Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Рівень розрахунків споживачів області за електроенергію з початку 2013 року становить 97,7%

Про це повідомив у ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. За його словами, середній показник розрахунків за електроенергію по районах області та містах обласного значення склав 103,8%, по м. Харкову - 105,1%. На сьогодні стовідсоткові розрахунки забезпечені усіма районами області та містами обласного значення. У числі боржників залишаються «Завод ім. Малишева» (4,1 млн. грн.), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (2 млн. грн.), КП« Харківводоканал» (понад 200 млн. грн.).

У поточному році на збиранні врожаю буде задіяно 3400 комбайнів

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов на обласному семінарі-нараді з завершення підготовки та проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2013 року розповів, що аграріям Харківщини належить в поточному році зібрати урожай ранніх зернових культур на площі 706 700 гектарів, що на 99 100 гектарів або на 16% більше площі минулого року. Прогнозується, що в цілому по області у поточному році на збиранні врожаю ранніх зернових культур буде задіяно 3400 комбайнів.

Споживачі області з початку 2013 року в цілому розрахувалися за природний газ на 124,8%

Про це повідомив у ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. У тому числі рівень розрахунків населення склав 123%, установ та організацій, фінансування яких здійснюється з державного бюджету - 105%, місцевого - 103%. «Середній показник розрахунків за природний газ по районах області та містах обласного значення склав 126%. На сьогодні в цілому стовідсоткові розрахунки забезпечили всі райони області та міста обласного значення», - підкреслив він.

Робота з виплати коштів за оренду земельних паїв має бути організована на високому рівні

Про це сьогодні заявив голова ХОДА Михайло Добкін, підбиваючи підсумки обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року. За його словами, у вересні в області планується провести нараду щодо розрахунків сільгосппідприємств за паї. «У нас в минулому році добре була проведена робота в цьому напрямку, і ми зобов'язані зробити все, щоб ті люди, для яких оренда за пай є чи не єдиним доходом, отримували ці гроші стабільно. Тим більше, що сьогодні економічний стан сільгоспвиробників дозволяє виплачувати більш високу вартість оренди за пай порівняно з минулим роком», - підкреслив голова області.

Молодь має бути впевнена, що вона потрібна державі

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма у ході ярмарку з працевлаштування молодших спеціалістів з медичною освітою зазначив, що Президент України приділяє багато уваги реформі охорони здоров’я і одночасно акцентує увагу на праві молодих спеціалістів на перше робоче місце.

Харківська область - лідер у реалізації державних програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів»

Як і в попередні роки, основним ресурсом введення житла в експлуатацію є багатоповерхове житлове будівництво. Стимулом будівництва багатоповерхових будинків є державні програми «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів». Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. Він зазначив, що за програмою іпотечного кредитування на часткову компенсацію відсотків планується освоїти близько 12 млн. грн. На сьогоднішній день в ній виявили бажання взяти участь і готують документи 139 громадян, Фондом видано 50 довідок для надання в банк і укладання кредитних договорів, укладено 35 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на загальну суму 7,8 млн.грн.

У 2013 році в Харківській області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла

На поточний момент на території Харківської області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла. У тому числі це 19,7 тис. кв. м у багатоповерхових житлових будинках - на 259% більше, ніж за відповідний період попереднього року, і 45,4 тис. кв. м в індивідуальних житлових будинках - на 37% менше, ніж за відповідний період попереднього року. Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович.

Зарплата на сільгосппідприємствах Харківщини має досягти середньообласного рівня. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року голова ХОДА Михайло Добкін, зарплата співробітників сільськогосподарських підприємств повинна бути не менше середньої по області. За його словами, до питання збільшення заробітної плати аграріям області потрібно приступати вже сьогодні, а не за підсумками збиральної кампанії. «Інвестиції в сільське господарство одні з найвищих серед галузей у регіоні. Кредити, що видаються банками, сьогодні дозволяють нам з усією впевненістю говорити, що ми зобов'язані зарплату в сільському господарстві привести до середніх показників по області. Сьогодні вона одна з найнижчих. Ми повинні зробити все, щоб люди, які працюють у сільгосппідприємствах, отримували гідну заробітну плату, як мінімум, на рівні середньообласної», - підкреслив він.

