Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У другому кварталі 2013 року в Харківській області будуть здані в експлуатацію 2 будинки в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Доступне житло»

Як наголосив в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині ведеться активна робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України у розділі «Доступне житло». «У нас в різному ступені готовності знаходиться 23 будинки, мінімальний ступінь готовності - понад 70%. Є будинки, які готові на 95%, 2 будинки ми здаємо в кінці другого кварталу, таким чином у нас буде вже близько 100 квартир. Зараз спостерігається активізація людей, які отримують консультації щодо участі в програмах - до 15 осіб на день. У цьому році 4 сім'ї вже оформили документи на отримання кредиту, ще 20 сімей такі документи готують. Я думаю, найближчим часом близько 200 сімей подадуть документи, вони виявили бажання придбати квартири за програмою "Здешевлення вартості іпотечних кредитів"», - повідомив глава області.

Опалювальний сезон в Харківській області проходить без зауважень

Про це повідомив в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Щодо ходу опалювального сезону жодних зауважень немає, все йде в штатному режимі. Що стосується розрахунків за газ, то якщо з нами  розрахуються по компенсації різниці в тарифах, пільгах та субсидіях, а також розрахуються держустанови, рівень розрахунків у нас буде 88%, що для Харківської області досить високий показник. І ми будемо прагнути довести його до 100%», – зазначив він.

У цьому році в Дворічанському районі області планується розпочати будівництво критого басейну

Про це сьогодні в ході прес-туру представників регіональних ЗМІ в Борівський та Ізюмський райони повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, критий басейн зовні буде схожий на типовий фізкультурно-оздоровчий комплекс. Тільки замість спортивної зали в ньому буде два басейни: один для початківців, другий великий - на шість доріжок. «Такий критий басейн це наше ноу-хау. Проект вже готовий. Після того, як він буде сертифікований, можна буде приступати до його реалізації. Почнемо з селища Дворічна, тому що у цьому районі достатня кількість спортивних майданчиків, а басейну немає», - сказав Дмитро Перепелиця.

Харківська область стабільно посідає друге місце в рейтингу областей України з олімпійських та неолімпійських видів спорту

Про це повідомив в ході прес-туру регіональних ЗМІ директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, в олімпійських та неолімпійських видах спорту Харківський регіон посідає другі місця, з інваспорту – 1 місце. «За минулий рік тільки на міжнародних змаганнях харківські спортсмени завоювали більше 360 медалей. Для порівняння, в 2010 році – 312 медалей, у 2011 – 330. Тобто, з кожним роком їх стає все більше», – зазначив директор Департаменту.

20 спортсменів від Харківської області претендують на участь в зимових Олімпійських іграх 2014 року

Про це сьогодні під час прес-туру регіональних ЗМІ в Борівський та Ізюмський райони повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. «На даний момент подали заявки 20 ліцензіатів з 5 видів спорту: біатлон, шорт-трек, фігурне катання, сноуборд і лижні гонки», - повідомив він.

У цьому році в Харківській області планується закінчити будівництво 3 фізкультурно-оздоровчих комплексів (уточнено)

Як повідомив в ході прес-туру регіональних ЗМІ директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, в 2012 році було розпочато будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів у Лозовій, Первомайському та Вовчанську. У цьому році планується закінчити будівельні роботи та відкрити комплекси. Директор Департаменту зазначив, що в цьому році закладено перший камінь будівництва ФОКу в Дергачівському районі та планується розпочати роботи в Краснограді, Зачепилівці і Близнюках. Будівництво цих чотирьох комплексів планується завершити в 2014 році.

