Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентують законопроект у сфері публічних закупівель

У Харкові презентують законопроект у сфері публічних закупівель

21 січня в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України буде представлена нова редакція проекту Закону України «Про публічні закупівлі».

Законопроект розроблений за участю експертів Проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка впровадження Стратегії реформування публічних закупівель/Дорожньої карти для гармонізації в Україні» та фахівців Департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономрозвитку України.

Основною аудиторією презентації стануть представники органів державної влади, а також малого та середнього бізнесу, НГО й громадські активісти з Харківської та Луганської областей.

Розробка нового законопроекту обумовлена необхідністю подальшого вдосконалення законодавства у сфері закупівель та його подальшого узгодження з положеннями права і провідними практиками ЄС. Також законопроект передбачає усунення прогалин, виявлених за останні 3 роки під час виконання чинного Закону України «Про публічні закупівлі» та користування електронною системою закупівель «Прозоро». 

До основних новацій законопроекту відносяться: запровадження нової процедури – «торги з обмеженою участю» та подальша адаптація процедури конкурентного діалогу і переговорної процедури до правил ЄС, відхилення пропозицій у разі аномально низької (спекулятивної) ціни, оцінка за вартістю життєвого циклу предмета закупівлі, ліквідація тендерних комітетів, введення кваліфікаційного критерію щодо перевірки фінансової спроможності учасників, введення понять «конфлікт інтересів», «технічні специфікації і маркування», «спрощені закупівлі», удосконалення системи оскаржень закупівель та підвищення відповідальності за порушення законодавства.

Семінар у Харкові стане першим з низки аналогічних тренінгів, які мають відбутися у 12 обласних центрах. На кожен з них запрошують учасників-слухачів з відповідної сусідньої області.

«Новий законопроект щодо публічних закупівель заздалегідь винесений на широке обговорення всіх заінтересованих сторін для максимального врахування вимог і побажань замовників, учасників, контролерів та експертів сфери публічних закупівель», - підкреслюють організатори семінару.

Початок заходу - 21 січня о 10:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75).