Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 19 квітня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності; О 12:00 у Національному фармацевтичному університеті (вул. Блюхера, 4) відбудеться урочисте відкриття «Ярмарку вакансій НФаУ-2013»; О 14:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, співголови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич, а також членів селекційної комісії Володимира Миславського, Костянтина Кеворкяна і Наталії Черкасової щодо проведення V ювілейного фестивалю; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з питань: 1. Підготовка графіків оновлення та актуалізації містобудівної документації. 2. В порядку контролю за підсумками селекторної наради від 24.02.2012 з питання: «Про стан передачі безхазяйних та тих, що не обслуговуються належним чином, енергетичних об’єктів на баланс АК «Харківобленерго». 3. «Про стан передплати та фінансову підтримку районних комунальних друкованих засобів масової інформації засновниками та співзасновниками газет, укладання районними державними адміністраціями договорів з районними комунальними ЗМІ на висвітлення своєї діяльності і невтручання в редакційну політику. Про прийняття та реалізацію районних програм розвитку інформаційного простору»; О 15:30 у  ХарРІ НАДУ (пр. Московський, 75, 1 зала) відбудеться презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада»

Валентин Дулуб привітав жителів Чугуївщини з 90-річчям району

Сьогодні на Чугуївщині відбулись святкові заходи з нагоди 90-річчя району та церемонія нагородження «Людина року Чугуївського району – 2012». В урочистостях взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, голова райради Ігор Сторожев та Чугуївський міський голова Галина Мінаєва. «Чугуївщина – благодатний край зі славною багатовіковою історією, після утворення району в неї вписані десятиліття героїчної праці і ратних подвигів. Природа щедро обдарувала цей куточок Слобожанщини мальовничими пейзажами, родючими землями. Але найцінніший скарб району – талановиті та працьовиті люди, які отримали від своїх предків волелюбний і незалежний характер, наполегливість у всіх справах і починаннях. Ви воістину спадкоємці слави і величі українського народу, тому що зберегли і примножуєте здобутки своїх попередників. Сьогодні завдяки вашій праці район інтенсивно розвивається і з кожним днем стає краще. У нас з вами багато досягнень, яких ми досягли разом. Чугуївський район завжди був і залишається на передових позиціях у всіх сферах життєдіяльності області», – зазначив у своєму вітанні Валентин Дулуб.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 104,3%

Станом на 18 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 104,3%, у т.ч. населення – 104%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 88,7%, з місцевих бюджетів – 96%, інших споживачів – 111,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів – 0,6 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 0,6 млн. грн.; з державного бюджету, за 2013 рік – 1,6 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 1,4 млн. грн.

19 квітня відбудеться презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада»

19 квітня о 15-30 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75, 1 зала) відбудеться презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада». Сайт об’єднав у собі інформаційний ресурс, канал зворотного зв’язку та соціальну мережу для тих, хто бажає долучитись до управління державними справами, зокрема, через подання пропозицій та зауважень до проектів нормативно-правових актів. Удосконалення сайту було здійснено у співпраці Секретаріату Кабінету Міністрів України з Програмою сприяння парламенту II (проект Агентства США з міжнародного розвитку).

Медична реформа в Україні має бути виваженою і без поспішних кроків

Президент України Віктор Янукович виступає проти поспішних кроків при проведенні медичної реформи. За його словами, всі кроки повинні бути зваженими, щоб реформа працювала на благо людей. «Ламати систему там, де вона працює, не треба. Можливо, її треба удосконалити, зробити так, щоб вона краще працювала. У нас не повинно бути реформ заради реформ, реформи мають бути заради людей, заради досягнення мети», - сказав Віктор Янукович під час наради з адміністративно-господарським активом Вінницької області.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 81,4%

Станом на 18 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 81,4%, у т.ч. населення – 78,9%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 89,4%, з місцевих бюджетів – 81,4%, інших споживачів – 94,4%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, заборгованість населення склала 205,3 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 182,7 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 79,3 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 69,5 млн. грн., державного бюджету – 27,8 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 20,6 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 21,6 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 16 млн. грн.

