Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Протягом останніх 2 років фінансові ресурси суттєво перерозподілені на користь місцевих бюджетів

Проведені в Україні протягом останніх 2 років реформи системи державних фінансів, вдосконалення податкової політики, бюджетні нововведення дозволили суттєво перерозподілити фінансові ресурси на користь місцевих бюджетів. В цілому на 2013 рік обсяги місцевих бюджетів склали 220,1 млрд. грн., що на 14,7% більше, ніж у минулому році. На виконання власних повноважень та здійснення заходів інвестиційного характеру вони додатково отримали близько 9 млрд. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Соціально-економічний розвиток регіонів України» повідомив заступник начальника управління місцевих бюджетів - начальник відділу аналізу виконання місцевих бюджетів Департаменту місцевих бюджетів, взаємодії з ЦОВВ та регіонами Міністерства фінансів України Володимир Нагорний.

За три роки в таборах Харківської області випадків отруєння дітей не зафіксовано

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. За її словами, безпечний відпочинок, настрій батьків і дітей залежить від того, як дитина нагодована і як вона себе почуває. Тому питання постачання якісних продуктів і дотримання усіх санітарних норм у таборах області знаходиться на особливому контролі.

Завдяки соціальним ініціативам Президента України медична галузь нарешті має можливість перейти до модернізації та реформування

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдяки соціальним ініціативам Президента України медична галузь нарешті має можливість перейти до модернізації та реформування. Основне завдання, яке ставить Президент, – це покращення якості медичного обслуговування наших громадян та покращення умов праці медичних працівників.

Табори Харківщини покращують матеріально-технічну базу

Цього року фінансування на оздоровлення та літній відпочинок дітей збільшилося в порівнянні з попередніми сезонами. Якщо 2012 році воно становило близько 216 млн. грн., то в 2013 – 230,6 млн. грн. Про це повідомила в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. Зокрема, на оздоровлення було виділено 15,1 млн. грн. за рахунок коштів обласного бюджету, 15,7 млн. грн. з місцевих бюджетів районів і міст обласного значення, 51 млн. грн. коштів Фонду соціального страхування та залучено 148,9 млн. грн. позабюджетних коштів.

Літні табори Харківської області вже відвідало більше 96 тисяч дітей

З 1 червня в Харківській області стартувала літня оздоровча кампанія. Сьогодні працює 838 установи – стаціонарні та пришкільні табори, наметові містечка, які вже відвідало більше 96 тисяч дітей. Завантаження таборів становить близько 80%. Про це повідомила в ході прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова. За її словами цього року планується оздоровити 95,5% дітей шкільного віку – більше 200 тисяч, у тому числі понад 130 тисяч дітей соціально незахищених категорій. «На 13 червня виконання зобов'язань облдержадміністрації з оздоровлення дітей вже становить понад 46%. Ми можемо сподіватися, що завдання, які ми перед собою ставимо, будуть виконані», – підкреслила заступник директора Департаменту.

У Харківській області сьогодні найбільша в Україні кількість ФАПів та лікарських амбулаторій на 10 тис. населення

Про такий результат виконання соціальних ініціатив Президента України сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Ми маємо 550 ФАПів і 228 сільських лікарських амбулаторій. Ми прекрасно розуміємо, що кожен, хто там працює, повинен бути оснащений медикаментами і товарами медичного призначення, а також мати засоби зв’язку, які дозволять йому покликати на допомогу, якщо свого професійного ресурсу буде недостатньо. Знаючи, що населення найбільше потерпає від серцево-судинної патології, для всіх ФАПів і амбулаторій були закуплені системи "Телекард". Цей прилад дає можливість з будь-якої точки Харківської області передати кардіограму в он-лайн режимі в один з 5 закладів, який може розшифрувати цю кардіограму і порадити, що далі робити. Це означає, що сьогодні десятки тисяч людей мають можливість не опинитись сам на сам з серцевими недугами. Також всі 550 фельдшерських пунктів отримали сумки-укладки з повним набором медикаментів, щоб прийшовши до людини на село, можна було надати хоч якусь допомогу», - сказав Ігор Шурма.

