Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Реформування житлово-комунального господарства та доступне житло включені до державної Програми активізації економіки

На розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України Віктора Януковича в рамках презентації Програми економічної активізації на 2013-2014 роки Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул представив заходи з розвитку інфраструктури та інші важливі для країни проекти. В рамках реформування житлово-комунального господарства, яке є однією з найскладніших галузей, передбачено низку ключових заходів. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України: «Зокрема: стимулювання створення ОСББ за допомогою держави, модернізація централізованих систем тепло та водопостачання і водовідведення; обладнання будинків сучасними приладами обліку; капітальний ремонт ліфтів».

Щодо виконання робіт з ремонту та обслуговування автодоріг у Харківській області

Згідно з інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації замовником по всьому комплексу дорожніх робіт в регіоні за рахунок коштів державного бюджету є Служби автомобільних доріг у Харківській області (далі – Служба), яка підпорядкована Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодору).

До уваги акредитованих журналістів!

Збір представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення робочого візиту в Харківську область Міністра соціальної політики України Наталії Королевської – 28 лютого о 7:45 біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). 

У Харкові відбудеться семінар для підприємців «Договірні правовідносини-2013. Судова практика їх виконання»

6 березня в Харкові відбудеться безкоштовний консультаційний семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Договірні правовідносини-2013. Судова практика їх виконання». Захід організовується Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва. В рамках семінару планується висвітлити види договірних правовідносин на прикладі конкретних договорів, розглянути правила оформлення та розірвання договору, особливості адміністративно-господарської, цивільно-правової відповідальності за невиконання договору та інші питання.

У Харківській області планується створити кілька індустріальних парків

На Харківщині 4 компанії розглядають можливість створення індустріальних парків. Як зазначив сьогодні в ефірі «Радіо Слобожанщини» директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка, в області для швидкого економічного розвитку має бути кілька індустріальних парків.

Євген Савін привітав харків’янку Марію Панфілову із здобуттям бронзової медалі чемпіонату Європи з біатлону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації, президент Федерації біатлону Харківської області Євген Савін привітав харків’янку Марію Панфілову із здобуттям бронзової медалі чемпіонату Європи з біатлону. «Прийміть найщиріші вітання зі здобуттям бронзової медалі у естафеті на чемпіонаті Європи з біатлону. Ця перемога стала гарним подарунком для численних шанувальників біатлону і всіх українських уболівальників. Дуже приємно, що результати наших біатлоністів щорічно зростають. Ваші виступи є запорукою того, що в Україні підростає нове покоління талановитих спортсменів. Впевнений, що завдяки плідній співпраці вітчизняних спортсменів та тренерів у найближчому майбутньому ми станемо свідками відродження славетних традицій Харківського біатлону. Ми пишаємося Вашою перемогою і здобутими нагородами, які прославляють нашу країну. Бажаємо Вам незмінно високих результатів, життєвої наснаги, щастя і міцного здоров’я», - йдеться у вітальній телеграмі.

В Харкові буде відкрито інформаційний курортно-туристичний офіс Автономної Республіки Крим

У квітні – травні цього року в Харкові з'явиться інформаційний курортно-туристичний офіс Автономної Республіки Крим. Про це під час прес-конференції повідомив Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв. За його словами, це буде один з перших таких офісів в Україні. Також вони будуть в Дніпропетровську, Донецьку, Львові та Києві.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 55 одиниць техніки та 92 дорожніх робітників. Станом на ранок 27 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Кегичівському районі

Станом на 27 лютого в Кегичівському районі працюють 4 котельні (100%), опалюються усі 54 об’єкти соціальної сфери: 16 шкіл, 13 дитячих та 25 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Харківські журналісти взяли участь у XXII Міжнародному туристичному ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013» (доповнено)

Сьогодні в рамках прес-туру до Криму харківські журналісти взяли участь у XXII Міжнародному туристичному ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013 », присвяченому подієвому туризму та інтернет-продажам. Для участі у виставці було акредитовано понад 500 представників України, Росії, Білорусі та інших країн.