Виробництво зернових та органічно чистих продуктів - найбільш перспективні напрямки сільського господарства

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, саме ці напрями в майбутньому будуть користуватися найбільшою популярністю у інвесторів. «Сільське господарство на сьогодні в Україні є однією з найпривабливіших для інвестування галузей, що підтверджується, зокрема, новим сплеском інтересу до зернового виробництва і тваринництва. Україна з її родючими ґрунтами - один з найбільших світових експортерів зерна, тому інтерес до виробництва зернових в майбутньому тільки посилиться, особливо з боку країн, які не володіють необхідними для вирощування хліба ресурсами. Виробництво органічних продуктів - новий, але вже дуже популярний напрям в сільському господарстві. Екологічно чисті продукти у світі користуються великим попитом, і наша країна цілком може зайняти свою нішу в цьому сегменті ринку», - зазначив Юрій Сапронов.

За 5 місяців поточного року виробництво валової продукції сільського господарства на Харківщині збільшилося на 15%

Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Останнім часом сільське господарство області показує стійкі темпи розвитку. За підсумками роботи за перші п'ять місяців маємо 15% зростання виробництва валової продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це при тому, що в цілому по Україні цей показник за вказаний період склав лише 5,1%. Зараз область знаходиться серед регіонів України на восьмому місці за абсолютним показником обсягу виробництва валової продукції і на третьому - за темпом зростання», - зазначив голова області.

У січні-квітні підприємствами області було реалізовано промислової продукції на 20,8 млрд. грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за обсягом реалізованої продукції Харківщина посідає сьоме місце серед регіонів України з часткою 5,6%. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, 68,2% від загального обсягу реалізації припадає на продукцію переробної промисловості, 25,7% – продукцію підприємств, що поставляють електроенергію, газ, пару і кондиційоване повітря, 5,4% – продукцію добувної промисловості і розробки кар'єрів. У структурі переробної промисловості першість з реалізованої продукції тримають харчова і тютюнова промисловості, а також машинобудування», – сказав заступник голови ХОДА.

Ігор Шурма привітав випускників Харківського національного медичного університету з отриманням дипломів

Сьогодні у Великій залі ХНАТОБу відбулося урочисте вручення дипломів випускникам Харківського національного медичного університету. Зі святом молодих лікарів, а також їх батьків і викладачів привітав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Від імені та за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова щиро вітаю вас з отриманням дипломів. Ви сьогодні вливаєтеся в лави лікарів. Я вам щиро бажаю, вступивши в медичну сім'ю, завжди залишатися людьми, і тоді на вашому шляху вас чекатимуть тільки досягнення і перемоги, і ви гідно будете нести високе звання медика. Ми нещодавно проаналізували діяльність наших обласних медичних установ і зробили для себе досить несподіваний висновок - в кожному нашому закладі на лікуванні перебувають люди з усіх куточків України. Немає регіону України, звідки б не приїжджали люди на консультацію чи на лікування, а це означає, що рівень довіри до харківської медицині сьогодні стабільно високий. Сподіваюся, що завдяки вам він стане ще вищим», - з такими словами Ігор Шурма звернувся до випускників.

У майбутньому частка IT-галузі у валовому внутрішньому продукті України буде зростати

За підтримки сектора IT з боку держави, його частка у ВВП країни зросте до 10%. Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «В Україні вже вжито ряд заходів з підтримки ІТ-галузі, зокрема, в оподаткуванні. На сьогодні галузь IT є найбільш швидкозростаючим ринком у країні, який збільшується на 20-30% щорічно. Такий ринок потребує фахівців, тому в 2013 році уряд вдвічі збільшив держзамовлення на підготовку «айтішників». Майбутнє усього світу – за інформаційними технологіями, це галузь з великою часткою доданої вартості, і нарощування нашої «IT-потужності» у найближчому майбутньому дозволить збільшити ВВП країни», – зазначив він.

Харківська делегація гідно представила регіон в ході роботи Міжнародного табору студентського активу «Слов'янська співдружність-2013»

З 14 по 22 червня 2013 року в сел. Ольгінка, Туапсинський район, Краснодарський край, Російська Федерація, відбулася ХІІІ зміна Міжнародного табору студентського активу «Слов'янська Співдружність», учасниками якої стали понад 400 молодих людей з України, Росії, Білорусі, Абхазії та Інгушетії. Харківська делегація у складі 11 учасників гідно представила наш регіон у складі збірного загону України «Укрстар». Команда Харківської області у складі загону української делегації завоювала І загальнокомандне місце у Міжнародній програмі «Спорт – Миротворець!» (6 золотих медалей і 2 бронзових з 11 дисциплін) та ІІ місце у грі з командоутворення «Communication».

