупційних ризиків.

Єдиний дозвільний центр Харкова за підсумками роботи в 2012 році був визнаний кращим в Україні

Про це сьогодні повідомив в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, для забезпечення надання якісних послуг підприємцям регіону, в області було створено мережу дозвільних центрів. Протягом 2012 року до них звернулося, за даними моніторингу, близько 120 тисяч суб'єктів господарювання.

Уряд підтримає Харківщину в переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, Міністерство та уряд в цілому підтримають Харківщину в переговорах з ЄБРР щодо інвестування в будівництво метро. «ЄБРР – це найбільший інституціональний інвестор в економіку України сьогодні, який багато в чому формує думку іноземного бізнесу з приводу умов ведення справ у нашій державі. Інвестори очікують від України чітких справ, конкретних рішень щодо поліпшення ділового клімату, зниження адміністративного тиску на бізнес, забезпечення рівних конкурентних умов. Ці питання ми обговорювали з президентом ЄБРР і дійшли згоди щодо перспектив поліпшення податкового та митного сервісу в Україні. Уряд активно працює з банком задля залучення крупних капіталовкладень в економіку України, і ми підтримуємо і будемо надалі підтримувати переговори Харкова з ЄБРР щодо інвестування у подальше будівництво метрополітену. Якщо потрібно, ми готові зустрічатися з представниками банку хоч кожен день, щоб відповідати на питання, що їх цікавлять, тому що головне – це результат у вигляді довіри та інвестицій не просто в окремі проекти чи регіони, а державу Україну в цілому», - підкреслив він.

Харківщина - один з національних лідерів з розвитку малого бізнесу

На спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації і Харківської регіональної Ради заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відмітив, що Харківський регіон є одним з національних лідерів з розвитку малого бізнесу.

Урядом будуть максимально підтримані всі харківські ініціативи

Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. На його думку, в Україні необхідно створити такі умови, щоб потенційно-привабливий інвестиційний проект не був загублений бюрократією та податковим навантаженням.

З точки зору інвестиційного потенціалу Харківська область має унікальні конкурентні переваги. Олександр Клименко

Сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відзначив значний потенціал, який має Харківщина в сфері інноваційно-інвестиційного розвитку економіки. «З точки зору інвестиційного потенціалу Харківська область має унікальні конкурентні переваги – авторитетну наукову базу, кваліфіковані інженерні кадри, високотехнологічну промисловість, інноваційний підхід у виробництві наукоємної продукції з великою доданою вартістю. Не залишаються непоміченими успіхи Харківщини у координації сил науки, бізнесу та держави, в тому числі у сфері високих технологій. Мені приємно відзначити, що керівництво Харківського регіону сьогодні працює у загальному тренді, визначеному Президентом України, і проводить активну роботу з інвесторами», - підкреслив він.

Михайло Добкін та Олександр Клименко вручили державні нагороди

Сьогодні на початку спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради голова ХОДА Михайло Добкін та Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко вручили державні нагороди. Зокрема, орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено голову правління акціонерної компанії «Харківобленерго» Сергія Кирика; «За заслуги» ІІI ступеня нагороджено директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова.

Розпочалося спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради

У Харкові розпочалося спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради за участю Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. В ході засідання будуть розглянуті питання про стан надходжень податкових платежів у 2012 році на території Харківської області, а також про стратегічні напрямки організації наповнення бюджетів у 2013 році. Крім цього на порядку денному питання про підсумки газифікації та забезпечення населених пунктів Харківської області скрапленим газом у 2012 році. Також буде розглянуто хід виконання попереднього рішення колегії та регіональної ради «Про стан професійної захворюваності в Харківській області» та інші питання.

Протягом 2012 року вдалося скоротити борги з виплати заробітної плати на 1,4 млн. грн.

Про це в ефірі програми «Співрозмовник» на «Радіо Слобожанщини» повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, станом на 1 січня 2013 року загальна заборгованість з виплати заробітної плати склала 88,7 млн. грн. «Протягом 2012 року вдалося скоротити борги з виплати заробітної плати на 1,4 млн. грн. Областю виконано доручення Кабінету Міністрів щодо скорочення на початок січня заборгованості заробітної плати до відповідного періоду вересня на 20%, і таке скорочення відбулося на 26%. Найбільші борги зосереджені на державному підприємстві Харківський приладобудівний завод ім. Шевченко, Харківському державному авіаційному підприємстві, заводі ім. Малишева та інших підприємствах, як правило, державної форми власності», - сказала Олена Захуцька.

У м.Лозова відбудеться бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році»

Кустова зустріч з підприємцями Лозівського, Близнюківського та Сахновщинського районів області відбудеться 21 лютого 2013 року о 13.00 в актовому залі Лозівської РДА. На ній будуть роз’яснені актуальні питання податкового законодавства, серед яких новий порядок сплати податку на прибуток, зміни у спрощеній системі оподаткування, фіксований сільськогосподарський податок, новий сервіс «Електронний кабінет платника податків», сплата єдиного соціального внеску для суб’єктів підприємницької діяльності, нововведення у пенсійному законодавстві та інші.

Сьогодні в Харкові відкриється виставка фотохудожника Михайла Псарьова «Холодні пейзажі південного краю»

Сьогодні о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття персональної виставки харківського фотохудожника Михайла Псарьова «Холодні пейзажі південного краю». На виставці представлено 37 фоторобіт, присвячених гірській частині Криму в холодну пору року. На думку автора, саме в цей період Крим відкривається з особливого боку: в ​​цей час він позбавлений суєти, а простір набуває особливої ​​глибини і загадковості. Автор представляє для глядачів лише невелику частину гірського Криму, але цього досить для того, щоб по-новому поглянути на улюблені багатьма гірські і морські види незвичайного куточка природи. Триватиме виставка до 9 березня 2013 року. Вхід вільний.

Події дня

Сьогодні, 21 лютого, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради від 29 листопада 2012 року «Про стан професійної захворюваності в Харківській області». 2. Про стан надходжень податкових платежів у 2012 році на території Харківської області та стратегічні напрями організації наповнення бюджетів у 2013 році. 3. Про підсумки газифікації та забезпечення населених пунктів Харківської області скрапленим газом у 2012 році. 4. Про затвердження списку осіб, що рекомендовані для участі у конкурсному відборі до Національної академії державного управління при Президентові України на навчання в 2013 році. 5. Про формування кадрового резерву на посади державних службовців обласної та районних державних адміністрацій та роботу з ним. 6. Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2012 році. 7. Про стан роботи з контрольними документами в Харківській обласній державній адміністрації у 2012 році. 8. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підсумки діяльності будівельного комплексу країни у 2012 році». О 15:00 у Залі засідань Вченої ради Харківського національного університету будівництва та архітектури (вул. Сумська, 40) відбудеться презентація книги «Будівництво та реконструкція стадіонів».

Архів документів