Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

26 березня відбудеться семінар на тему «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу»

26 березня в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться семінар-практикум щодо соціального розвитку регіону для представників бізнесу, місцевих органів влади та ЗМІ Харківської області та м. Харкова на тему «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу». Початок о 10:00. Програма семінару-практикуму «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу»

Торгові мережі виконують домовленості, закріплені в Меморандумі взаєморозуміння, і забезпечують мінімальні ціни на хліб соціальних сортів

Торгові мережі супермаркетів продовольчого профілю виконують домовленості, закріплені в підписаному 25 січня 2013 року Меморандумі взаєморозуміння, і забезпечують мінімальний рівень цін реалізації хліба соціальних сортів. У мережах супермаркетів такий хліб позначено спеціальними цінниками «Соціальна ціна», за якими покупець може швидко його знайти. Про це повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин.

Для всіх, хто бажає взяти участь в програмах іпотечного кредитування, Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву проводить консультації

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Наталія Алфьорова, по вулиці Данилевського, 38 щовівторка з 10:00 до 16:00 спеціалістами Фонду проводяться консультації для всіх бажаючих взяти участь в одній з державних іпотечних програм. Телефон для довідок: 705-27-03, 717-27-79.

Державні програми іпотечного кредитування - практично єдиний спосіб вирішити проблему житла

Про це сьогодні під час прес-конференції від імені всіх забудовників Харківської області заявив голова асоціації «Регіональне будівництво» Олександр Харченко. «Ці програми практично єдиний спосіб вирішити проблему житла в розумних межах. На цифрах це буде виглядати наступним чином: якщо ви назбирали 25% від вартості однокімнатної квартири, це близько 50 тис. грн., то далі щомісяця треба буде виплачувати трохи більше тисячі грн. Для родини це прийнятна ціна. Кожна з цих програм має свої позитивні моменти. Скажімо, за програмою «Доступне житло» двокімнатна квартира може коштувати до 20 тис. дол. У принципі, кращої програми ще ніхто не придумав», - сказав Олександр Харченко.

26 березня у ресторані «Місто» відбудеться майстер-клас з приготування французької кухні

З 25 по 28 березня на запрошення Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету та за підтримкою Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» відбувається візит делегації викладачів та студентів lycée des métiers de l’hôtellerie Jean-Drouant у м. Харків. 26 березня 2013 року о 12:30 у ресторані «Місто» (вул. Клочківська, 190) відбудеться майстер-клас з приготування французької кухні. На вищевказаній захід запрошені керівники закладів ресторанного господарства та ресторатори міста Харкова.

У Харківській області знизилися ціни на свинину, м'ясо птиці та яйця

За даними моніторингу Головного управління статистики в Харківській області, станом на 22 березня в області знизилися ціни на деякі продукти харчування: свинину, м'ясо птиці та яйця. Вартість 1 кг свинини склала 45,50 грн. за 1 кг (на 1% менше, ніж станом на 15 березня), 1 кг м’яса птиці – 21,30 грн. (на 0,5% менше), 1 десятка курячих яєць – 8,1 грн. (на 0,7% менше).

У 2013 році за державними програмами житлового кредитування можна буде придбати 1858 квартир

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління містобудування та архітектури Харківської ОДА Михайло Рабінович, вже складено графік всіх об'єктів, які братимуть участь у реалізації державних іпотечних програм. «Ми визначили 23 житлових об'єкта, в яких вільними від зобов'язань перебувають 1858 квартир. Це значна кількість. За попередніми даними по Харкову за програмою "Доступне житло" планується виділити з держбюджету 4 млн. грн., 5 млн. грн. вже визначив під цю програму міський бюджет міста Харкова», - сказав Михайло Рабінович.

