Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У І кварталі року в області планують ввести в експлуатацію близько 15 нових амбулаторій

У І кварталі року в області планують ввести в експлуатацію близько 15 нових амбулаторій

Про це розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк у ході брифінгу 15 січня.

Він зауважив, що, за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Харківська область входить у число лідерів з впровадження медичної реформи в сільській місцевості. Це стосується і будівництва нових амбулаторій, і запровадження послуг телемедицини.

«Вже маємо амбулаторії, ступінь готовності яких складає до 90%. Там виконують оздоблювальні роботи. Загалом у першому кварталі року плануємо ввести в експлуатацію близько 15 амбулаторій», - повідомив Михайло Черняк.

Серед них - амбулаторії в селищі Мала Рогань Харківського району, в селах Веселе та Савинці Балаклійського району, Бердянка Зачепилівського району, Колонтаїв та Пархомівка Краснокутського району, Стара Водолага Нововодолазького району. Також активно ведуться роботи в Близнюківському, Богодухівському, Борівському. Валківському, Золочівському, Первомайському районах.

«Поруч із будівництвом амбулаторій важливим питанням є залучення сучасних технологій до їхньої роботи. Саме тому на Харківщині у числі перших п’яти областей почнуть працювати послуги телемедицини. Сільський сімейний лікар зможе отримати консультацію вузьких фахівців щодо своїх пацієнтів через сучасні системи зв’язку», - розповів заступник голови ХОДА.

Наразі складається список лікарів вторинного та третинного рівнів, які надаватимуть ці консультації.

«Сьогодні всі сімейні лікарі забезпечені необхідною технікою. Практично всі центри первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторії області мають доступ до інтернету – дротового або супутникового, що важливо для віддалених населених пунктів», - зауважив Михайло Черняк.