У 2013 році в усіх районах і містах обласного значення Харківської області планується відкрити спортивні та тренажерні майданчики

Про це сьогодні під час прес-туру регіональних ЗМІ до Борівського та Ізюмського районів повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. За його словами, з кожним роком кількість спортивних об'єктів, які будуються в області, значно збільшується. «За 2012 рік побудовано 17 майданчиків із синтетичним покриттям та 32 тренажерні майданчики. Також побудовано ФОК у Боровій, де зараз займаються близько 500 дітей, є секції футболу, міні-футболу, волейболу, баскетболу, тренажерна зала, аеробіка. На будівництво цього ФОКу було витрачено близько 6,5 мільйонів гривень. Для порівняння - в 2011 році на території Харківської області було побудовано 12 спортивних майданчиків із синтетичним покриттям та 18 тренажерних майданчиків. У 2006 - 2007 роках по області будували тільки по 2 тренажерні майданчики на рік, причому тільки в місті Харкові, а в районах області взагалі цьому не приділялася увага. Тому я можу сказати, що у нас в планах на 2013 рік - в усіх районах та містах обласного значення відкрити ще по одному майданчику із синтетичним покриттям та по тренажерної майданчику», - розповів Дмитро Перепелиця.

Дитячий садок у селі Іллічівка Барвінківського району опалюється у нормальному режимі

19 березня в низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що Іллічівський дитячий садок в Барвінківському районі залишився без опалення, оскільки зловмисники вкрали з приміщення одну чавунну батарею. Як повідомив сьогодні голова Барвінківської РДА Іван Бовдуй, вихованці Іллічівського дитячого садка ніяк не відчули крадіжку батареї, тому що дитячий садок вже 15 років перебуває в іншій будівлі. «Ця двоповерхова будівля, з якої була вкрадена батарея, знаходиться у власності Іллічівської сільської ради і до виховного процесу не має жодного відношення. Мені незрозумілі заяви про те, що там мерзнуть діти. Як садок це приміщення не використовується більше 15 років, воно стоїть порожнє. А виховання дітей у нас забезпечує одноповерхова будівля, що знаходиться через дорогу від школи. І садок, і школа працюють у нормальному режимі і опалюються, як і належить», - заявив керівник району.

За 2012 середня зарплата в Харківській області збільшилася на 14,4%

Середньомісячна номінальна заробітна плата на Харківщині в 2012 році становила 2 753 грн., що в 2,4 рази перевищило державні соціальні стандарти, які діяли у цей період. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У порівнянні з 2011 роком зарплата зросла на 14,4%. В області продовжує спостерігатися високий рівень диференціації розміру заробітної плати за видами економічної діяльності. Так, найбільш високооплачуваними продовжують залишатися працівники фінансових установ та підприємств з видобутку паливно-енергетичних корисних копалин», – зазначив він.

Народна творчість і класичне мистецтво потребують державної підтримки

Як наголосив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, для збереження національної ідентифікації українців необхідно на державному рівні підтримувати народну творчість. Також підтримки потребує і класичне мистецтво, тоді як сучасні форми творчості не вимагають до себе такої пильної уваги.

У минулому році в експорті послуг регіону переважали операції з нерухомістю

«Згідно з даними обласного управління статистики, в структурі експорту послуг за 2012 рік переважали послуги в операціях з нерухомістю – 49,2%, послуги, пов'язані з фінансовою діяльністю – 14,2%, послуги у сфері освіти – 12,8%», – повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він додав, що в порівнянні з 2011 роком область в 9,3 рази наростила обсяг експорту послуг, пов'язаних з діяльністю у сфері охорони здоров'я, в 4,5 рази – з діяльністю готелів та ресторанів.

Харківське училище культури відзначає 45-річчя

25 березня о 14.00 у малій залі ХНАТОБу ім.М.В.Лисенка з приводу ювілею відбудеться урочиста церемонія нагородження працівників училища та святковий концерт. За 45 років училище підготувало понад 4 тисячі висококваліфікованих спеціалістів для закладів культури та освіти Слобожанського краю. На його базі проходять конкурсні випробовування учасників Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант.», семінарські заняття та майстер-класи для викладачів дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв, працівників закладів культури Харківської області.

