Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мати льотчика-героя Дмитра Шкарбуна отримала землю під Чугуєвом

Мати льотчика-героя Дмитра Шкарбуна отримала землю під Чугуєвом

До Дня захисника України ветерани АТО та ООС Харківщини отримали 122 накази про передачу у власність земельних ділянок.

68 осіб отримали цього разу документи на землю в СТ «Колос» Есхарівської селищної ради Чугуївського району; 54 ділянки розташовані на території Дергачівської міської ради. Земля Дмитра Шкарбуна - під Чугуєвом.

За дорученням керівника області Юлії Світличної вручив документи воїнам начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок.

Серед тих, хто отримав документи, - мати загиблого в 2014 році пілота, підполковника Дмитра Шкарбуна. Дмитро Шкарбун та командир його екіпажу Дмитро Майборода пілотували літак, який доставляв припаси на лінію фронту. Вильоти здійснювали по кілька разів на день, ризикуючи життям, скидали воду, сухпайки, забирали поранених. Коли в літак потрапила ракета, екіпаж встиг врятуватися, а у пілотів залишалося 20 секунд, щоб покинути машину. Але вони вирішили, що потрібно залишитися і спрямувати літак у поле, якомога далі від будинків. Це коштувало їм життя, але вони не могли вчинити інакше.

У школі, де вчився Дмитро Шкарбун, відкрили меморіальну дошку. У льотчика залишилися діти: 15-річний син і 9-річна донька. Мати Ельвіра Віталіївна каже, що приймати рішення щодо ділянки будуть саме вони. А поки вони не виросли, вона розіб'є там сад.

Довідка. Всього до ГУ Держгеокадастру в Харківській області надійшло від учасників ООС 14597 заяв на отримання земельних ділянок. Видано 10723 дозволи на розробку документації, прийнято 7659 наказів про передачу у власність земельних ділянок загальною площею 9641,6384 га. З них: 2735 земельних ділянок - для ведення садівництва загальною площею 318,1380 га; 4924 земельні ділянки - для ведення особистого селянського господарства (ОСГ) загальною площею 9323,5004 га.

Від членів сімей загиблих учасників ООС надійшло 194 заяви, надано 138 дозволів на розробку документації, передано у власність 71 земельну ділянку загальною площею 96,6333 га, з них 51 - для ведення ОСГ, 20 - для ведення садівництва.