Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина посідає 4 місце серед регіонів України за реалізацією іпотечної програми для забезпечення громадян доступним житлом

«Обсяг введення в експлуатацію житла у країні демонструє позитивну динаміку, у минулому році у Харківській області було прийнято в експлуатацію на 13,3% більше житла порівняно з 2011 роком – це близько 380 тис. кв. м», – зазначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник у ході виїзного засідання колегії Міністерства. Він нагадав, що в Україні реалізується ряд державних житлових програм, які довели свою ефективність. За підсумками минулого року за рахунок реалізації усіх цих програм отримали можливість поліпшити житлові умови більше 4 тисяч сімей. Також на виконання соціальних ініціатив Президента України у травні 2012 року започатковано нову іпотечну програму для забезпечення громадян доступним житлом, яка дає можливість за державної підтримки отримати кредит на придбання житла під 3% річних.

У Харківській області вжиті всі необхідні запобіжні заходи на випадок паводків

Про це повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. За його словами, на території Харківської області є 8 районів, в яких можуть виникнути паводки та можуть бути затоплені населені пункти.

За оцінкою Міністерства охорони здоров’я Харківська область посідає 3 місце серед регіонів України з питань профілактики і боротьби з туберкульозом

Про це повідомив сьогодні в ході засідання Обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДУ директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА, заступник голови Ради Олександр Галацан. За його словами, останні три роки відбувається постійне зростання видатків на систему охорони здоров’я області. За результатами 2012 року воно склало 25%. Спрямовані бюджетні кошти та ресурси благодійних фондів дозволили забезпечити одні з найкращих показників в Україні з боротьби із соціально небезпечними хворобами. Так один ліжко/день у стаціонарах протитуберкульозної служби Харківщини склав: з харчування - 19 грн., з лікування - 86 грн. на 1 особу.

Євген Савін привітав учнів, педагогів та роботодавців Харківщини зі святом професійно-технічної освіти

Сьогодні у навчально-спортивному комплексі НТУ «ХПІ» відбулося свято професійно-технічної освіти «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини», почесними гостями котрого стали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови облради Олена Олешко. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю учнів та педагогів, випускників шкіл, працівників промислових підприємств і роботодавців зі святом професійно-технічної освіти. Робочі професії є двигуном економічного розвитку держави, яка на сьогоднішній день відчуває брак професійних кадрів. Пріоритетом державної та регіональної політики є пошук нових форм ділового партнерства та ефективної взаємодії ринку праці, економіки та профтехосвіти. Хочу підкреслити, що гарні фахівці будуть затребувані на всеукраїнському та обласному ринку праці не тільки сьогодні, але і в майбутньому. Бажаю всім випускникам шкіл і ПТУ успіху у виборі подальшого професійного шляху і працевлаштуванні, а педагогам – працьовитості і терпіння», – зазначив у своєму вітанні заступник губернатора.

Ще 16 навчальних і медичних установ області будуть переведені на альтернативні види палива

Для зниження обсягів споживання природного газу в Харківській області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива. Про це повідомив у своїй доповіді на виїзному засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що в селищі Караван м. Люботин встановлена ​​пелетна топкова потужністю 200 кВт, яка забезпечує опалення загальноосвітньої школи та дитячого садка, в м. Богодухів – модульна котельня на твердому паливі потужністю 800 кВт. Вона опалює районний будинок культури, поліклініку, Центральну районну лікарню і філію Ощадбанку.

Уряд надасть максимальну підтримку харківським ініціативам у всіх проектах

По закінченню засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул подякував керівництву Харківської області за можливість проведення колегії і за наданий позитивний досвід.

Щодо правил нарахування платежів за комунальні послуги та примусового стягнення заборгованості у судовому порядку

За інформацією Департаменту комунального господарства Харківської міської ради, відповідно до ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом. Згідно з п.21 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку води і теплової енергії плата за надані послуги справляється згідно з установленими нормативами (нормами) споживання.