Ігор Шурма привітав медичних працівників з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні взяв участь в урочистостях з нагоди Дня медичного працівника, які відбулися в ХНАТОБ ім. М. Лисенка, та від імені голови ХОДА привітав присутніх з професійним святом. «Коли виходиш вітати медичних працівників, завжди відчуваєш внутрішнє тремтіння. З одного боку за останні 3 роки багато зроблено в сфері охорони здоров’я, з другого боку, залишається багато невирішених питань. Але сьогодні ми будемо говорити тільки про приємні речі. Я бажаю вам міцного здоров’я та наснаги, щоб витримувати щоденні навантаження на роботі та зберігати позитивну енергію для своєї родини, а також бажаю багато позитивних емоцій і всього найдобрішого», - сказав Ігор Шурма.

Професія педагога непроста, проте дуже необхідна

Сьогодні в Будинку культури Червонозаводського району відбулися урочистості з нагоди випуску фахівців з вищою освітою Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. У заході взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Роман Шаповал, голова Харківської обласної профспілкової організації працівників освіти і науки України Лідія Дулуб.

Методи традиційної медицини є основною базою для надання кваліфікованої та якісної медичної допомоги пацієнтам

Вивірені лікувально-діагностичні та профілактичні методи традиційної медицини, що засновані на доказовому підґрунті та викладені у протоколах та стандартах лікування захворювань, є основною базою для надання кваліфікованої та якісної медичної допомоги пацієнтам. Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, відповідаючи на запитання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області». «Існує чіткий алгоритм організації медичної допомоги по відповідних нозологічних групах, що затверджений відповідним наказами та інструкціями Міністерства охорони здоров’я України, який ми виконуємо на всіх рівнях надання медичної допомоги. Разом з тим, альтернативні методи медицини, у тому числі гомеопатія, гірудотерапія, апітерапія, мануальна терапія та інші можуть виступати у якості доповнення до основних медикаментозних, оперативних та фізіотерапевтичних методів лікування», – додав він.

Заборгованість із заробітної плати на заводі ім. Шевченка планується погасити до кінця року

10 травня 2013 року було проведено нараду за участю фахівців облдержадміністрації, представників Державного концерну «Укроборонпром» і адміністрації заводу ім. Шевченка, метою якого була стабілізація ситуації на підприємстві. Були ухвалені рішення щодо необхідності уточнення портфеля замовлень на 2013 рік, погашення заборгованості із зарплати до кінця 2013 року і внесення змін до плану санації. Про це повідомив, відповідаючи на запитання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області», заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

Харківська студентка стала переможницею Чемпіонату світу з кікбоксингу серед студентів у легкій вазі

29 травня – 1 червня 2013 року в Греції відбулися Чемпіонат світу з кікбоксингу серед студентів і Чемпіонат світу по самозахисту, в якому складі збірної команди України взяла участь студентка Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Карина Татьянченко. Спортсменка виступала в легкій вазі. В результаті вона посіла 1 місце на Чемпіонаті світу з кікбоксингу серед студентів та 2 місце на Чемпіонаті світу по самозахисту.

Харківський авіазавод не має заборгованості по заробітній платі

Станом на 1 червня 2013 року Харківське державне авіаційне виробниче підприємство не має заборгованості по заробітній платі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, відповідаючи на питання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області». ХДАВП виграло тендер, який проводили Внутрішні війська МВС Казахстану в 2011 – 2012 роках, і в цьому році вже передало замовнику новий літак Ан-74ТК-200. Також підприємство поставило 1 літакокомплект до Самари. В даний час у заводу є перспективи подальших поставок літаків до Казахстану.

На Харківщині вживаються заходи щодо запобігання лісових пожеж

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, у лісових насадженнях організовано роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій, у складі яких є 52 пожежні автомобілі, 5 пожежних модулів, 17 мотопомп, 308 ранцевих лісових оприскувачів. Облаштовано 29 пожежно-спостережних веж, на 6 встановлені пожежні телевізійні установки. Зв’язок забезпечується за допомогою 229 радіостанцій, в тому числі 32 переносних та 133 службових мобільних телефонів. 

Наявні в Україні запаси нафти і газу є основою для поступового виходу з енергетичної залежності

Президент України Віктор Янукович переконаний у тому, що запаси нафти й газу в Україні та збільшення їх видобутку є фундаментом для виходу з енергетичної залежності. «Вони підлягають комерційній експлуатації і, що дуже важливо, вони створюють умови поступового виходу України від залежності і диверсифікації джерел постачання», - сказав Глава держави.