Кількість людей, що бажають придбати квартири за програмою «Доступне житло», у цьому році має перевищити показники 2012 року

Такі розрахунки привела під час прес-конференції з питань реалізації в Харківській області програм «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» та «Доступне житло» начальник Харківського обласного управління публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» Оксана Сороколіта. За її словами программа повинна сприяти вирішенню житлових проблем у державі, особливо це питання актуальне для молоді, а також сприяти розвитку довгострокового молодіжного кредитування.

З реалізації програм "Доступне житло" та здешевлення вартості іпотечного кредитуванн Харківська область посідає 4 місце в Україні

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник управління містобудування та архітектури Харківської ОДА Михайло Рабінович. «У 2012 році за Програмою здешевлення вартості іпотечного кредитування харків'янам було передано 61 квартиру загальною площею 3,3 тис. кв. м. Під цю програму було виділено 5 млн. грн. У найближчі дні повинна відбутися оплата ще по 13 договорам, які були укладені в кінці року. На компенсацію відсотків громадянам виплачено 349 тис. грн.», - сказав Михайло Рабінович.

В інформаційному агентстві «Укрінформ» відкрилася фотовиставка, присвячена досягненням Харківщини

Сьогодні в Українському національному інформагентстві «Укрінформ» відкрилася фотовиставка, присвячена досягненням Харківської області за останні три роки. На світлинах відображено соціальне життя регіону, підготовка та проведення Євро-2012, відкриття значущих об'єктів в області та зустрічі із першими особами держави.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Первомайський

Станом на 25 березня в м. Первомайський працює 13 котельних (100%), опалюються усі 13 об’єктів соціальної сфери (13 закладів – 100%): 6 дитячих закладів та 7 шкіл. До централізованого теплопостачання підключено 185 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Первомайський працюють диспетчерські служби: КП «Комунальник – 1» – телефон (05748) 3-22-51, Первомайське КП «Тепломережі» – телефон (05748) 3-23-37, Первомайське комунальне виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства – телефон (05748) 3-50-96.

Харківщина приймає першу Всеукраїнську учнівську олімпіаду з фізичної культури і спорту

На базі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту 24 березня відбулася церемонія відкриття ІV етапу першої Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту, започаткованої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови оргкомітету Всеукраїнської учнівської олімпіади Галина Коломоєць, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна він привітав учасників змагань та зазначив, що вони вже увійшли в історію.

У зв’язку з погодними умовами прес-конференція Михайла Добкіна перенесена

У зв’язку з погодними умовами прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, яка мала б відбутися сьогодні об 11:00 у прес-центрі Українського національного інформагентства «Укрінформ» (м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 8/16), перенесена. Дата і час будуть повідомлені пізніше.

На Харківщині працює 161 пункт обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 161 пункт обігріву, усі стаціонарні. Протягом доби за допомогою звернулося 2 особи. Всього з початку сезону холодов обігріто 3103 особи.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 3963,8 км автодоріг, у тому числі 1846,8 км місцевого та 2117 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 2217,44 куб. м піщано-сольових сумішей, 3,4 тонн солі та 94 куб. м росілу. Протягом доби на автошляхах області працювало 168 одиниць техніки та 198 дорожніх робітників. Станом на ранок 25 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 25 березня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція на тему «Реалізація програми «Доступне житло» в Харківській області»; о 17.00  у Харківській обласній філармонії відбудеться урочисте відкриття фестивалю дитячої творчості «Харків – місто добрих надій» (вул. Римарська, 21)

У Харківській області забезпечено проїзд до всіх населених пунктів

Про це 24 березня під час Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, за добу в Харківській області випало снігу від 5 до 12 см, але всі служби справляються, тому ситуація в регіоні штатна.

