Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Створення КП «Ритуал» допоможе вирішити складну проблему на ринку похоронних послуг

Сьогодні рішенням XXІ сесії Харківської обласної ради VI скликання було створено обласне комунальне підприємство «Ритуал». Як зазначив голова Харківської ОДА Михайло Добкін, підприємство повинно вирішити складну для людей проблему. «Проблема складається з того, що люди, які живуть в найближчому передмісті Харкова, не можуть поховати на міських харківських кладовищах своїх родичів. Тому що у нас є проблема міжбюджетних відносин. Тому створюється підприємство «Ритуал», яке цю проблему вирішить», - сказав голова області.

Підприємства ЖКГ Харківщини отримають понад 261 млн.грн. субвенції з держбюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Сьогодні в ході сесії обласної ради було внесено зміни до обласного бюджету на 2013 рік. Зокрема, ухваленими змінами передбачено прийняття субвенції з держбюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги для населення з централізованого водопостачання та водовідведення у сумі 261 млн. 162,7 тис.грн. Крім того, 36 млн. грн. коштів субвенції з держбюджету спрямовуються на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Сільське господарство - пріоритетний напрямок роботи Кабінету Міністрів України

Як наголосив сьогодні в Харкові Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, підтримка і розвиток сільського господарства - це пріоритетний напрям роботи Кабінету Міністрів. За його словами, за останні 20 років багато важливих моментів було упущено, і зараз завдання уряду - відновити втрачену міць галузі.

До виробництва цукру потрібен диференційований підхід

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. За його словами, проблем зі збутом цукру не буде виникати, якщо буде дотриманий баланс між кількістю споживаного і виробленого цукру в країні.

Угода між урядом і зернотрейдерами дає можливість нерегулятивними методами гарантувати продовольчу безпеку

Як наголосив сьогодні в Харкові Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, Уряд задоволений результатами, які дає підписана угода між Кабінетом Міністрів і зернотрейдерами. За його словами, до початку нового маркетиногового року буде підготовлений новий документ, в якому будуть враховані всі недопрацювання діючої угоди.

Необхідно розробити ефективний механізм підтримки і стимулювання аграрного сектору. Микола Присяжнюк

Як зазначив сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, до перегляду пільг у сільськогосподарському секторі підштовхнули прогнози міжнародних аудиторських компаній, які прорахували економічний ефект від введення тієї чи іншої пільги.

Сільськогосподарські ярмарки дозволяють стабілізувати ціни на продукти

Сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк у рамках робочої поїздки на Харківщину ознайомився з роботою постійно діючої ярмарки сільськогосподарської продукції Харківської області на площі Свободи. За його словами, подібні заходи дозволяють стабілізувати ціни, прибирають необгрунтоване посередництво, а також налагоджують взаєморозуміння між покупцем і продавцем.

Провідні фахівці України, країн СНД та Європи беруть участь у щорічних терапевтичних читаннях у Харкові

Сьогодні в Інституті терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України розпочалась науково-практична конференція «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії». У якості почесних гостей у читаннях беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Качур, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк.

На Харківщині виплачено 100% пенсій за квітень

Як повідомив заступник голову Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом ранок 25 квітня Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги 804,8 тис. пенсіонерам Харківської області в сумі 1 млрд. 189,1 млн. грн. «Таким чином, фінансування виплати пенсій у Харківській області за квітень 2013 року через поштові відділення та установи банків здійснено на 100%», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Європейські країни готові надати допомогу у вирішенні питань, пов'язаних з наслідками Чорнобильської катастрофи

У ході скайп-конференції «За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми» референт Чорнобильської історичної майстерні Любов Негатіна розповіла про те, що в рамках Європейського Чорнобильського тижня українські ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, в тому числі і харків'яни, відвідали ряд європейських країн, у тому числі Англію, Шотландію, Польщу і Туреччину. Українські ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС в ході скайп-конференції розповіли про те, що було зроблено в рамках Європейського тижня Чорнобиля. Так, за словами голови Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолія Губарєва, в палаті представників парламенту Великобританії він виступив з промовою про необхідність надання допомоги дітям, постраждалим від аварії на ЧАЕС. Англійська сторона висловила готовність надати необхідну допомогу постраждалим.

Стабільна економічна ситуація є основою подальшого зростання соціальних виплат. Віктор Янукович

Стабільна економічна ситуація у першому півріччі 2013 року та зростання показників у деяких секторах стали основою для подальшого підвищення усіх соціальних виплат. Про це заявив Президент України Віктор Янукович. «Як мінімум немає обвалу економіки, ми виконуємо всі наші соціальні зобов’язання, які брали з підвищення заробітних плат, пенсій, - усе це враховано в бюджеті», - наголосив Глава держави.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк прибув до Харківської області

Сьогодні на Харківщині з робочою поїздкою перебуває Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. В ході поїздки він відвідає постійно діючий ярмарок сільськогосподарської продукції Харківської області на площі Свободи. Об 11:00 Микола Присяжнюк візьме участь у роботі Національного аграрного форуму, який відбудеться у конференц-залі «Радмір Експохол» (вул. Академіка Павлова, 271).