Соціально-економічний розвиток Чорнобильської зони - одне з найважливіших питань для України

Про це на відеоконференції, присвяченій 27-й річниці з Дня Чорнобильської катастрофи, розповів Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. За його словами, Чорнобильська катастрофа - одна з найбільших за всю історію існування людства, тому вона наклала як екологічний, так і соціальний відбиток на всю подальшу життєдіяльність української держави.

Харківська область виступила з пропозицією організувати догляд за дітьми-інвалідами вдома

Про це в ході прес-туру до Обласного центру матері та дитини повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, сьогодні в Україні існує проблема догляду за дітьми з особливими потребами. Однією з соціальних ініціатив Президента України є створення у центрах реабілітації відділень по догляду за дітьми-інвалідами.

Такі соціальні об’єкти, як Центр матері і дитини, мають бути в постійному полі зору органів влади

Як підкреслив сьогодні в ході прес-туру до Харківського обласного центру матері і дитини заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі в Україні розвитку соціальних проектів приділяється багато уваги на державному рівні. За його словами, тільки за таких умов можлива ефективна діяльність таких об’єктів, як Харківський обласний центр матері і дитини.

У 2013 році на реалізацію в області пілотного проекту з впровадження референтних цін на ліки від гіпертонії виділено 12 млн. грн.

На Харківщині успішно реалізується пілотний проект з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби. Для функціонування системи референтних цін і забезпечення хворих медикаментами за пільговими рецептами області виділено 12 млн. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  «У всій Україні нас сьогодні ставлять в позитивний приклад щодо освоєння коштів – ми освоїли біля 80% виділених грошей. У минулому році це було декілька мільйонів, на цей рік це вже 12 млн. грн., з них 5 млн. грн. іде на місто Харків пропорційно до кількості людей, які знаходяться на диспансерному обліку. 85% складає рівень освоєння коштів в районах Харківської області, 17 районів використали всі кошти на 100%. Але, на превеликий жаль, у місті Харкові за 2012 рік не до кінця була організована робота і не повною мірою відбулося освоєння», – зазначив заступник губернатора.

В галереї «Бузок» відкриється виставка робіт молодих харківських художників «Майстерня»

У суботу, 20 квітня, о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки робіт молодих харківських художників «Майстерня». До уваги відвідувачів будуть представлені роботи куратора проекту Дар'ї Хрісанфової, художників Олександра Анохіна, Артура Анохіна, Олександри Архангельської, Катерини Вільховецької, Олександри Євсюкової, Юлії Ільїної, Андрія Савченка, Олексія Постульги, Івана Шульгіна, Бо Чжана і Й Тан.

Харківщина вшановує пам'ять владики Никодима

Сьогодні у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулася заупокійна літія на могилі митрополита Никодима. Її відслужив Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Пам'ять Владики Никодима вшанував перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, а також представники громади, культурні та громадські діячі. «Ми пам'ятаємо Владику Никодима як людину чуйну, мудру, людяну, яка пізнала життя зсередини і в першу чергу дбала про людей. Він знав не тільки всю Україну від початку до кінця, а й майже весь світ. Те, яку місію виконував Владика Никодим від імені нашої церкви і де він побував – це просто подвиг. Звичайно ж, йому було з чим порівнювати, що розповісти кожній людині. Його справи назавжди залишили слід в душі у кожного з нас, тому що таких людей не забувають, це люди, які внесли вагомий внесок у розвиток ще тієї держави, яка була при Радянському Союзі, і особливо – сучасної України. Світла йому пам'ять», – зазначив Валентин Дулуб.

У 2013 році в населених пунктах Харківської області планується обладнати 33 спортивні майданчики із синтетичним покриттям

Як повідомив сьогодні в ході прес-туру в м. Люботин заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, в поточному році в населених пунктах усіх районів області планується встановити 33 трежерні майданчики, а також обладнати 33 спортивні майданчики з синтетичним покриттям. Модернізація дитячих спортивних майданчиків, зазначив Сергій Христоєв, здійснюється в рамках ініціатив Президента України "Кожній дитині - всебічний розвиток". Зокрема, 7 тренажерних майданчиків будуть встановлені на території шкіл міста Люботин. На це передбачено кошти за програмою соціально-економічного розвитку області, і біля однієї зі шкіл міста такий майданчик вже встановлено.