Для ліквідації наслідків снігопадів в Україні задіяно майже 6,5 тисяч одиниць спеціальної техніки

Всього по Україні задіяно понад 400 одиниць спеціальної техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), близько 6000 одиниць техніки комунальної та дорожньої служб, більше 70 одиниць важкої армійської техніки, у тому числі і БТР-и, 25 снігоприбиральних поїздів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час селекторної наради щодо стану проведення надзвичайних заходів, спрямованих на подолання наслідків стихійного лиха в областях України, що постраждали у зв’язку з безпрецедентними снігопадами. «За три доби підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій було звільнено із снігових заметів 2,5 тисячі автомобілів та надано допомогу на дорогах більше 5 тисячам громадянам. Завдяки превентивним заходам не допущено жодного випадку загибелі або обмороження людей», – зазначив він.

Надзвичайна ситуація показала активність місцевих громад України. Олександр Вілкул

Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урядової селекторної наради щодо проведення заходів, спрямованих на подолання наслідків стихійного лиха в областях України, які постраждали у зв'язку з безпрецедентними снігопадами. «Ця надзвичайна ситуація показала активність місцевих громад України. Люди допомагають рідному місту в боротьбі зі стихією. Я дякую жителям Києва та інших міст, районів та сіл за активну участь у розчищенні вулиць, допомогу на трасах і складних ділянках в містах по витягуванню автомобілів», – зазначив він.

Звання найкращого мера повернулося до Харкова

Харківський міський голова Геннадій Кернес став переможцем XVII щорічної премії України «Людина року-2012» в номінації «Міський голова року». Церемонія нагородження переможців відбулася 23 березня в Києві. У зв'язку з поганими погодними умовами Геннадій Кернес не зміг бути присутнім на церемонії. Почесну нагороду на сцені отримав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який раніше теж був переможцем в цій номінації.

У кінотеатрі «Боммер» презентований кіноапарат, виготовлений за кресленнями харківського винахідника Йосипа Тимченка

Сьогодні в рамках акції «Харьковская сирень. PS» історик кіно, викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого Сергій Гавриленко продемонстрував роботу кіноапарата, виготовленого за кресленнями харківського винахідника Йосипа Тимченка. За словами історика, цей винахід не був власне кінематографом, але однією з останніх ланок, яка віщувала появу кіно. «Найголовніше значення роботи Йосипа Тимченка полягає в тому, що він був першим винахідником, який ще до братів Люм'єр створив механізм переривчастого руху – основну частину будь-якої кінокамери і кінопроектора. Механізм переривчастого руху необхідний для того, щоб більш реально показати ілюзію руху – його необхідно переривати на якусь секунду, затримувати перед глядачем, а потім міняти на наступну картинку. Його винахід геніально простий», – заявив історик.

В рамках проекту «Харьковская сирень. PS» історик і режисер Сергій Гавриленко провів майстер-клас «Археологія кіно»

У харківському кінотеатрі «Боммер» відбувся майстер-клас історика і теоретика кіномистецтва, режисера документальних фільмів Сергія Гавриленка на тему «Археологія кіно», який відбувся в рамках проекту «Харьковская сирень. PS». «Археологія кіно – це предмет, який відомий у всьому світі дуже давно, протягом більше 40 років. Він викладається в усіх університетах Європи, США, Японії та інших країн. В Україні він раніше не викладалася, ми ввели його всього 3 роки тому на кафедрі кінознавства університету ім. Карпенка-Карого, де він читається для майбутніх теоретиків та істориків кіно. Ця дисципліна вивчає період з 1420 року, коли з'явилася перша технічна проекція статичного зображення на екран, і до раннього кінематографа 20-х років XX сторіччя. Вона розглядає всі технічні винаходи за ці 500 років, що передували появі кінематографа», – повідомив Сергій Гавриленко.

Агрогосподарства Харківської області готові до весняно-польових робіт на 93-94%

Сільськогосподарські підприємства Харківської області готові до весняно-польових робіт на 93-94%, а до 1 квітня будуть готові повністю. Про це повідомив за результатами селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Існують точкові проблеми з насінням елітних культур у 7 районів, із забезпеченням дизельним паливом і бензином – у 4, з додатковими засобами, які необхідно виділити на захист рослин і підживлення азотними добривами, – у 8. Я думаю, що до 29 березня проблемних районів залишаться одиниці», – зазначив він.

