Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі відкрили новітній Навчально-практичний центр з підготовки кадрів з професій машинобудування

В Ізюмі відкрили новітній Навчально-практичний центр з підготовки кадрів з професій машинобудування

11 грудня в урочистому заході взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Навчально-практичний центр з професій «Токар. Верстатник широкого профілю. Фрезерувальник. Шліфувальник. Свердлувальник» відкрився на базі Державного навчального закладу «Ізюмський регіональний центр професійної освіти».

«Понад 20 років системі профтехосвіти ніхто не приділяв уваги, вона просто виживала. Дуже важко було дивитись, коли учні закладів профтехосвіти вимушені були займатись на верстатах або  використовувати інший навчально-методичний матеріал 50-60-х років минулого століття. Тому понад двох років поспіль обласна державна адміністрація активно взялася за реформування системи професійно-технічної освіти. Звичайно, в рамках державної реформи. І мені дуже приємно, що нам вдалося зберегти систему професійно-технічної освіти Харківщини. Для голови ХОДА Юлії Світличної сфера освіти є пріоритетною. І, звичайно, значну роль відіграє профтехосвіта. Ми поступово почали створювати регіональні центри профтехосвіти й оновлювати матеріально-технічну базу», - сказав Анатолій Бабічев.

Він також зазначив, що до Ізюмського регіонального центру професійно-технічної освіти було закуплено нове сучасне обладнання.

«Випускники цього закладу зможуть конкурувати на ринку праці – не лише в Україні, але й за кордоном. Ми, звичайно, розраховуємо, що ці працівники залишаться працювати в Харківській області», - сказав Анатолій Бабічев.

Директор Ізюмського регіонального центру професійної освіти Любов Колесник зазначила, що, окрім придбання нового обладнання, також було проведено ремонт будівель закладу. Зокрема, з обласного бюджету були виділені кошти на роботи в майстерні. 

«У нелегкі для держави часи дуже приємно, що в нас відкривається такий центр. Це говорить про те, що держава, уряд, обласна державна адміністрація піклуються про систему професійно-технічної освіти, дбають про те, щоб вона розвивалася», - сказала Любов Колесник.

Анатолій Бабічев також нагадав, що в регіоні створено понад 10 центрів профтехосвіти. Обладнання оновлюватиметься щороку в кожному з них.