25 травня в Харкові відбудуться фінальні змагання Спартакіади серед держслужбовців

25 травня на легкоатлетичному манежі і на стадіоні КЗ «КДЮСШ «ХТЗ» ХОР відбудуться фінальні змагання Спартакіади серед держслужбовців з настільного тенісу, міні-футболу, волейболу, швидких шахів та шашок. Для участі у спартакіаді команді необхідно подати попередню заявку до Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА 23 квітня об 11.00. До 14 травня проводиться прийом заявок, вже завірених лікарем і Управлінням державної служби Головдержслужби України в Харківській області. Змагання з настільного тенісу, міні-футболу та волейболу розпочнуться о 9.00 25 травня, з швидких шахів - о 8.30, а з швидких шашок - о 10.00 у той же день.

На Харківщині проводяться роботи з благоустрою спортивних майданчиків

У Харківській області в рамках акції «За чисте довкілля» та Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх - спільна турбота» проводяться роботи з благоустрою вуличних спортивних майданчиків. Як повідомив сьогодні в ході прес-туру в м. Люботин заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, акція стартувала 1 квітня і закінчиться 1 травня. Вже проведені такі роботи у Чугуївському районі. Сьогодні в м. Люботин прибирати стадіон «Олімпієць» вийшли 40 вихованців місцевої ДЮСШ. Вони прибирали територію стадіону від сміття і торішнього листя, а також фарбували огорожі та проводили інші роботи з благоустрою.

Увага! Акредитація!

20 квітня Харківську область відвідає Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати хід візиту, необхідно акредитуватися за телефонами 700-17-49 та 700-03-31 до 12:00 19 квітня.

Михайло Добкін бере участь в економічному Євросаміті «Росія – СНД – ЄС»

Сьогодні в Лондоні стартує економічний Євросаміт «Росія – СНД – ЄС», присвячений питанням євроінтеграції та розширення економічного співробітництва між країнами СНД і Європейським Союзом. У саміті бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. Як зазначив глава області в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором», основна мета поїздки – знайомство з досвідом Великобританії у створенні сприятливих умов для бізнесу.

Подія дня!

Сьогодні, 18 квітня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75) відбудеться відеоконференція на тему: "26 квітня 2013 року - 27-і роковини від Дня Чорнобильської катастрофи"

Почесне звання «Мати-героїня» присвоєно ще 90 жінкам Харківщині

У Харківській області ще 90 жінок отримали статус Матері-героїні згідно з Указом Президента України Віктора Януковича від 07.03.2013 №118/2013. Наразі всі документи передано до районів області, де їх до Дня Матері буде вручено кожній жінці. Загалом в Україні, як повідомляє Урядовий портал, цього року звання «Мати-героїня» в державі буде присвоєно понад 30 тисячам жінок. Тільки з початку року Президентом підписано вже 4 укази, якими почесне звання присвоєно 10 тисячам українок. Всі вони отримують одноразову виплату 11 470 гривень.

Харківський художній музей презентує роботи Іллі Рєпіна на виставці в Києві

З 16 квітня до 29 травня у Київському національному музеї російського мистецтва відбувається виставка творів одного з найвидатніших майстрів мистецтва другої половини ХІХ ст. Іллі Юхимовича Рєпіна (1844-1930). Це унікальна нагода побачити понад 80 творів живопису та графіки з фондів кращих музеїв України: Київського національного музею російського мистецтва, Національного художнього музею України, Харківського художнього музею, Сумського обласного художнього музею ім. Н. Онацького, Полтавського художнього музею. Знайомство із зібранням, презентованим на виставці, надає можливість ознайомитись з еволюцією творчості майстра, його мистецькими пошуками та відкриттями.

Видатним діячам культури і мистецтва Харківщини призначено довічні державні стипендії

Згідно указу Президента України від 15 квітня 2013 року № 212/2013 «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва», довічні державні стипендії були призначені трьом видатним харків’янам. Відзначені заслужений працівник культури України, режисер-постановник Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна Анатолій Вецнер, 1931 року народження, диригент Харківського академічного театру музичної комедії Аліса Відуліна, 1927 року народження, та заслужена артистка України, артистка Харківського академічного театру музичної комедії Алла Хорольська, 1936 року народження.

