Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харківському художньому музеї відкрито виставку живопису Віктора Ковтуна «Життя, я закоханий в тебе…»

В Харківському художньому музеї відкрито виставку творів живопису народного художника України, професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв, голови Харківської організації Національної спілки художників України Віктора Ковтуна. На заході були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ректори ВНЗ та любителі живопису. Михайло Добкін напередодні ювілею привітав Віктора Ковтуна з виставкою, а всім присутнім на відкритті виставки побажав отримати від неї якомога більше позитивних емоцій.

Борги підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Харківщини за електроенергію будуть списані

В даний час підприємство «Харківводоканал» щомісяця генерує близько 20 млн. грн. боргів за електроенергію підприємству АК «Харківобленерго». Так відбувається тому, що існуючий тариф на воду не в змозі покрити ці витрати. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, політика така, що на першому місці для керівництва підприємства стоїть виплата заробітної плати, а на другому – безпека роботи підприємства. В даний час різницю, якої бракує, платить держава, а інший варіант вирішення проблеми – збільшення тарифів на воду і каналізацію в 2-2,5 рази.

На Харківщині ведеться боротьба з браконьєрським виловом риби

У Харківській області активно ведеться боротьба з рибалками-браконьєрами, контролюється незаконна установка сіток і вихід на воду риболовецьких суден. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми почали захищати біологічні ресурси Печенізького водосховища від вседозволеності браконьєрів. Сьогодні дуже жорстко обмежена постановка сіток і будь-який інший браконьєрський спосіб лову риби. Звичайно, це викликає певний протест у людей, які протягом 10-15 років звикли брати від водосховища все, нічого не віддаючи і порушуючи при цьому всі закони», – підкреслив губернатор.

Відкритість, доступність і гласність - головні пріоритети, якими ми керуємося у своїй роботі. Михайло Добкін

На прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, що на найближчій сесії Харківської обласної ради будуть внесені зміни до Стратегії сталого розвитку Харківської області. Зміни запропоновані керівниками, які курирують ту чи іншу програму.

За рахунок продажу стадіону «Металіст» планується завершити будівництво трьох соціально важливих об'єктів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, протягом 21 року Україна є інвестором самої себе. Тому будь-які кошти, вкладені у будівництво метро, це ще й інвестиції у свою економіку. Але, оскільки коштів на капітальні вкладення в державному бюджеті дуже мало, регіони намагаються знаходити кожну додаткову можливість фінансування того чи іншого об'єкта.

В Україні має діяти система контролю за долею дітей, усиновлених іноземцями

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час в Україні кількість усиновителів-іноземців становить близько 30%, і велика частина дітей залишається в українських сім'ях. «Безконтрольність і байдужість до того, що це діти іншої країни, призводить іноді до дуже несправедливого поводження з ними. Ці діти не можуть самі себе захистити, вони занадто малі для цього, і захисту їм просити немає у кого. Якщо наша держава як потенційний член Євросоюзу готова застосовувати у себе всі стандарти, які діють у Європі, ми повинні бути готові до того, що іноземці будуть всиновлювати наших дітей. Але Україна зобов'язана буде побудувати таку систему контролю за їх долею, щоб ми ніколи не стикалися з некоректним ставленням до дітей, усиновлених громадянами інших держав», – підкреслив губернатор.

Станцію метро «Перемога» планують здати в експлуатацію в другій половині 2014 року

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, кошти на завершення будівництва тридцятої станції харківського метрополітену «Перемога» з'являться від продажу стадіону «Металіст» у приватну власність.

Харківська область розраховує найближчим часом отримати з держбюджету частину коштів на ремонт доріг

Про це на прес-конференції розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що на утримання та обслуговування доріг Харківська область кошти отримує в повному обсязі, а на ремонт, реконструкцію і будівництво доріг область коштів поки не отримує. «Я вчора розмовляв з Міністром фінансів, він пообіцяв, що найближчим часом буде переглянута нинішня ситуація, і ми отримаємо хоча б частину коштів. На жаль, сьогодні ми втрачаємо час, який можна було б використати з користю, адже якщо ми отримаємо ці кошти в листопаді, то, звичайно, освоїти їх вже буде складно у зв'язку з погодними умовами», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін презентує послам іноземних держав інвестиційний потенціал Харківської області

30 травня в Києві відбудеться захід, організований Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. У ньому візьмуть участь представники Кабінету міністрів, 5 керівників регіонів України і 17 послів провідних світових держав, а також представники міжнародних громадських організацій. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в умовах економічної кризи боротьба за інвестора точиться на всіх рівнях, і мета зустрічі – розкрити для зарубіжних послів і економічних відділів посольств інвестиційний потенціал України.