У Харкові відбудеться ХІІІ Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді

Спілка етнологів та фольклористів м.Харкова за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації планують його проведення з 24 березня по 7 квітня 2013 року. «Кроковеє коло» - це фестиваль традиційної народної культури Слобожанщини, його мета - залучення дітей та молоді до збереження та впровадження в життя народних звичаїв, обрядів, традицій рідного краю. У програмі: науково-практична конференція, творчі змагання, гала-концерт та заключна виставка робіт юних майстрів традиційних художніх ремесел.

При посівних роботах в Харківській області повинен застосовуватися насіннєвий матеріал найвищої якості

Про це повідомив у ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «До наших чорноземів не можна ставитися так, як багато хто ставився раніше. З минулого року ми взяли питання насіннєвого матеріалу під особливий контроль, і вважаємо III і більшу репродукцію насіннєвого фонду для посіву ярих культур неможливою в принципі. У цьому році 95% має складати насіння еліти або I – II репродукції. В даний час в 7 районах є проблеми, але до 1 квітня вони будуть вирішені, і загальний відсоток підготовки насіннєвого фонду під ярові культури буде не менше 95%», – зазначив заступник губернатора.

Цього року в м. Лозова планується розпочати будівництво дитячого садка

Сьогодні під час робочої поїздки заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна до м. Лозова (Авилівська сторона міста) було визначено місце будівництва дошкільного навчального закладу з робочою потужністю у 100 місць. Євген Савін зазначив актуальність забезпечення потреб мешканців міста у дошкільних навчальних закладах та підкреслив пріоритетність виконання доручень Президента України щодо розвитку мережі дошкільних навчальних закладів у Харківській області.

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Лозовій планується завершити до кінця року

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін за підсумками робочої поїздки в м.Лозова. «Введення в експлуатацію цього об’єкту за умови фінансування у повному обсязі заплановано на кінець поточного року. ФОК стане спортивним центром міста та його візитною карткою», - підкреслив Євген Савін.

Грошова оцінка земель проведена у 90,1 % населених пунктів області

На сьогодні із 1756 населених пунктів області грошова оцінка земель проведена у 1583, що становить 90,1 % від загальної кількості. Про це повідомив сьогодні у ході селекторної наради заступник начальника Головного управління Держземагентства у Харківській області Василь Саранча. За його словами, у 2012 році проведено та затверджено рішеннями місцевих рад технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель 1160 населених пунктів, із них: первинної – 431 населеного пункту та повторної – 729 населених пунктів, що становить 100% від загального обсягу запланованого на рік.

Господарства області забезпечені мінеральними добривами для проведення весняно-польових робіт

Для проведення комплексу весняно-польових робіт у господарствах області з урахуванням перехідних залишків осінньо-польових робіт є у наявності 127,2 тис. тонн мінеральних добрив у фізичній вазі або 50,8 тис. тонн діючої речовини. Забезпеченість складає 41 кг на 1 га площі. Про це повідомив сьогодні у ході селекторної наради заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА – начальник управління агротехнічного забезпечення Олексій Кучеревський. Всі райони області приступили до підживлення озимих культур по мерзлоталому ґрунту. На сьогодні підживлено 212,3 тис. га озимих культур, що становить 58% до запланованої площі підживлення. Завершили підживлення озимих культур господарства Краснокутського та Харківського районів області.

Канікули в школах області рекомендовано провести 8 - 14 квітня

Як заявив сьогодні директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, всім районним адміністраціям Харківщини рекомендовано змінити строки проведення шкільних канікул. За його словами, остаточні рішення ухвалюються тільки на місцях. «У листі Міністерства освіти і науки України щодо структури 2012 - 2013 навчального року рекомендовані орієнтовні терміни шкільних канікул. Остаточні дати шкільних канікул затверджують відповідні структури - управління освіти місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування», - розповів він.

Архів документів