На Харківщині ведеться підготовка до осінньо-зимового періоду 2013/2014 років

В Дворічанському, Куп’янському, Шевченківському районах та м. Куп’янськ рівень підготовки до зими теплового господарства становить 50,7%, водопровідно-каналізаційного господарства – 52,2%, житлового господарства – 42,7%, шкіл, дитячих садків і лікарень – 42,4%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб під час першого виїзного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківської області зазначених районів до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років.

На Харківщині скорочується кількість випускників, які звертаються до служби зайнятості

З 1 січня 2013 року набрав чинності закон України про зайнятість населення, спрямований на реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Він істотно стимулює роботодавця до забезпечення молоді першим робочим місцем. Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков, такому роботодавцю держава надає податкові пільги у вигляді компенсації 50% суми нарахованого на цього працівника єдиного внеску загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Провідні економічно активні підприємства Харківщини тісно співпрацюють з ВНЗ

Сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков зазначив, що в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з надання першого робочого місця молодим спеціалістам провідні економічно активні підприємства регіону активно співпрацюють з вищими навчальними закладами Харківщини. «Хотілося б відзначити взаємодію провідних економічно активних підприємств з Національним аерокосмічним університетом ім. Жуковського. У 2013 році в університеті близько 1000 випускників. З них бюджетників близько 700 людей і близько 300 осіб навчалися на контрактній основі. Бюджетники працевлаштовані практично на 100%, з 283 контрактників працевлаштована 31 особа. На Харківський авіаційний завод працевлаштована 61 людина, на ФЕД працевлаштована 41 особа. Найбільшими замовниками підготовлених фахівців є завод імені Малишева, ХТЗ, «Турбоатом», Житлобуд-1 і Житлобуд-2, «Світло шахтаря», ФЕД», - сказав Андрій Моченков.

У Харківській області збережено мережу профтехнічних навчальних закладів

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що мережа профтехнічних навчальних закладів сьогодні включає 53 профтехучилища. З них 19 училищ працюють у сфері промисловості, 14 - в аграрному секторі, 3 - у сфері транспорту, 14 - будівництва, 1 – торгівлі та громадського харчування та 2 – у сфері послуг.

Комарівському дитячому будинку-інтернату виділено 98 тис. грн. на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з резервного фонду обласного бюджету КУ «Комарівський дитячий будинок-інтернат» виділено 98,7 тис. грн. на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. «Наприкінці травня в результаті негоди в будинку-інтернату було пошкоджено покрівлю головного корпусу та водонапірну вежу. Для проведення ремонту покрівлі виділено 64,6 тис.грн., на ремонт водонапірної вежі – 34,09 тис.грн.», - зазначив Ігор Шурма.

На Харківщині буде застосовано польський досвід у сфері залучення прямих іноземних інвестицій

У Харкові розпочалась реалізація проекту міжнародної технічної допомоги «Застосування в обраних регіонах України досвіду Польщі у сфері залучення прямих іноземних інвестицій», ініційованого Департаментом з питань промоції та двостороннього співробітництва Міністерства економіки Республіки Польща. Проект спрямований на регіональний розвиток і підвищення потенціалу та місцевих державних адміністрацій – тому разом з передачею додаткового офісного обладнання Харківському, Дніпропетровському та Івано-Франківському регіональним центрам з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України його головною метою є передача українцям досвіду польських фахівців.

За останні 5 років на «Турбоатомі» збільшилася кількість молодих фахівців

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков, на Харківщині ведеться активна робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України з надання молодим фахівцям першого робочого місця. Одним з успішних прикладів проведення такої роботи є ВАТ «Турбоатом».

Пенсії за червень виплачені на Харківщині своєчасно та в повному обсязі

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 25 червня Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги 802,9 тис. пенсіонерам Харківської області в сумі 1 млрд. 187,3 млн. грн. «Таким чином, фінансування виплати пенсій у Харківській області за червнень 2013 року через поштові відділення та установи банків здійснено на 100%», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 26 червня об 11.00 у ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій (вул. Шевченка, 8) відбудуться командно-штабні навчання та розширена оперативна нарада з відпрацювання питань готовності органів управління та сил териториальної підсистеми ЄДС ЦЗ Харківської області до гасіння великих лісових пожеж; о 12.00 в Харківському медичному коледжі № 1 (вул. Революції, 3, 2 поверх, актова зала) відбудеться ярмарок з працевлаштування молодших спеціалістів з медичною освітою; о 15.00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. «Про підсумки введення житла в експлуатацію у І півріччі 2013 року»; 2. «Розрахунки всіх категорій споживачів за природний газ, електроенергію та спожиті послуги теплопостачання; о 15.00 у Харківській філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться прес-конференція, присвячена закриттю 84 концертного сезону в Харківській філармонії; о 17.00 у галерії «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) обласного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття персональної виставки живопису Павла Меншова «Колиска», приурочена до 65-річчя художника.