Підбито підсумки ХIV Всеукраїнського студентського конкурсу «Аудитор - 2013»

Сьогодні в малій залі Будинку Рад відбулося урочисте нагородження переможців ХIV Всеукраїнського студентського конкурсу «Аудитор - 2013». У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, голова Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону Віль Бакіров, президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, ректори провідних вищих навчальних закладів міста, викладачі. У ході урочистої церемонії заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма подякував усім, хто допомагає в організації та проведенні конкурсу протягом 14 років, і зазначив, що вважає подібну роботу істинним патріотизмом.

У Харківській області автомобіль швидкої невідкладної допомоги доїжджає до місця виклику швидше нормативного часу

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, після реформування швидкої медичної допомоги в місті Харкові та Харківській області перевиконуються нормативи по приїзду автомобілів екстреної допомоги на виклик.

Модель реформування системи охорони здоров'я, яка впроваджується в Харківської області, найбільш ефективна і максимально зручна для нас. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми дуже детально і уважно вивчаємо систему реформування охорони здоров'я в інших регіонах. На сьогодні та модель, яку ми обрали 3 роки тому, мені видається найбільш ефективною і максимально зручною саме для нашого регіону. Готовий дещо точково переймати як позитивний досвід у наших областей-сусідів. Але, вважаю, що побудова госпітальних округів у тому вигляді, в якому ми це зробили, реформування швидкої медичної допомоги для нас максимально вигідні», - зазначив губернатор області.

Дні відкритості Харківської області стартують з 3 червня

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Заплановано цілу низку подій, які будуть собою представляти Дні відкритості Харківської області. Планується провести велику кількість прес-конференцій, онлайн-конференцій, зустрічей з журналістам та інших заходів, під час яких буде можливість краще зрозуміти і вивчити принцип роботи обласної та районної влади, органів місцевого самоврядування. Ми сподіваємося, що ці заходи допоможуть нам робити владу максимально відкритою, доступною і зрозумілою», - підкреслив Михайло Добкін.

Існуюча сьогодні система пільг і дотацій є важливим і дієвим стимулом для розвитку сільськогосподарської галузі

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін висловив свою точку зору щодо зміни законодавства в плані оподаткування сільгоспвиробників. «Я категоричний противник таких змін. Я вважаю, що існуюча сьогодні система пільг і дотацій є важливим і дієвим стимулом для розвитку цієї галузі. Будь-які зміни у бік збільшення фіскального тиску виробників приведуть до відтоку інвестицій і їх скорочення. Більш того, це буде незрозуміло іноземним інвесторам, які сьогодні активно інвестують в сільське господарство нашої країни. Всі держави, які можуть похвалитися серйозними досягненнями в сільському господарстві, а продукти харчування виробників цих країн вважаються максимально якісними, підтвердять, що економіки цих держав дотують сільське господарство. Так само, як і Україна. Тому для нас бажано, щоб існуюча ситуація в плані оподаткування залишилася стабільною і не змінювалася», - сказав Михайло Добкін.

За підсумками сільськогосподарського сезону 2012-2013 років Харківська область повинна увійти до трійки лідерів в Україні

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «На сьогодні сільське господарство є однією з провідних галузей економіки Харківського регіону. Погода, праця людей дають нам підстави розраховувати на те, що Харківська область повернеться до трійки лідерів за підсумками сільськогосподарського сезону 2012-2013 року», - сказав він.

Дитячі будинки сімейного типу повинні замінити існуючі форми виховання дітей у дитячих будинках та інтернатах

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Мені сьогодні пощастило побувати в одному з дитячих будинків сімейного типу, де люди з добрим серцем взяли на виховання, маючи вже своїх дітей, достатню кількість дівчаток і хлопчиків, які знайшли для себе справжні родини. На території харківського лісопарку компактно розташувалися 3 сім'ї з трьох районів - з Борівського, Чугуївського та Харківського. Те, що я побачив, дає дуже багато позитивних емоцій. Це абсолютно інша атмосфера у вихованні дітей, які, на жаль, опинилися в такій ситуації, що з різних причин втратили своїх біологічних батьків. Це прекрасні стосунки, любов з боку дорослих і повага, розуміння з боку дітей. Це те, що має прийти на зміну існуючій формі виховання дітей у дитячих будинках та інтернатах, де роль піклувальника брала на себе держава. Саме такі форми виховання дітей потрібно підтримувати і розвивати», - підкреслив голова ОДА.