За 2012 рік підприємства сфери послуг регіону виконали 520 мільйонів замовлень

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, найбільша кількість підприємств, що надають послуги, знаходиться в Харкові – 82,9% від загальної чисельності. «За 2012 підприємствами сфери послуг регіону було виконано 520 мільйонів замовлень, середня вартість одного замовлення – 22,8 грн. Що стосується найбільш популярних у населення послуг, середня вартість маршрутного автоперевезення склала 3,3 грн., послуг пошти та зв'язку – 14,1 грн., послуг у сфері охорони здоров'я – 392,1 грн., послуг з надання готельних номерів та інших місць тимчасового проживання – 729,9 грн.», – повідомив він.  

Близько 15% бібліотек Харківської області підключені до мережі Інтернет

У Харківській області активно реалізується програма з комп'ютеризації бібліотек та підключення їх до мережі Інтернет. Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, на даний момент вже підключено до Інтернету близько 15% всіх бібліотек області. «У нас серйозними темпами зараз в області йде процес комп'ютеризації бібліотек та підключення їх до мережі Інтернет. Вже впродовж пари років нам вдалося в 3 рази збільшити і кількість комп'ютерів в цих установах, і кількість бібліотек, які мають підключення до мережі Інтернет. Зараз можна говорити, що близько 15% бібліотек Харківської області підключені до мережі Інтернет. З одного боку, ця цифра може здатися не дуже великою, але на тлі інших регіонів України Харківська область знаходиться в лідерах», - зазначив він.

У Харківській області розроблена програма дій з відновлення матеріально-технічної бази закладів культури

На Харківщині реалізується політика збалансованого функціонування закладів культури. Зокрема, при розподілі коштів враховуються не тільки можливості обласного бюджету, а й потреба мешканців того чи іншого населеного пункту в певному закладі культури. Як підкреслив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, в даний час в області ведеться робота зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури.

Події дня

Сьогодні, 20 березня, о 16:00 у залі засідань Держпрому (пл.Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх, вхід через 1 або 3 під'їзд) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання роботи в рамках діючого Митного кодексу України».

Меморіальну дошку кінематографісту Олександру Мішону буде встановлено на будинку по провулку Слюсарному

В рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» видатному кінематографісту Олександру Мішону буде встановлено меморіальну дошку на будинку № 1/11 по провулку Слюсарному. Саме там працював першопроходець вітчизняного та азербайджанського кінематографу. Виготовлення та встановлення дошки буде здійснене за рахунок Харківського обласного національно-культурного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг». Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Для кінофестивалю «Харьковская сирень» написано гімн

Про це на прес-конференції розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона зазначила, що в даний час харківський композитор Микола Стецюн завершує роботу над музикою до гімну кінофестивалю «Харьковская сирень». Остаточний варіант буде представлений в кінці березня. «Режисерсько-постановочна група працює над тим, щоб під час відкриття кінофестивалю цей гімн прозвучав у виконанні хору солістів обласної філармонії і симфонічного оркестру, - сказала Вікторія Маренич, - текст гімну я вже читала».

Для проведення V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» з обласного бюджету виділено 1 млн. грн.

Сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич подякувала депутатському корпусу обласної ради за надану фінансову підтримку фестивалю. «Величезне спасибі депутатському корпусу Харківської обласної ради. У цьому році була виділена безпрецедентна сума фінансової підтримки фестивалю - 1 млн. грн. для його проведення. Для нас це підтримка всіх наших починань, це оцінка нашої діяльності за 5 років», - сказала вона.

До 5-річчя Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові буде відкрито ще 3 меморіальні дошки

Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Одним із напрямків роботи, яку проводить «Харьковская сирень», є відкриття меморіальних дошок. Відмінність нашого кінофестивалю від інших полягає в тому, що ми повертаємо Харкову імена його синів і дочок, які вписали в історію міста свою сторінку. В даному випадку сторінку в історію кінематографу м. Харкова. Вже встановлено дві дошки. У минулому році - Йосипу Тимченку, винахіднику першого в світі кіноапарата; на другому кінофестивалі - дошка Альфреду Федецькому, яка встановлена на будівлі Харківської філармонії, де 2 грудня 1896 відбувся перший публічний кіносеанс. Три меморіальні дошки відразу ми ще ніколи не відкривали», - сказала Вікторія Маренич.