Всі регіони України повинні забезпечити безпеку громадян і якісний захист територій під час повеней

23 березня за добу в ряді областей України випала місячна норма опадів, для ліквідації наслідків стихійного лиха знадобилася спільна робота комунальних служб, Служби з надзвичайних ситуацій, «Укравтодору» і керівників областей. Як зазначив у ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, наступним завданням є якісна підготовка та проведення протиповеневих заходів. «У першу чергу вони стосуються дамб, водосховищ, захисних споруд і дуже важливо прочистити ливневу каналізацію, каналізаційні колектори та відвідні канали. Вже зараз сніг тане на сонці, а о 10-11 ранку суботи температура перейде через 0 градусів і буде стрибкоподібно підвищуватися. Почнеться інтенсивне танення снігу, це буде ще один іспит, який задасть нам природа, а оцінку виставлять люди», – заявив він.

Питання існування відомчих котелень необхідно вирішувати на державному рівні

На Харківщині питанням ЖКГ приділяється належна увага, - підкреслив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України голова ХОДА Михайло Добкін. У той же час, за його словами, деякі питання неможливо вирішити тільки силами місцевої влади без допомоги держави. Зокрема, до таких питань відноситься робота відомчих котелень.

До жовтня цього року буде сформований єдиний державний реєстр людей, які потребують поліпшення житлових умов

Про це сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Вчора Уряд ухвалив рішення про створення єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Це стосується так званих черг. Сьогодні черги ведуть органи місцевої влади. На це є багато нарікань. Тому до жовтня цього року повинна бути проведена повна інвентаризація і має бути сформований єдиний державний реєстр людей, які потребують поліпшення житлових умов», - зазначив він.

Щоб ефективно запрацювали всі житлові програми, необхідно повернути довіру людей до держави. Михайло Добкін

Реалізація державних програм у сфері будівництва доступного житла для громадян дозволить вирішити ряд найважливіших для Харківщини питань - підкреслив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, головна умова, яка повинна бути виконана для швидкої та ефективної реалізації житлових програм, - це довіра людей до держави. «Необхідно внести певні корективи, щоб ці програми реально запрацювали, але найголовніше - повернути довіру до держави у людей. Якщо людина буде знати, що протягом 15 років, на які вона взяла кредит, держава буде незалежно від того, хто знаходиться при владі, утримувати взяті на себе зобов'язання, я думаю, що кількість сімей, які побажають купувати квартири за якоюсь із існуючих програм, буде в рази збільшуватися», - заявив глава області.

Наше завдання – різко знизити споживання газу і перейти на ефективне заміщення. Олександр Вілкул

В Україні має бути різко знижене споживання газу. Про це повідомив в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Кожна область має бути готова представити програму зниження споживання газу. Це може бути зниження газоспоживання, перехід на інші види палива – вугілля, торф, пелети. Через один – два тижні ми вислухаємо кожен регіон: який їм необхідний фінансовий ресурс, який буде досягнутий результат, якою буде окупність проекту і скільки необхідно часу. Гроші на цю програму будуть виділені. Наше завдання – різко знизити споживання газу і перейти на ефективне заміщення», – зазначив він.

У цьому році в Україні необхідно приступити до індустріального будівництва житла

Як зазначив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, цього року в країні необхідно приступити до індустріального будівництва житла і вийти на будівництво 30-50 тис. квартир на рік.

З квітня в Харківську область почнуть надходити кошти на капітальний ремонт доріг

Субвенція на поточне утримання доріг, яка передається «Облавтодорам», і субвенція на ремонт комунальних доріг, що нараховується за рахунок акцизного дорожнього збору, постійно надходили в область з початку року. Про це повідомив в ході брифінгу Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. На минулому засіданні уряду було ухвалено постанову про виділення фінансування на конкретні об'єкти капітального дорожнього будівництва. Найближчим часом вона буде опублікована і з квітня на ремонт доріг почнуть надходити гроші. Олександр Вілкул підкреслив, що завдання «Укравтодору» та регіональної влади – якнайшвидше розгорнути широкомасштабні роботи.

Питання енергоефективності житлових будинків є дуже важливим для України

Про це сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Питання енергоеффектівнсті будинків, особливо типових серій, які ми називаємо "брежневки" і "хрущовки", є дуже важливим. Шлях один - комплексне утеплення. Якісна термомодернізація відбувається тоді, коли утеплений дах, підвал, стіни та встановлені енергозберігаючі вікна. У Програмі активізації розвитку економіки закладений фінансовий ресурс на підтримку створення ОСББ. Ці гроші люди можуть направити, в тому числі і на термомодернізацію», - сказав Олександр Вілкул.