Творчість відіграє важливу роль в самореалізації дітей. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні після відвідування приватного дитячого містечка «Отрадне» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, важливим людським якостям і навичкам самостійного життя дітей можуть навчити батьки, а от реалізувати себе молоде покоління може саме через творчість. Щоб діти мали таку можливість у Харківській області не лише зберігається, а й розвивається мережа позашкільних навчальних закладів та збільшується кількість гуртків і секцій.

Найбільше абітурієнтів зареєструвалося на ЗНО з української мови і літератури, математики і історії України

Наймасовіші предмети, на тестування з котрих зареєструвалися випускники Харківщини, – українська мова і література, математика і історія України. Про це повідомив у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, тестування з них будуть проходити у Харкові, Ізюмі, Куп’янську, Лозовій та Краснограді, з немасових предметів – тільки у Харкові. Пункти тестування всюди, крім Ізюму, будуть розташовані у ВНЗ. Процедуру у всіх 40 пунктах будуть забезпечувати 3 тисячі педагогів Харківської області.

Михайло Добкін відвідав дитяче містечко «Отрадне»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав приватне дитяче містечко «Отрадне». Губернатор поспілкувався з дітьми та їхніми прийомними батьками, які мешкають в містечку, та передав їм подарунки: обладнання для настільного тенісу та солодощі. В ході спілкування мешканці містечка звернулись до голови ХОДА з проханням вирішити проблеми із доступом до мережі Інтернет та транспортним забезпеченням. Крім того, діти попросили Михайла Добкіна встановити на території містечка дитячий майданчик. Губернатор запевнив мешканців містечка, що ці проблеми будуть вирішені, а також дав доручення головам Борівської та Чугуївської райдержадміністрацій (діти та батьки саме з цих районів мешкають у містечку) посприяти в установці дитячого майданчика.

Під час ЗНО всі абітурієнти матимуть однакові умови для роботи

Про це повідомив у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За 5 років на Харківщині протестовано 139 тисяч абітурієнтів, і жоден з них не має підстав скаржитися, що у когось були особливі умови. «Ми підвищуємо контроль за тим, аби всі абітурієнти мали однакові умови для роботи, бо це концептуальна стратегія. Отже, ніхто не повинен мати ані мобільного телефону, ні апаратури, яка зчитує, накопичує або передає інформацію, ніяких «шпаргалок». Цього року на кожному пункті тестування ми змушені встановити металодетектори, про що у нас є угода з державною службою охорони в Харківській області», – зазначив він.

Зовнішнє незалежне оцінювання – це визнана процедура відбору абітурієнтів

Про це у програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Він зазначив, що система зовнішнього незалежного оцінювання за результатами соціологічних досліджень Фонду демократичних ініціатив в Києві отримала підтримку суспільства у 66%. За словами Олександра Сидоренка, жодна державна програма в України ще не мала такої всенародної підтримки і говорити про те, що система ЗНО може колись щезнути, вже не варто.

Події дня

Сьогодні, 29 травня, о 12:00 у прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна; Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі Харківського обласного державного телебачення. о 12:00 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочисте нагородження переможців ХIV Всеукраїнського студентського конкурсу «Аудитор – 2013»; о 16:00 в Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 11) відбудеться урочисте відкриття персональної виставки Віктора Ковтуна; о 18:00 у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтівська, 27) відбудеться презентація збірки спогадів учасників та очевидців визволення міста Харкова «Один Великий День з історії міста: 23 серпня 1943 року», приурочена до 22-го дня народження Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія».