Події дня

Сьогодні, 25 квітня, о 09:30 в актовому залі Інституту терапії (пр. Постишева, 2А) відбудеться науково-практична конференція «Щорічні терапевтичні читання: лікувально-діагностичні технології сучасної терапії»; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Заходи Уряду в контексті реалізації домовленостей, досягнутих під час саміту Україна – ЄС»; О 14:00 у КУ «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради (вул. Миру, 102А) відбудеться відкрита відеолекція за темою «Вища освіта – свідомий вибір»; О 15:00 на Алеї почесних гостей фестивалю "Харьковская сирень" (сад ім. Шевченка) відкриються стели з відбитками долонь почесних гостей IV фестивалю "Харьковская сирень" у рамках проекту "Харьковская сирень. PS"; О 17:30 у художньому салоні "Смальта" (вул. Мироносицька, 45) відкриється художня виставка Наталії Витязь "Казки та легенди"; О 20:30 біля пам'ятнику Чорнобильцям у Молодіжному парку (вул. Пушкінська, 81) відбудеться акція «Запали свічку»

Релігія сприяє консолідації народів. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович зустрівся з представниками Третього Київського міжконфесійного форуму. У ході зустрічі він відзначив велике значення, яке має релігія в сучасному суспільстві. «Я високо ціную ваші зусилля, діяльність керівників релігійних громад, експертів і медійної спільноти, яка спрямована на пропагування толерантності, цінностей діалогу між людьми незалежно від віросповідання та будь-якої етнічної приналежності. Своєю діяльністю ви активно сприяєте зменшенню в суспільстві насильства та нетерпимості», - сказав Глава держави учасникам форуму. Також Президент наголосив, що в сучасних умовах релігія сприяє консолідації народів Європи, а також багатьох інших народів на всіх континентах світу.

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко візьме участь у відкритій лекції для випускників на тему вищої освіти

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко ініціює проведення відкритих лекцій на тему вищої освіти для випускників загальноосвітніх шкіл. Зокрема, 25 квітня о 14:00 в рамках лекції за темою «Вища освіта – свідомий вибір» Віце-прем’єр-міністр поспілкується з випускниками загальноосвітніх навчальних закладів 9 регіонів України (м.Київ, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Львівської, Одеської, Харківської, Чернівецької областей та Автономної Республіки Крим). Від Харківської області в заході візьмуть участь учні Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради (м. Харків, вул. Миру, 102А).

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

«Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час ліквідації надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів та створить можливості для оперативного інформування населення», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Уряду.

У галереї «Бузок» відкриється виставка робіт Ані Щербакової «В Країні добрих надій»

У п'ятницю, 26 квітня, о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки робіт Ані Щербакової «В Країні Добрих Надій».

26 квітня відбудеться інтернет-конференція з питання надання звітності в електронному вигляді

26 квітня об 11.00 розпочнеться Інтернет-конференція на тему: «Надання звітності в електронному вигляді». Захід проводить Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Міндоходів у Харківській області (раніше ДПС у Харківській області). В якості експерта виступить начальник управління інформатизації та обліку платників податків Головного управління Міндоходів у Харківській області Гладун Наталія Миколаївна. Тривалість конференції – 1 година.

Жодних офіційних вказівок з приводу злиття двох харківських академій сьогодні немає. Євген Савін

Жодних офіційних вказівок або циркулярів з приводу злиття Академії дизайну і мистецтв і академії міського господарства сьогодні нема. Про це під час прямої телефонної лінії в газеті «Слобідський край» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Харківщина очікує 6,5 млн.грн. держсубвенції на проведення ремонтних робіт в Обласному диспансері радіаційного захисту населення

На Харківщині якості медичного облуговування приділяється пильна увага. Як повідомив сьогодні після відкриття приймального відділення в Харківській обласній клінічній лікарні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цього року область очікує надходження державної субвенції на проведення ремонтних робіт в Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. «Цього року ми очікуємо субвенцію з державного бюджету, тому що для того, щоб навести порядок в операційному блоці, в приймальному відділенні, нам потрібно близько 6,5 мільйона гривень. Якщо ці кошти надійдуть до обласного бюджету, диспансер протягом 7-8 місяців абсолютно зміниться», - підкреслив заступник керівника області.

З кожним роком інтерес інвестора до сільського господарства Харківської області буде рости

За прогнозами експертів, протягом найближчих двох років інвестори вкладатимуть у вітчизняне сільське господарство по 1,5 млрд. дол на рік. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. передбачає збільшення виробництва сільгосппродукції в країні. В уряді прогнозують, що за два роки зростання в доларовому обчисленні складе до 260 млрд. Ми впевнені, що Харківська область, як найбільш інвестиційно привабливий регіон України, для якого сільське господарство є однією з пріоритетних галузей розвитку, цікавий для інвестора і з кожним роком цей інтерес тільки зростає. Регіональна влада зі свого боку відкрита для будь-якого інвестора і готова до діалогу, в ході якого ми доведемо, що наш регіон є кращою територією для бізнесу», – підкреслив Юрій Сапронов.