Завдяки Євробаскету-2015 Харків отримає спортивну арену, яка відкриє для міста нові можливості

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу в Харкові Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Україна має успішний досвід проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який є найбільш масштабною спортивною подією на європейському континенті, і Харків дуже гідно взяв у ньому участь. Зараз країна готується прийняти друге за масштабністю спортивну подію Європи. «Завдяки Євробаскету Харків отримає нову багатофункціональну арену. Про неї треба говорити не лише як місці проведення баскетбольних матчів, але набагато ширше. У ній можна проводити змагання з більш ніж 100 видів спорту, концерти, виставки. У Європі та США на таких мультифункціональних аренах проводиться 280-290 подій на рік. Відповідно це створення нового кластеру та нових можливостей», - підкреслив Олександр Вілкул.

Досвід Харківщини в модернізації ліфтового господарства буде враховано на всеукраїнському рівні

Як заявив сьогодні в ході брифінгу Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, при роботі з модернізації ліфтового господарства України буде максимально врахований позитивний досвід Харківщини в цьому питанні. «Якщо в 2006 році в Харкові не працювало 1,5 тисячі ліфтів, то зараз ця цифра наближається до нуля. Новий завод з виробництва кабін, автоматизація через GPS з установкою камер - це нове слово в модернізації ліфтового господарства. У програмі активізації економіки окремим рядком закладено капітальний ремонт і модернізацію ліфтів по всій країні. Звичайно, при реалізації програми буде врахований позитивний досвід Харкова і Харківської області, ми будемо співпрацювати з Харковом, а це означає, що у міста будуть нові можливості, нові замовлення, а значить, і нові робочі місця», - заявив Олександр Вілкул.

У 2013 році в Харкові мають отримати доступне житло не менше 300 сімей

Як зазначив у ході брифінгу Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, в Харкові відзначається добра динаміка будівництва доступного житла. Зокрема, будується житловий мікрорайон з шести 9-поверхових будинків на 626 квартир. Вартість житла в них більш ніж на 30% нижче ринкової у місті Харкові. «Державні програми, наприклад, програма, згідно з якою держава компенсує 13% з 6% ставки кредиту – фактично, це кредит під 3% – робить це житло дійсно доступним. Всього за останні 2 роки в Харкові за підтримки держави отримали житло і реалізували свою мрію 230 сімей, і ми ставимо завдання, щоб у цьому році таких родин було не менше 300. Для цього необхідно широкомасштабне інформування людей про можливість участі в даній програмі. Це питання ми обговорили і з регіональною, і з міською владою», – підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

За програмами імпортозаміщення майбутнє модернізації житлово-комунального господарства України. Олександр Вілкул

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, у програмі активізації економіки, яка була ухвалена Урядом на 2013-2014 роки, особливої уваги приділено питанню житлово-комунального господарства.

Олександр Вілкул ознайомився з ходом будівництва доступного житла по вул. Дача, 55

Віце-прем’єр-міністр міністр України Олександр Вілкул під час робочої поїздки в Харківську область ознайомився з ходом будівництва доступного житла по вул. Дача, 55. Комплекс «Пори року», який будує ПАТ «Трест Житлобуд-1», складається з 6 дев’ятиповерхових будинків. Загальна кількість квартир - 626, з них 1- кімнатних квартир – 338, 2-кімнатних квартир – 229, 3-кімнатних квартир – 59.

На Харківщині продовжується реконструкція теплопостачальних систем

У Харківській області багато уваги приділяється оновленню і реконструкції систем теплопостачання. Сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в ході робочої поїздки на Харківщину ознайомився з реконструйованою котельнею по вул. Шевченка, 301-А в м. Харкові.

Олександр Вілкул відвідав парк імені Горького

Сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул ознайомився з роботою Центрального парку культури і відпочинку імені М.Горького, який в цьому році увійшов до десятки кращих парків розваг світу і був удостоєний Міжнародної премії «Golden Pony Awards».

Олександр Вілкул ознайомився з роботою міні-заводу з виготовлення купе кабін КСП «Харківміськліфт»

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів в Харкові виїзну нараду щодо впровадження пілотного проекту з модернізації ліфтів, внутрішніх електричних мереж багатоквартирних будинків та впровадження інноваційних технологій в житловому фонді. Нарада відбулася на мінізаводі з виготовлення кабін для ліфтів комунального спеціалізованого підприємства «Харківміськліфт».