У кінотеатрі «Боммер» розпочався VIII фестиваль «Дні Польського кіно»

У кінотеатрі «Боммер» відбулося урочисте відкриття VIII фестивалю «Дні Польського кіно». На урочистому заході були присутні Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, в.о. директора Департаменту міжнародних відносин Харківської міськради Олексій Понікаровський, польський актор і режисер Анджей Шчітко, кінознавець і викладач кафедри телебачення Харківської державної академії культури Наталія Черкасова. «Сьогодні ми увосьме відкриваємо наш проект в цьому кінотеатрі, куди приходять любителі польського кіно. Хотів би сердечно подякувати вам за те, що ви сьогодні тут, у цій залі. Ми також запрошуємо всіх, хто любить польське кіно, на маленькі сімейні вечори в Консульство Республіки Польща. Майже кожен місяць ми організовуємо презентації нових і не тільки нових фільмів польською мовою. Батьком української кінематографії був поляк Альфред Федецький, а друга людина, пов'язана з Харковом, – режисер Анджей Вайда, тут похований його батько. У Харкові хороший клімат для фільмів. Я згадую кінофестиваль «Харьковская сирень», де польські фільми перемогли у двох категоріях», – зазначив Ян Гранат.

У Чугуївській художній школі ім. І.Ю. Рєпіна планується відкрити клас дизайну

В Чугуївській художній школі ім. І. Рєпіна навчається 170 дітей, які вивчають живопис, графіку, батік і скульптуру, вчаться робити ляльки. Як повідомив сьогодні директор школи Володимир Непомнящий, найближчим часом в установі в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо створення умов для естетичного виховання дітей планується також відкрити клас дизайну. «Цей предмет є в навчальних програмах, є аудиторія для цього, але немає необхідного обладнання. Крім того, нам необхідно мультимедійне обладнання для навчання та презентацій. Все ж я сподіваюся, що цього року нам вдасться відкрити цей клас, тому що він точно буде затребуваним», - підкреслив він.

У Чугуївській дитячій музичній школі близько 25% вихованців - це діти соціально незахищених категорій

На Харківщині велика увага приділяється створенню умов для навчання в школах естетичного виховання всім дітям області. Максимальна робота ведеться для того, щоб така можливість була у дітей соціально незахищених категорій. Зокрема, в Чугуївській дитячій музичній школі такі діти складають близько 25% всіх вихованців, - повідомила директор школи Тетяна Маміна. «У нас навчається 156 дітей, і близько 25% наших вихованців - ці діти з багатодітних сімей, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з інвалідністю. Ці діти вчаться у нас на безоплатній основі», - підкреслила вона.

У Харківській області близько 16 тисяч дітей відвідують школи естетичного виховання

Щорічно на Харківщині зростає кількість дітей, які відвідують школи естетичного виховання. Про це в Чугуєві повідомила директор обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації співробітників культ-освітніх установ Тамара Самоварова. «Сьогодні у нас в області 78 шкіл естетичного виховання, в число яких входять музичні школи, хореографічна і хорова школа, школа сучасних театральних напрямів, школа мистецтв та художні школи. У нас навчаються діти від 7 до 17 років, і щороку кількість учнів збільшується. Наприклад, у минулому навчальному році у нас було 14862 учня, а зараз вже близько 16 тисяч, і це 8,4% усіх учнів загальноосвітніх шкіл», - повідомила вона.

Соціальний захист населення завжди був і залишається одним з основних напрямів державної політики

Це в ході засідання Наглядової ради за роботою інтернатних установ органів праці та соціального захисту населення повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «За тим, у як держава вміє ставитися до соціально незахищених верств населення - тим людям, які без допомоги держави не можуть самостійно існувати, можна судити про зрілість держави, її спроможності до серйозних системних реформ в економіці, гуманітарній сфері та соціальній політиці», - сказав губернатор.

Цього року на зміцнення матеріально-технічної бази інтернатних закладів Харківщини планується залучити 6,7 млн. грн. позабюджетних коштів

В ході засідання Наглядової ради за роботою інтернатних установ органів праці та соціального захисту населення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив завдання в цьому році залучити 6,7 млн. грн. позабюджетних коштів на ремонт і зміцнення матеріально-технічної бази інтернатних закладів області.

Для Богодухівського психоневрологічного інтернату планується знайти нове приміщення

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін за підсумками засідання Наглядової ради за роботою інтернатних установ органів праці та соціального захисту населення дав доручення проаналізувати можливість переведення психоневрологічних і при необхідності геріатричних пансіонатів в приміщення дитячих будинків, які звільняються.

У 2013 році послугами оздоровлення та відпочинку необхідно забезпечити 3 млн. дітей шкільного віку

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей сьогодні перебуває на особливому контролі Президента України та Уряду.

Архів документів