З території Харківської області вивезено 368 тонн меланжу

12 червня з території військової частини А-2136, яка розташована в Шевченківському районі Харківської області, вивезено на утилізацію до Російської Федерації 368 тонн компонентів ракетного палива – меланжу. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. На складах військової частини А-2136 на початок 2012 року зберігалось 5154,6 тонн меланжу. Протягом 2012 року було вивезено на утилізацію 2470 тон меланжу, а також 375 тонн у лютому, 376,5 тонн у березні, 379 тонн у квітні та 366,8 тонн у травні 2013 року. На цей час з урахуванням останнього завантаження та нейтралізації на місці залишків в ємностях залишається на зберіганні 780 тонн меланжу.

Події дня

Сьогодні, 13 червня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Соціально-економічний розвиток регіонів України»;  о 12:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості з нагоди Дня медичного працівника; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) почнеться прес-конференція заступника директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальника управління у справах сім'ї та молоді Лариси Козлової на тему "Оздоровча кампанія 2013 року".

Михайло Добкін привітав харківський «Локомотив» з перемогою в чемпіонаті України з міні-футболу

В Палаці спорту «Локомотив» 12 червня відбувся вирішальний матч фінальної серії чемпіонату України серед команд «Екстра-ліги» – харківський МФК «Локомотив» проти івано-франківського «Урагану». Основний час матчу завершився з рахунком 1:1, у серії пенальті з рахунком 3:2 переміг «Локомотив». Загальний рахунок фінальної серії – 3:2 на користь «Локомотиву». Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у церемонії нагородження та привітав гравців «Локомотиву» з перемогою в чемпіонаті України. «Сьогодні в українському міні-футболі народився новий чемпіон, і ім'я йому – «Локомотив». Шлях до звершення був непростий – сьогодні ми побачили справжній фінал, в якому ніхто не хотів поступатися», – зазначив він.

Сільськогосподарські кооперативи можуть відродити зайнятість населення на селі

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови Харківської ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заявив заступник голови ОДА Юрій Сапронов. «На сьогоднішній день безробіття у сільській місцевості – це дуже велика проблема. Цього року ми разом з головою ХОДА Михайлом Добкіним проводимо експеримент в Кегичівському районі Харківської області. Ми купили саджанці малини, смородини та інших ягід, запропонували жителям їх взяти безкоштовно, і при цьому гарантували збут товару. Тобто, весь урожай буде нами викуплений і розданий у дитячі будинки, лікарні і госпіталі міста. Це свого роду міні сільськогосподарські кооперативи, які дуже потрібні. Створення сільськогосподарських кооперативів – це основне, що може відродити зайнятість на селі», – сказав Юрій Сапронов.

Регіональна програма облаштування державного кордону буде затверджена у другому півріччі

«Робота міжнародних та міждержавних пунктів перетину державного кордону ведеться стабільно. Особливу увагу слід приділити місцевим пунктам пропуску, оскільки вони знаходяться в населених пунктах, де люди давно звикли просто ходити в гості один до одного, не відчуваючи при цьому ніякого дискомфорту і обмежень», – повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Будівництво в Харківській області спортивних споруд сприяє розвитку масового спорту

Таку думку висловив сьогодні на спільному брифінгу заступників голови облдержадміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, будівництво спортивних споруд є одним з пріоритетів для розвитку області. Активно просуванню масового спорту сприяє будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів. Сьогодні їх зводять у містах Первомайський, Лозова, Дергачі і Вовчанськ. У Первомайському, де ФОК будується за гроші НАК «Нафтогаз України», вже перейшли до зовнішніх опоряджувальних робіт, у Вовчанську вже побудований корпус, і найближчим часом очікується фінансування з державного бюджету на продовження робіт. Поки ще в повному обсязі не відкрито фінансування будівництва в Лозовій і Дергачах.

У V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» планує взяти участь більше 350 учасників

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник голови ОДА Юрій Сапронов. «Майбутній економічний форум має відбутися 6 вересня 2013 року. Головною "родзинкою" форуму буде участь батька польських реформ Лєшека Бальцеровича. Він виступатиме у першому пленарному засіданні з сорокахвилинною доповіддю. Також з його участю відбудеться панельна дискусія. Після обіду він буде виступати в університеті перед студентами та аспірантами. Я думаю, що цього року буде більше 350 учасників», – сказав віце-губернатор.