У 2013 році Харківщина отримає нові автомобілі екстреної медичної допомоги за рахунок держбюджету

У 2013 році держава виділить близько 1 млрд гривень на закупівлю нових машин для екстреної медичної допомоги в Україні. Про це під час брифінгу для регіональних ЗМІ повідомила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. За її словами, цього року передбачається придбати близько 1 тисячі автомобілів для всіх областей, Харківщина в межах пропорційного розподілу також отримає належну кількість машин, - повідомляє сайт газети «Слобідський край». Для повного забезпечення новими авто закладів екстреної медичної допомоги державі необхідно близько п’яти років.

Законопроект про введення преференцій для Технополісу «П'ятихатки» направлений на узгодження

Законопроект, який був розроблений фахівцями Науково-дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної Академії Правових Наук України, переданий на узгодження в Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України та Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що ці агентства створені саме для того, щоб лобіювати подібні законопроекти, і Харківщина розраховує на його підтримку і цими агентствами, і харківськими депутатами Верховної Ради.

28 лютого відбудеться семінар з питань впровадження систем якості харчових продуктів на підприємствах переробної та харчової промисловості

28 лютого 2013 року о 10:00 в Харківському центрі метрології, стандартизації та сертифікації (Харків, вул. Мироносицька, 42, 2 –й пов., конференц-зал) відбудеться семінар-нарада з питань впровадження та застосування систем безпечності та якості харчових продуктів на підприємствах переробної та харчової промисловості Харківщини.

Для розвитку науки необхідно створювати преференції вченим у сфері трансферу технологій

«Якщо ми хочемо, щоб Харків був центром наукової думки, необхідно створювати преференції для науки з питання трансферу технологій. Якщо ми створимо ці преференції, дамо можливість бізнесу завозити спеціальне обладнання для проведення наукових досліджень, будуть преференції з розмитнення, акцизів, то таким чином бізнес сюди піде, і ми вирішимо завдання трансферу технологій, зв'язку науки, наукових досягнень і реалізації їх в підприємництві», - підкреслив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Андрій Моченков. За його словами, для швидкого економічного розвитку Харківщини необхідно збільшувати випуск продукції з високою доданою вартістю, для чого слід налагоджувати і зміцнювати кооперацію між вченими та великими підприємствами.

Харківська біатлоністка Марія Панфілова виборола бронзову медаль чемпіонату Європи

Жіноча збірна України 26 лютого посіла 3 місце в естафетній гонці на чемпіонаті Європи з біатлону. Першою у гонці стала збірна Німеччини, другою – збірна Чехії. Українська збірна виступала у такому складі: Юлія Джима, Яна Бондарь, Ірина Варвинець та Марія Панфілова.

Створення технополісу «П'ятихатки» націлене на формування ринкових механізмів та інноваційної інфраструктури в Харківській області

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Андрій Моченков, створення на території області технополісу «П'ятихатки» дозволить дати потужний поштовх розвитку інновацій в регіоні. «Проект створення технополісу «П'ятихатки» націлений на формування ринкових механізмів і відповідної інноваційної інфраструктури, здатних перетворити науково-технічний потенціал регіону в основний ресурс суспільного виробництва», - зазначив він.

У 2012 році експорт регіону виріс на 9,6%

У 2012 році підприємства та організації Харківщини здійснювали експортні операції в 118 країн світу, імпортували товари також із 118 країн. Про це, посилаючись на дані Головного управління статистики в Харківській області, повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «За 2012 експорт регіону склав 2022,1 млн.дол. США, що на 9,6% більше, ніж за 2011 рік. Імпорт зріс на 20,4%, склавши 2741 млн.дол. США», – зазначив він.

На Харківщині проводиться робота з покращення умов праці для ув'язнених в установах пенітенціарної служби області

У Харківській області заплановано проведення низки заходів для створення нових робочих місць та сприяння суспільно-корисній зайнятості засуджених на підприємствах установ пенітенціарної служби України в Харківській області. Всі вони увійшли до відповідного розділу комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, розробленого управлінням забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян ХОДА. За словами заступника голови ХОДА Олега Анпілогова, реалізація цієї програми дозволить вирішити кілька важливих завдань. «Сенс програми полягає в тому, щоб зміцнювати матеріально-виробничу базу установ пенітенціарної служби області, щоб максимальна кількість засуджених осіб, які відбувають покарання в установах служби в області, залучалися до оплачуваної праці, працювали на цих виробництвах і заробляли гроші. За ці кошти вони б оплачували своє утримання, з них робилися б відрахування на виконання рішень судів, де злочинами, які скоїли ув'язнені, заподіяна шкода іншим особам. Також з цих грошей робилися б відрахування на виплату аліментів на утримання дітей деяких категорій засуджених, які відбувають покарання, а їхні діти перебувають з мамами, наприклад», - розповів заступник голови області.