25 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка харківського фотохудожника Ігоря Лаптєва «А душу можно ль рассказать»

C 25 квiтня по 11 травня 2013 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься виставка «А душу можно ль рассказать» харківського фотохудожника Ігоря Лаптєва. Виставка є підсумком кількох проектів автора. В експозиції будуть представлені різні жанри фотографії, комп'ютерна графіка, плакатний живопис, – всього близько 80 робіт, об'єднаних в єдиний цикл.

На Харківщині відбулася Спартакіада серед держслужбовців

З 12 по 14 квітня в спорткомплексі смт. Комсомольский Зміївського району відбулась обласна Спартакіада серед державних службовців райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення Харківської області на Кубок голови обласної державної адміністрації. Участь в змаганнях взяло 33 команди.

Всі вуличні спортивні майданчики Харківської області будуть підготовлені до літнього сезону

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, в зимовий час поля з синтетичним покриттям та вуличні тренажерні майданчики були задіяні менше, але все одно не пустували. Там займалися люди різного віку, всі, у кого є бажання. На сьогоднішній день в рамках акції «За чисте довкілля» та Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» ведуться роботи з підготовки всіх майданчиків до весняно-літнього періоду. До цього планується залучити близько 117 тисяч осіб. В області налічується близько 500 майданчиків.

Спортсмени Харківщини будуть боротися за ліцензії на участь в Олімпійських іграх у Сочі

Незважаючи на те, що кліматичні умови України не сприяють активному розвитку зимових видів спорту, на Харківщині є велика кількість талановитих спортсменів, які можуть взяти участь у зимовій Олімпіаді в Сочі в 2014 році. Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Сергій Христоєв, до участі в ліцензійних змаганнях готуються спортсмени за декількома напрямками.

Харківська область посідає провідні позиції серед інших регіонів України з олімпійських та неолімпійських видів спорту

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Сергій Христоєв. «За підсумками 2012 року Харківська область з олімпійських та неолімпійських видів спорту посідає 2 місце серед областей України. У 2012 році спортсмени Харківської області на змаганнях міжнародних рівнів вибороли 360 медалей. У 2011 році - 353 медалі. Тобто спостерігається тенденція зростання. Дуже вдалим був виступ у 2012 році харківських спортсменів на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Школа вищої спортивної майстерності також утримує перше місце серед усіх шкіл вищої спортивної майстерності України. Те ж саме можна сказати і про Харківський центр «Інваспорт», - сказав Сергій Христоєв.

Більше 48 тисяч дітей займається у 93 дитячо-юнацьких спортивних школах Харківської області

У Харківській області функціонує 93 дитячо-юнацькі спортивні школи. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв. За його словами, серед них 6 спеціалізованих ДЮСШ олімпійського резерву, 2 училища фізичної культури, 2 Школи вищої спортивної майстерності, ліцей-інтернат спортивного профілю та Східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту.

Сьогодні відбудеться планова перевірка засобів оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Сьогодні о 14:25 Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Керівництво Департаменту звертається до громадян з проханням під час перевірки зберігати спокій і продовжувати свої справи.

Необхідно створити такі умови, щоб будь-яка сім'я, яка потребує поліпшення житлових умов, могла придбати житло в кредит. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін в рамках проекту «Чай з губернатором» зустрівся з представниками регіональних ЗМІ. Під час зустрічі глава області відзначив, що в державі реалізується достатня кількість програм із забезпечення житлом людей, які потребують поліпшення житлових умов. Але, на думку Михайла Добкіна, ці програми потребують доопрацювання.

20 квітня відбудеться всеукраїнський суботник

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул підписав відповідне доручення щодо організації робіт в областях України. «Запрошую всіх українців, які не байдужі, хто любить своє місто чи селище, 20 квітня вийти на суботник. Беріть з собою родину, друзів та сприймайте суботник як свято, а не як необхідність. Адже у нашого народу є традиції спільно наводити чистоту на вулицях та дворах після зими, тим більш такої складної, як була цього року», – зазначив він.

Архів документів