В Харкові у рамках підготовки до Євробаскету-2015 під будівництво нової мультифункціональної арени та тренувального комплексу виділена земля

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів в Харкові виїзну нараду щодо підготовки міста до проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році. Олександр Вілкул перевірив хід підготовчих робіт до будівництва багатофункціональної арени та універсального тренувального комплексу. У нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович.

Олександр Вілкул ознайомився з проектом будівництва багатофункціональної спортивної арени для проведення матчів Євробаскету - 2015

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в ході робочої поїздки на Харківщину відвідав будівельний майданчик багатофункціональної спортивної арени та ознайомився з проектом її будівництва.

Олександр Вілкул прибув на Харківщину

Розпочалася робоча поїздка Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула в Харківську область. В аеропорту його зустріли Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. В ході робочої поїздки Олександр Вілкул ознайомиться з проектом будівництва багатофункціональної спортивної арени для проведення матчів Євробаскету-2015, відвідає міні-завод з виробництва купе кабін КСП «Харківміськліфт», ознайомиться з роботою реконструйованої котельні КП «Харківські теплові мережі» та ходом будівництва житлового комплексу в рамках реалізації програми будівництва доступного житла. Також Олександр Вілкул візьме участь у виїзному засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Події дня

Сьогодні, 28 березня, о 10:00 у навчально-спортивному комплексі Науково-технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (вул. Артема, 50-А) відбудеться свято професійно-технічної освіти Харківщини; об 11:45 біля Першої приймальні ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться брифінг Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула та голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою: «Підсумки соціально-економічного розвитку України і регіонів у 2012 році та основні завдання на 2013 рік»; о 13:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться виїзне засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за участю Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула та Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника з порядком денним: 1. Про заходи, які реалізуються Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською міською радою щодо нарощування обсягів будівництва доступного житла. 2. Про попередні підсумки ходу опалювального періоду 2012-2013 років та завдання на майбутній ремонтний (підготовчий) період. 3. Про розгляд пілотного проекту «Модернізація інженерного обладнання житлового фонду м. Харків» По завершенні колегії – у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться брифінг Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника та першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба.

Підписано тристоронню угоду між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями Харківської області

Сьогодні в ході засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради було підписано територіальну угоду на 2013-2015 роки між Харківською облдержадміністрацією, спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та профспілковими об'єднаннями Харківської області. Свої підписи під документом поставили голова ХОДА Михайло Добкін, голова об'єднання організації роботодавців Харківської області «Граніт», народний депутат України Анатолій Гіршфельд та голова об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. «Сьогодні ми підписуємо територіальну угоду, яка стосується інтересів максимально багатьох жителів області. Необхідно підтримати людей, які керують підприємствами і ведуть їх до фінансового успіху, а з іншого боку, не можна забувати про інтереси трудових колективів – вони не повинні бути крайніми в ситуації, коли економічна кон'юнктура максимально несприятлива. Пошук золотої середини – одне із найголовніших завдань для людей, які сьогодні зібралися за цим столом», – зазначив Михайло Добкін.

У 2012 році промисловими підприємствами Харківської області реалізовано продукції на суму 60,4 млрд. грн.

Про це сьогодні в ході засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У 2012 році промисловими підприємствами Харківської області було реалізовано продукції на суму 60,4 млрд. грн. Це на 3,5 млрд. грн. більше, ніж у 2012 році. При тому, що частка ринків приблизно однакова. Я не беру зовнішні ринки, там різна буває ситуація. На внутрішньому ринку ціни не зростали. Тобто, ми говоримо, що продукції, яка реалізовувалась на нашій території при тій же самій ціні, було продано більше. Прибутково працювало 63,8% промислових підприємств. Це один з найбільших показників за всю історію незалежності країни», - сказав він.

До уваги представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення робочої поїздки Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула на Харківщину

Збір журналістів, акредитованих для висвітлення ознайомлення Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула з роботою котельні КП «Харківські теплові мережі», 28 березня о 9:00 біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). Збір журналістів, акредитованих для висвітлення ходу реалізації програми будівництва доступного житла, о 10:00 біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37).

Архів документів