Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

860 призовників Харківщини вже поповнили лави української армії

860 призовників Харківщини вже поповнили лави української армії

Хід осінньої призовної кампанії в області обговорили 26 жовтня під час селекторної наради за участю представників військкоматів, голів РДА та міських голів.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

Відкриваючи нараду, він зазначив, що планове завдання з призову для Харківської області становить 1500 призовників. З них до ЗСУ буде направлено 54% призовників, 46% строковиків укомплектують Національну гвардію, прикордонну службу та спецслужбу транспорту.

На сьогодні Харківська область вже відправила до лав армії 861 призовника.

«Ця призовна кампанія не проста для області, враховуючи, що планові показники були значно збільшені порівняно з минулими роками. Але і терміни проведення кампанії також було подовжено. Харківщина завжди мала найкращі показники виконання завдань Генерального штабу щодо призову. Кампанія проходить під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. Впевнений, що і в цьому році ми впораємося з поставленими завданнями», - сказав заступник голови ХОДА.

За інформацією, озвученою військовим комісаром Харківського обласного військового комісаріату Юрієм Калгушкіним, відповідно до плану відправок, затвердженого Генштабом, остання відправка з Харківської області відбудеться 23 листопада.

«На даний момент робота проходить за планом. Я дуже вдячний керівництву ХОДА, яке сприяє проведенню якісного призову на строкову службу», - зазначив обласний комісар.

Зокрема, за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної з обласного бюджету було виділено кошти на забезпечення призовників всім необхідним під час призову та відправок до збройних підрозділів.

Юрій Калгушкін також нагадав, що військовослужбовці строкової служби до виконання завдань в зоні ООС не залучаються. За ними зберігається робоче місце та заробітна плата. Крім того, при призові їм виплачують 3,5 тис. грн, а при закінченні проходження служби – близько 2 тис. грн.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, говорячи про особливості цього призову, зауважив, що майже половина строковиків Харківщини направляється до Нацгвардії та прикордонної служби.

«Це підрозділи з підвищеними вимогами – до стану здоров’я кандидатів, освіти, моральних якостей. Тому підходимо до цього принципово, відбір досить жорсткий. Маємо випадки, коли призовники висловлювали бажання проходити службу в цих підрозділах, але їм відмовляли, - розповів Олексій Максимов. – Наше завдання - не тільки виконати планові показники, але й забезпечити армію якісно підготованими молодими фахівцями».