Харків'яни поповнюють експозицію Музею історії кіно

Як зазначила у ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, з кожним днем ​​збільшується експозиція Музею історії кіно, який буде відкритий в кінотеатрі «Боммер».

«Харьковская сирень» представить увазі любителів кінематографа фільм «Привид опери» 1929 року

В один з вечорів V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на Алеї почесних гостей буде продемонстрований фільм 1929 року режисера Руперта Джуліана «Привид опери». Показ супроводжуватиме симфонічний оркестр Харківської філармонії. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич.

Під час V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться творчий вечір Мішель Мерсьє

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в рамках V Міжнародного кінофестивалю відбудеться творчий вечір з французькою актрисою Мішель Мерсьє, який триватиме півтори години.

На ювілей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на харків'ян чекають майстер-класи від видатних кінорежисерів

Сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич розповіла про майстер-класи, які відбудуться в рамках ювілейного кінофестивалю «Харьковская сирень». «У цьому році свій майстер-клас для студентів профільних спеціальностей проведе наш незмінний голова журі, кінорежисер, сценарист, актор, Народний артист РФ Володимир Фокін. Він хоче познайомити наших режисерів-початківців з кінороботами талановитих молодих кінематографістів. Я думаю, що це буде цікаво для нашої творчої молоді, яка буде себе презентувати на кінофорумі», - зазначила Вікторія Маренич.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться показ фільму Дмитра Лавриненка «Ніч в 641 день»

Частиною V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» стане секція, присвячена 70-річчю визволення Харківщини від фашистських загарбників. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич, в рамках цієї секції харків'янам буде продемонстровано фільм «Ніч в 641 день», присвячений періоду окупації Харкова.

У кінотеатрі «Боммер» відбудуться всі майстер-класи і покази робіт конкурсантів у рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Всі майстер-класи та перегляд робіт конкурсантів V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудуться в кінотеатрі «Боммер». По-перше, це дуже зручно, тому що він розташований в центрі міста. По-друге, він настільки камерний для того, щоб там могли проводити і майстер-класи, і обговорення, і якісь творчі майстерні», - сказала Вікторія Маренич.

У квітні на Алеї зірок кінофестивалю «Харьковская сирень» з'являться нові відбитки долонь

У квітні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» на Алеї почесних гостей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть відкриті стели з відбитками долонь гостей, що відвідали наше місто у 2012 році. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич. Це відбитки французького кіноактора Алена Делона, Народного артиста Росії Родіона Нахапетова, фахівця зі спецефектів, володаря призу Американської кіноакадемії «Оскар» Юджина Мамута і майстра мультиплікації, власниці студії «Animagic» (США) Ірини Борисової.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» в галереї «Бузок» відбудеться виставка картин, присвячена квітам бузку

Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Харківські художники з особливим трепетом ставляться до квітів бузку. Ми хочемо зібрати всі картини тих художників, які зображали її у своїх роботах, і представити їх на нашій виставці в галереї «Бузок». Експозиція буде демонструватися протягом всього кінофестивалю», – підкреслила вона.

В рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано три книжки

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич, «Харьковская сирень» - єдиний кінофестиваль в Україні, який крім кінопоказів, різних іміджевих заходів проводить дуже велику науково-пошукову діяльність, за підсумками якої в подальшому видаються книги.

В рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбудеться майстер-клас «Археологія кіно» Сергія Гавриленка

У суботу, 23 березня, в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» в Харкові на базі кінотеатру «Боммер» відбудеться майстер-клас на тему: «Археологія кіно» від історика і теоретика кіномистецтва, режисера документальних фільмів Сергія Гавриленка. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Архів документів