Перше місце серед причин «нетипової» смертності посідають захворювання системи кровообігу

Сьогодні відбулося засідання Харківської обласної громадської гуманітарної ради, в якому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та директор Українського інституту клінічної генетики Харківського національного медичного університету, генеральний директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, професор Олена Гречаніна. «Здоров'я людини обумовлено геномним здоров'ям, і це вже є аксіомою. Наша генетична інформація була адаптована до колишніх умов навколишнього середовища. В даний час наш геном не встиг змінитися внаслідок своєї консервативності, і тому всі нинішні хвороби придбали інші риси і безжально забирають багато молодих життів від захворювань, які повинні виявлятися тільки в літньому віці. Таке зміщення строків прояви серйозних хвороб і послужило причиною того, що ми винесли на обговорення Гуманітарної ради проблеми «нетипової» смертності і раптової дитячої смертності», – зазначив у своєму вступному слові заступник губернатора.

Досягнуті перші угоди про співробітництво між Харківською областю і штатом Техас

Візит делегації Харківської області до Техасу вже дає перші результати. Зокрема, 25 лютого учасники делегації на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним відвідали Х'юстонський медичний центр, який є найбільшим медичним закладом США. В результаті візиту досягнуто домовленості з керівником центру доктором Робертом Робертсоном щодо стажування харківських фахівців на базі Х'юстонського медичного центру. «Доктор Робертсон презентував цей центр для учасників харківської делегації та висловив зацікавленість у тому, щоб українські лікарі і зокрема, харківські, побували там на стажуванні. Була досягнута домовленість, що протягом року близько 10 осіб зможуть там побувати, також зможуть пройти стажування в центрі чиновники від охорони здоров'я Харківської області, які відповідають за реформи в даній галузі», - повідомив Михайло Добкін.

На Харківщині надається правова допомога людям, які відбувають покарання в установах пенітенціарної служби

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківської обласної спостережної комісії її голова, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, на Харківщині ув'язнені мають можливість отримати правову допомогу з різних питань. Зокрема, до цієї роботи залучаються учасники як обласної, так і районних спостережних комісій. Для більш ефективної роботи в цьому напрямку для них проводяться спеціальні методичні заходи.

Контроль медичного обслуговування ув'язнених, які страждають соціально небезпечними хворобами, - важлива частина роботи обласної спостережної комісії

На Харківщині пильна увага приділяється забезпеченню якісного медичного обслуговування осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі і страждають соціально небезпечними захворюваннями. Зокрема, ця тема знаходиться на контролі Харківської обласної спостережної комісії, і найближчим часом робота комісії в цьому напрямку буде продовжуватися, - заявив сьогодні в ході засідання комісії її голова, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. «Ми наприкінці 2012 року ретельно вивчили питання медичного забезпечення хворих на туберкульоз, СНІД та інші соціально небезпечні захворювання серед осіб, які відбувають покарання в установах пенітенціарної служби Харківської області. До цієї роботи були залучені фахівці управління медичного забезпечення Харківського обласного управління пенітенціарної служби, а також Департаменту охорони здоров'я Харківської області. З проблемних питань нами вироблені відповідні рекомендації, які ми направили і в пенітенціарну службу, і в Департамент охорони здоров'я обласної адміністрації. Я думаю, ці рекомендації повинні бути почуті, і ми плануємо відслідковувати, яким чином вони реалізуються, які заходи вжиті відповідними відомствами та управліннями», - сказав він.