За останні 3 роки на Харківщині створено основи цілісної системи надання медичної допомоги третього рівня матері і дитині

У Харківській області за останні 3 роки створено основи цілісної системи надання медичної допомоги третього рівня матері і дитині з урахуванням можливостей, кадрового та матеріально-технічного потенціалу установ різних рівнів підпорядкування і бюджету. Про це повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Реформа місцевого самоврядування покращить життя кожного члена територіальної громади

Сьогодні відбулося засідання Робочої групи з питань організації роз'яснення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Як зазначив заступник голови  - керівник апарату ХОДА Василь Хома, Президент України дав доручення кожному голові області організувати роз'яснювальну роботу з проведення реформи місцевого самоврядування на місцях.

На Харківщині стартувала акція-конкурс фоторобіт «Незгасна пам'ять»

Про це сьогодні на засіданні оргкомітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні розповів директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

За рік в Обласній дитячій клінічній лікарні №1 прооперовано 60 новонароджених дітей з вродженою патологією

Про це повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В умовах Обласної дитячої клінічної лікарні №1 забезпечено організацію складних видів допомоги новонародженим при вроджених вадах внутрішніх органів. Тут успішно працюють фахівці та відділення відповідних профілів і проводяться унікальні оперативні втручання новонародженим. За рік в клініці прооперовано 60 новонароджених дітей з подібною патологією», – зазначив він.

У День Перемоги святкові заходи розпочнуться з покладання квітів на Меморіалі в Лісопарку і на «Висоті Маршала Конєва»

Відбулося засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У ході засідання заступник голови ХОДА Євген Савін розповів, що за традицією святковий ранок 9 травня розпочнеться з покладання квітів на меморіалах в Лісопарку і на «Висоті Маршала Конєва». «Цього року церемонії покладання почнуться о 8 ранку, бо на центральній площі міста о 10.00 відбудеться грандіозний парад», - зазначив Євген Савін.

Близько половини загального обсягу реалізованої промислової продукції припадає на 10 найбільших підприємств області

У структурі реалізованої за два перші місяці року в Харківській області продукції переробної промисловості переважає виробництво продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів, а також машинобудування. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова, це провідні для області види діяльності.

У Харківській області не будуть знижуватися темпи покращення якості медичних послуг

Харківщина по праву посідає провідні місця з розвитку системи надання медичної допомоги населенню. Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході відкриття приймального відділення в Харківській обласній клінічній лікарні, і надалі в області медицині приділятиметься пріоритетна увага. «Незважаючи на те, що дуже багато вже зроблено, у нас роботи дуже багато. Ми розуміємо, скільки ще потрібно коштів, щоб відремонтувати приміщення, купити медичне обладнання, але ми не будемо скромно замовчувати про наші результати, тому що такої кількості обладнання, як отримала Харківська область за останні 3 роки, наш регіон не бачив за останні років 10 - 15. Ми темпи не будемо знижувати. Найголовніше, що це обладнання йде не в якісь елітні платні клініки, а в районні, міжрайонні, міські лікарні. Торік деякі районні лікарні отримали УЗД та рентген-апарати вперше з часів незалежності України, і сьогодні там лікарі можуть спиратися на сучасну техніку», - сказав голова області.

Заборона на імпорт бразильської свинини збільшить вітчизняне виробництво м'яса

Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, через заборону ввезення м'яса з Бразилії ціна на свинину на внутрішньому ринку зросте, збільшивши таким чином рентабельність виробництва. «Нішу, яка раніше була зайнята імпортним м'ясом, займуть вітчизняні виробники. За підрахунками експертів, на великих комплексах рентабельність виробництва свинини становить близько 10%, середня рентабельність у галузі 2,3%. Тільки в Харківській області зараз на різних стадіях ведеться будівництво чотирьох свинокомплексів», – сказав Юрій Сапронов.

До кінця 2013 року на базі найпотужніших пологових відділень районів області планується створити перинатальні центри другого рівня

Як повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області залишається ряд проблем у наданні перинатальної допомоги, які необхідно вирішувати найближчим часом. «Враховуючи сучасні підходи до модернізації охорони здоров'я, створення госпітальних округів, зміцнення їх матеріально-технічної бази з укомплектуванням обладнанням і підвищенням рівня кваліфікації медичного персоналу, необхідно розглядати питання вдосконалення всієї системи допомоги жінкам, вагітним і новонародженим в першу чергу в інтересах самих пацієнтів. Не випадково в Національному Плані дій на 2013 рік окремим пунктом передбачено створення до кінця поточного року перинатальних центрів другого рівня на базі найпотужніших пологових відділень в районах області. Це стане наступним етапом створення умов для якісного надання медичної допомоги матері і дитині. Я впевнений, що з цим завданням, яке знаходиться під пильною увагою Президента України, наша область успішно впорається», – підкреслив він.

Архів документів