У рамках Європейського тижня сталої енергетики в Харкові демонструють фільми про енергоефективність та використання відновлювальних джерел енергії

Європейський тиждень сталої енергетики відзначається в Україні вже втретє. Країни ЄС проводять ряд заходів. За пропозицією Посольства Франції в Україні в 10 містах, де працюють представництва Альянс Франсез, 25-28 червня відбувається показ документальних фільмів про енергоефективність та використанні відновлювальних джерел енергії. 25 червня в кінотеатрі «Боммер» відбувся показ документального фільму «Локальне рішення глобального безладу» (режисер Коллін Серро). Фільм розповідає про вплив сучасних методів ведення сільського господарства не тільки на природу, але і людей - як фермерів, так і споживачів геномодифікованої продукції.

Для забезпечення робочими місцями людей передпенсійного віку та молодих спеціалістів створена гнучка і прозора система надання пільг роботодавцю

З 1 січня 2013 року ухвалено закон, направлений на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Він покликаний стимулювати прийняття на роботу керівниками підприємств усіх форм власності найбільш незахищених категорій: молодих фахівців, людей передпенсійного віку та членів сімей, де у кількох дітей є лише один з батьків – тепер ця пільга стосується не тільки одиноких матерів, але і батьків, які самостійно виховують дітей.  «Ми зобов'язані вести роботу для того, щоб найбільш незахищені категорії людей – ті, хто тільки закінчили вчитися і виходять у самостійне професійне життя, і ті, кому залишилося зовсім небагато до пенсії були забезпечені першим робочим місцем. Що це таке, коли людині 5 років до пенсії, вона втратила роботу і вже не може влаштуватися знову? Те ж стосується молодих фахівців: роботодавець читає резюме, відзначає хорошу підготовку, але заздалегідь має певні вимоги – досвід роботи. А де такому фахівцеві взяти досвід роботи?» – підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

26 червня відбудеться Ярмарок з працевлаштування молодших спеціалістів з медичною освітою

26 червня о 12:00 у Харківському медичному коледжі №1 (вул. Революції, 3, 2 поверх, актова зала) розпочнеться ярмарок з працевлаштування молодших спеціалістів з медичною освітою. У ньому візьмуть участь випускники медичних коледжів Харківщини, головні лікарі медичних установ, які обговорять актуальні питання працевлаштування молодих спеціалістів та шляхи їх вирішення.

Облдержадміністрація і мерія Харкова зроблять все, щоб полегшити важку втрату сім'ям загиблих у Пакистані альпіністів

Як наголосив в ході брифінгу в Зміївському районі голова ХОДА Михайло Добкін, з боку керівництва області та міста буде надана максимальна допомога сім'ям загиблих у Пакистані харківських альпіністів. «Облдержадміністрація і мерія міста Харкова зроблять все, щоб полегшити тяжку втрату сім'ям. Євген Савін від обласної адміністрації особисто курує цю тему, від міста за дорученням Геннадія Кернеса Ігор Терехов займається цими питаннями. Все буде зроблено гідно і правильно, але, на жаль, що б ми не зробили, цих людей вже не повернеш. Ця втрата дуже болюча для харків'ян і для всіх українців», - підкреслив голова області.

Сьогодні існує системний підхід з боку Президента України до всіх проблем, з якими стикаються діти

Про це в ході робочої поїздки до Зміївського району розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що з 2010 року жоден табір літнього відпочинку не змінює свого цільового призначення. Сьогодні, на думку Михайла Добкіна, завдання влади полягає в тому, щоб максимально поліпшити структуру дитячих оздоровчих таборів. Це завдання виконується за допомогою обласного та районних бюджетів, бюджетів органів місцевого самоврядування, а також позабюджетних коштів.

Центри надання адміністративних послуг будуть створені в кожному районі та місті обласного значення Харківщини

Про це в Зміївському районі заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це дозволить зробити адміністративні послуги доступними для всіх мешканців області. «Виконуючи меморандум, який наприкінці травня облдержадміністрація підписала з «Укрпоштою», більше 680 відділень «Укрпошти», які розташовані на території Харківської області, будуть у віддалених від райцентрів населених пунктах допомагати написати заяви і приймати їх у жителів, передавати інформацію до районного центру і привозити на місце. На мій погляд, це зробить життя людей набагато простішим», - зазначив голова області.

Президент підписав Закон щодо першочергового безоплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №284-VII «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо першочергового безоплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни».

Архів документів