У 2013 році буде активізовано роботу Харківської обласної спостережної комісії

Сьогодні у Харкові відбулося засідання Харківської обласної спостережної комісії під керівництвом заступника голови ХОДА Олега Анпілогова. В ході засідання учасники комісії підбили підсумки роботи за 2012 рік, а також склали план роботи на перше півріччя поточного року. Як зазначив Олег Анпілогов, у 2013 році роботу комісії слід активізувати за рядом напрямків. «Основне завдання комісії - організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, які відбули покарання. Я вважаю, що ці функції повинні здійснюватися більш ефективно. Ми сьогодні обговорили, наскільки повно проводилася робота у 2012 році, де є проблеми, де ми не допрацьовуємо, і всі прийшли до спільного висновку, що робота комісії потребує додаткових організаційних заходів. Потрібно шукати нові форми роботи, генерувати нові думки та ідеї з точки зору тих завдань, які на нас покладені», - підкреслив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Ізюмському районі

Станом на 26 лютого в Ізюмському районі в роботі 14 котельних (100%), опалюються усі 25 об’єктів соціальної сфери: 18 шкіл і 7 дитячих закладів. До централізованого теплопостачання підключено 5 житлових будинків (100%).

Франція зацікавлена ​​в співпраці з Харківською областю в сільськогосподарській сфері

Для України і Франції співпраця в аграрному секторі – це один з найважливіших напрямків, тому що обидві країни є великими аграрними державами. Таку думку висловив в ході зустрічі з керівництвом Харківської області Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі. На його думку, взаємини двох найбільших сільськогосподарських країн Європи в аграрному і продовольчому секторі повинні бути більш розвиненими. «Враховуючи, що ваше місто знаходиться в самому центрі чорноземних земель, в цьому напрямку можна зробити більше», – підкреслив Ален Ремі.

У Харкова має бути повноцінний місто-партнер у Франції

Як зазначив в ході зустрічі з керівництвом Харківської області Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі, великий потенціал несе в собі співпраця міст. На його думку, треба, щоб Харків знайшов собі повноцінного партнера у Франції, тому що це друге місто України, і його потенціал має поєднуватися з потенціалом такого ж великого французького міста. «Харків пов'язували особливі відносини з Ліллем. Лілль є одним з найбільших міст Франції, так само як і Харків в Україні. Я вважаю, що нинішній рівень співпраці не відповідає статусу цих двох міст. Необхідно шукати нові шляхи співпраці», – підкреслив Ален Ремі.

Франція посідає перше місце за обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини

За обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини Французька республіка посідає перше місце. Станом на 1 січня 2013 року французькі підприємства інвестували 845 млн. дол. США, що становить 39% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, зовнішньоторговельний оборот області з Францією за 2012 рік склав 16,3 млн. дол. США, експортні поставки за аналогічний період склали 410 тис. дол. США, імпортні – 15,9 млн. дол. США.

Валентин Дулуб зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі

Сьогодні відбулась зустріч першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба та заступника голови Харківської обласної ради Людмили Давидової з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі. Під час заходу сторони обговорили стан та перспективи взаємовигідного співробітництва між Харківською областю та Францією. Валентин Дулуб зазначив, що Харківська область є сільськогосподарським, інноваційним, транспортним та освітнім центром. Налагоджено довгострокове співробітництво у науковій сфері: в Харкові працює спільна франко-українська програма підготовки магістрів між Харківським національним економічним університетом та французьким університетом «Ліон-2». Також активним учасником співробітництва є Харківський національний університет ім. Каразіна.

Ухвалення законопроекту «Про особливості оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції» стане закономірним продовженням затверджених раніше податкових пільг

Оскільки основні витрати компаній у сфері IT припадають на заробітну плату, зниження ставки податку на доходи «айтішників» з 15% до 5% буде стимулювати зростання кількості таких компаній. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. На його думку, ухвалення законопроекту «Про особливості оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції» стане закономірним продовженням затверджених минулого року податкових пільг.

Стартував прес-тур журналістів Харківщини до Криму

Сьогодні група харківських журналістів приїхала до Криму в рамках реалізації угоди про співробітництво між Харківщиною та Автономною Республікою. З 26 лютого по 1 березня представники ЗМІ Харківської області за підтримки управління у справах преси та інформації ХОДА, а також Міністерства курортів і туризму Автономної Республіки Крим ознайомляться з туристичним потенціалом Криму, а також з перспективами подальшого співробітництва між регіонами.

Архів документів