Цього року призов на строкову військову службу проводиться в останній раз

З наступного року українська армія стає професійною, тому в цьому році востаннє проводиться призов на строкову військову службу. Про це повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови обласної державної адміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Харківська область отримала 53 експрес-аналізатори Clover A1C для визначення глікозильованого гемоглобіну у хворих на цукровий діабет

Сьогодні відбулася передача 53 експрес-аналізаторів Clover A1C для визначення глікозильованого гемоглобіну у хворих на цукровий діабет із витратними матеріалами на загальну суму 891,7 тис.грн. Апарати отримані в якості благодійної допомоги завдяки соціальному партнерству з Міжнародною діабетичною асоціацією України та компанією «Ново Нордіск А/Т» (Данія). Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, головним завданням медичних працівників є не лише лікування цукрового діабету та його ускладнень, а і раннє виявлення та профілактика. Найважливішим лабораторним показником, що віддзеркалює якість лікування цукрового діабету, є глікозильований гемоглобін. У Харківській області можливості щодо визначення глікозильованого гемоглобіну дотепер були обмеженими.

Музей сучасного мистецтва на площі Конституції буде відкритий до Дня міста

Реставрація Харківського історичного музею і будівництво Музею сучасного мистецтва будуть завершені до Дня міста. Про це сьогодні на спільному брифінгу заступників голови облдержадміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Оформлення документів на реалізацію проекту «Село майбутнього» знаходиться на завершальній стадії

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу із заступниками голови ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов. «Сьогодні ми знаходимося на останній стадії оформлення документів. Є всі необхідні постанови Кабінету Міністрів України. Я абсолютно впевнений, що в цьому році перший камінь буде покладено в початок будівництва «Села майбутнього». Я хочу підкреслити, що інвестор не хоче негайно отримати від держави компенсацію, інвестор хоче вкласти свої гроші. І тільки коли, вклавши і здавши поетапно частини проекту, він хоче мати гарантії держави на компенсацію, незалежно від того, яка партія при владі і хто Президент. Реалізація проекту передбачає повернення інвестицій протягом 10 років. В умовах сучасного світу, це досить великі ризики для інвестора, оскільки проект досить довгостроковий», – сказав Юрій Сапронов.

Законопроект про технополіс «П'ятихатки» поданий на реєстрацію до Верховної Ради України

Обласна державна адміністрація розраховує на те, що законопроект про технополіс «П'ятихатки» буде ухвалений Верховною Радою. На реєстрацію він був поданий народними депутатами від Харкова Дмитром Добкіним та Іриною Бережною. Про це повідомив сьогодні на спільному брифінгу заступників голови ХОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков.

У 2013 році на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в Харківській області виділено 2259 путівок

Як повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу із заступниками голови ХОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в цьому році Міністерством соціальної політики на всю Україну виділено 370 млн. грн. на забезпечення потреб у санаторно-курортному лікуванні громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Початок будівництва харківського «Артека» залежить від фінансування

Цілорічний дитячий оздоровчий табір за типом «Артека» планувалося створити на базі харківського оздоровчого табору «АІСТ» у Зміївському районі. В даний час «АІСТ» включений у державну програму, розроблену Міністерством соціальної політики України. Кошторисна вартість проекту становить 50 млн. грн. Про це сьогодні на спільному брифінгу заступників голови облдержадміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Визначено місце будівництва, виконаний ескізний проект. Тому ми чекаємо тільки запуску фінансування за цією програмою, і процес піде. Паралельно обговорюється ідея відкриття цілорічного дитячого оздоровчого табору. Переговори ведуться, в тому числі і з керівництвом Південної залізниці, де зараз йде реформування. Так що в цьому напрямку ми йдемо двома дорогами, і я хочу сказати однозначно, що ми це завдання вирішимо», – сказав Євген Савін.

У держави є дуже багато соціальних зобов'язань, які без ПДВ неможливо буде виконати. Юрій Сапронов

Сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступнику голови ОДА Юрія Сапронова було поставлено питання відносно його думки про ідею одного з українських бізнес-філософів Геннадія Балашова щодо системи 5/10: 5% з продажів, який платить покупець, 10% соціального податку, які відраховуються з зарплати, і  ніких ПДВ та акцизів.

Харківська область плідно співпрацює з Казахстаном

Про це сьогодні на спільному брифінгу заступників голови обласної державної адміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, розповів заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

Архів документів